HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Mart 2018 Pazartesi Saat: 08:13

Karabulut; "Çanakkale Savaşı demek ATATÜRK demektir”

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Av. Tevfik Karabulut, şanlı Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’mizin 103. yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yayımlayarak; "Çanakkale var olma mücadelemizin, özgür y
Karabulut; "Çanakkale Savaşı demek ATATÜRK demektir”

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Av. Tevfik Karabulut,  şanlı Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’mizin 103. yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yayımlayarak; "Çanakkale var olma mücadelemizin, özgür yaşama isteğimizin, bağımsızlık kararlılığımızın destanıdır. Emperyalist ülkelerin; yayılmacı, sömürgeci ve işgalci emellerine karşı topyekûn verilmiş bir mücadele ve zaferin adıdır. Çanakkale, Mustafa Kemal’in askeri dehasının ve başarısının tarih sahnesine vurduğu ilk damgadır.”

"Çanakkale Savaşı demek ATATÜRK demektir”

“Bugün Çanakkale Zaferimiz anlatılırken kimi kesimler tarafından Mustafa Kemal görmezden gelinmektedir. Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz, camilerimizde hutbelerle anılırken Atatürk’ün ismini anmamak, rahmet dilememek için özel bir çaba sarf edilmektedir. Bu durum tarihimiz açısından değerlendirildiğinde Atatürk’ten ziyade Türk Tarihine ve Çanakkale ruhuna ihanet etmekle eşdeğerdir.

Yedi düvel bir olmuş gelirken cepheden cepheye atılmış yorgun Türk Ordusu, Cihan Harbi’nin seyrini değiştiren bir başarıya imza atarak 103 yıl önce bugün bir kahramanlık destanı yazmışlardır. Bu kahramanlık destanının en önemli satırlarından birine imza atan Seyit Onbaşı’yı da saygıyla ve rahmetle ayrıca anıyorum. Daha nice isimsiz kahramanın mücadelesiyle kazanılan bu zafer Dünya tarihinin seyrini değiştirmiş ve itilaf devletlerinin planlarını alt üst etmiştir. Bu zafer belki Cihan Harbi’ni kazanan tarafı değiştirmemiştir ancak Türk Milletinin iradesini ve gücünü ortaya koymuştur. Bu zaferin kazanılması uğruna şehit düşen ve gazi olan tüm kahramanlarımızın da ruhları ayrı ayrı şad, mekânları cennet olsun.

Bu zaferin kazanılmasında muazzam bir yeri olan Nusrat Mayın Gemisi mürettebatlarına da özel olarak anıyor, Allah’ın onlardan razı olmasını diliyorum.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu dizelerinde söylediği gibi;

“Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber,

Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.”

onlar Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’ e (S.A.V.) komşu olmuşlar ve onun şefaatine nail olmuşlardır. Bu mücadeleleriyle gelecek kuşaklara da Milli Mücadele ve Kurtuluş azmi veren aziz şehitlerimiz başta olmak üzere Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm komutanlarımızın ruhları şad mekânları cennet olsun.

Allah Milletimize tekrar bir Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Mücadelesi yaşatmasın. Devletimiz ve milletimiz baki, 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun” dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız