HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Eylül 2019 Pazar Saat: 09:59

İL DİSİPLİN KURULU YÖNETMELİĞİ YÜRÜRLÜKTE

İl Disiplin Kurulu Yönetmeliği Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.                 İl Disiplin Kurulu oluşumu ve İl Disiplin Kurullarının görevleri şöyle:                 İL DİSİPLİN KURULUNUN O
İL DİSİPLİN KURULU YÖNETMELİĞİ YÜRÜRLÜKTE

İl Disiplin Kurulu Yönetmeliği Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

                İl Disiplin Kurulu oluşumu ve İl Disiplin Kurullarının görevleri şöyle:

                İL DİSİPLİN KURULUNUN OLUŞUMU

                (1)Her ilde oluşturulacak kurul, il müdürünün teklifi ve valinin onayı ile iki yıl için görevlendirilen beş asıl ve beş yedek üyeden oluşur. Üyelerin en az üçünün hukukçu, ikisinin ise spor alanında bilimsel çalışmalar yapmış veya sporda idareci, teknik adam ve benzeri görevlerde bulunmuş kişiler olması şarttır.

(2) Kurul üyeleri kendi aralarından bir başkan, bir başkan vekili ve bir raportör seçer.

(3) Yedek üyeler, herhangi bir nedenle boşalan asıl üyeliğe, sırasıyla ve kalan süreyi tamamlamak üzere görevlendirilmiş sayılır. Eksik kalan yedek üye sayısı, görevlendirilecek yeni üyelerle tamamlanır. Bu fıkra uyarınca asıl üyeliğe seçilen yedek üyelerin görev süresi, yerine seçildiği asıl üyenin görev süresi kadardır.

(4) Federasyonlarda veya spor kulüplerinde görevli olanlar, ihtar cezası dışında sportif ceza alanlar, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla bir süre ile hapis cezasına mahkûm edilen veya anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, kaçakçılık, vergi kaçakçılığı, haksız mal edinme ve şike ve teşvik primi suçlarından mahkum olanlar kurul üyesi olarak görevlendirilemez.

İL DİSİPLİN KURULUNUN GÖREVLERİ

a) İl müdürlüklerince düzenlenen, izin verilen, bağlı federasyonlar tarafından il müdürlükleri ile koordineli bir şekilde düzenlenen spor müsabakaları ve faaliyetlerinde, bağımsız spor federasyonlarının il müdürlükleri ile birlikte il düzeyinde düzenledikleri spor müsabakaları ve faaliyetlerinde, Bakanlık tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları arasında düzenlenen yurt içi spor müsabakaları ve faaliyetlerinde meydana gelen disiplin ihlalleri hakkında karar vermek.

b) Disiplin yargılamasına ilişkin iş ve işlemleri spor bilgi sistemi üzerinden yürütmek.

(2) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları arasında yurt içinde yapılan müsabaka ve faaliyetlere ilişkin grup, yarı final ve Türkiye birinciliği müsabakalarında meydana gelen disiplin ihlalleri hakkında karar verme görev ve yetkisi müsabakanın oynandığı yer il spor disiplin kuruluna aittir.

(3) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları arasında yapılan yurt dışı müsabaka ve faaliyetlere ilişkin olarak meydana gelen disiplin ihlalleri hakkında karar verme görev ve yetkisi ilgili federasyon disiplin kuruluna aittir.

(4) Bağımsız spor federasyonlarının il müdürlükleri ile birlikte il düzeyinde düzenledikleri yerel müsabaka ve faaliyetler kapsamında düzenlenen bölge, Anadolu ve Türkiye şampiyonalarında meydana gelen disiplin ihlalleri hakkında karar verme görev ve yetkisi ilgili federasyon disiplin kuruluna aittir.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız