HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Ocak 2021 Pazartesi Saat: 09:39

COVİD-19 TALİMATINDA DEĞİŞİKLİK

TFF Coviud-19 talimatında değişiklik yaptı. Yapılan değişikliğe göre,  medya ve yayıncı kuruluş ile akreditasyon şöyle uygulanacak:  MEDYA ve YAYINCI KURULUŞ 1- Müsabaka öncesi, sırası ve sonrasında sahada Foto Muhabiri ve Yayınc
COVİD-19 TALİMATINDA DEĞİŞİKLİK

TFF Coviud-19 talimatında değişiklik yaptı. Yapılan değişikliğe göre,  medya ve yayıncı kuruluş ile akreditasyon şöyle uygulanacak:

 MEDYA ve YAYINCI KURULUŞ

1- Müsabaka öncesi, sırası ve sonrasında sahada Foto Muhabiri ve Yayıncı Kuruluş kameramanları dışında medya mensubu bulunamaz. Müsabakaya akredite olan medya mensupları sadece Basın Tribünü alanlarını kullanabilir. Yayıncı kuruluş görevlileri tribündeki görev alanlarında görev yapabilir.

                2- Basın Tribünü’nde sosyal mesafe kuralı gözetilerek TSYD görevlisi tarafından oturma  düzeni sağlanacak olup kişiler arasında 2 koltuk boşluk bırakılacak şekilde ve arka sıradaki oturma düzeni arada bir sıra boş bırakılmak suretiyle ön sıraya göre çaprazlama olarak oturmalıdır.

3- Saha içinde görev yapan foto muhabirleri sadece kale arkası ve tribünde Ek-3’te bulunan

Stadyum Yerleşim Planı’nda gösterilen şekilde görev yapacaklardır. Foto muhabirleri ev sahibi kulübün sorumluluğu ve gözetiminde, 4 korner direği ile kale direkleri arasında en az 1,5 (bir buçuk) metre aralıklarla konumlanacaktır. Gerekli kontrol müsabaka boyunca müsabakada görevli olan TFF temsilcileri tarafından sağlanır.

4- Müsabaka öncesi röportajlar ve müsabaka sonrası flaş röportajlar, tribün ile sahanın birleştiği uygun bir noktadan taşınabilir flaş röportaj panosu önünde yapılır. Röportajlar, flaş röportaj panosunun önünde, uzun çubuklu veya ayaklı mikrofon kullanılmak suretiyle gerçekleştirilir. Elverişsiz hava koşullarında flaş röportajlar TFF Temsilcisinin kontrolünde kapalı alanda yapılır.

5- Basın toplantılarına sadece Türkiye genelinde temsilcilik ve bürosu bulunan ulusal ajans muhabirleri ve yayıncı kuruluş kameramanı katılır. Müsabakaya akredite olmuş muhabirlerin soruları Basın toplantısı başlamadan önce TSYD görevlisi aracılığı ile ilgili takım medya sorumlusuna iletilir. TFF 2. ve 3.Lig müsabakalarında TSYD görevlilerinin bulunmadığı hallerde Kulüp Medya veya Akreditasyon sorumlusu bu görevi yapar. Basın toplantılarından sadece yayıncı kuruluş görüntü alır ve talep eden diğer lisanslı medya kuruluşlarına müsabakanın bitiminden 75 dakika sonra paylaşmak üzere sinyal üretir.

6- Müsabakalarda yapılacak olan röportaj ve basın toplantılarında medya mensupları ile

arada en az 1,5 (bir buçuk) metre mesafe bırakılması ve mikrofonlarda kılıf ve mikrofon  çubuğu kullanılması zorunludur.

7- Müsabaka sonu Karma Alan (Mixed-Zone) uygulaması ve röportajları yapılmaz.

8- Basın Çalışma Odası ile Foto Muhabirleri Çalışma Odası maç sonu kullanılmaz.

9- Hijyen tedbirleri nedeniyle müsabakanın başlamasından önce takım soyunma odalarından görüntü alınmaz.

10- Müsabaka öncesinde yayıncı kuruluş tarafından yayıncı kuruluş yorumcusu ile gerçekleştirilen saha içi röportajları yapılmaz, ancak bu röportajlar istenirse tribünde yapılabilir.

11- Maç Anlatım Odası, Radyo Anlatım Odası, Panoramik Stüdyo vb. stadyumlardaki kapalı medya alanlarında masa, sandalye ve oturma düzeni sosyal mesafeye uygun şekilde oluşturulur.

12- Yayıncı kuruluşun akredite edilen görevlileri, müsabaka günü 25 kamera kullanılacak Süper Lig müsabakaları ve Ziraat Türkiye Kupası Final müsabakasına 12 saat, diğer Süper Lig, TFF 1.Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarına 8 saat, TFF 2. ve TFF 3.Lig müsabakalarına 6 saat kala yayın ekipmanının kurulması amacıyla stadyuma girebilir.

13- Takımların stadyuma giriş saatine kadar kurulumlar tamamlanmalı ve Stadyum Test Bölgesi’nde bulunabilecek kişiler haricinde başkaca hiç kimse bu bölgede bulunmamalıdır.

AKREDİTASYON

1- Müsabakalardaki akreditasyon işlemleri Ek-2’de gösterilen görevli ve sayılar dikkate alınmak suretiyle uygulanır.

2- Protokol tribününe, ev sahibi kulüpten 20 kişi, misafir kulüpten 20 kişi, TFF Başkanı ve yöneticileri ile TFF Başkanı tarafından görevlendirilecek kişiler, müsabakanın oynandığı ilin Valisi veya görevlendireceği Vali Yardımcısı, İlçelerde Kaymakam, İl Emniyet Müdürü, Jandarma Bölgelerinde Jandarma Komutanı, İl Spor Savcısı, Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü protokol görevlisi girebilir. Protokol tribününe girecek olan kişilerin listesi müsabaka organizasyon toplantısında TFF Temsilcisine ilgilileri tarafında verilir.

3- Protokol tribününde yer alacak kişilerin test yaptırma zorunluluğu olmamakla birlikte iş bu talimatta belirtilen sağlık ve sosyal mesafeye ilişkin tüm kurallara uymaları zorunludur. Bu kişiler stadyumun diğer alanlarına akredite edilemezler, protokol tribünü veya protokol tribünü olarak kullanılan alanlar hariç olmak üzere, akredite alanlara ve soyunma odalarına giremezler. Protokol tribününde yer alan kişilerin akredite alanlara girmeleri halinde 60 günden az olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 100.000 TL’den 300.000 TL’ye, TFF 1. Lig kulübü yöneticileri için 50.000 TL’den 150.000 TL’ye kadar, TFF 2. Lig kulübü yöneticileri için 25.000 TL’den 75.000 TL’ye kadar, TFF 3.  Lig kulübü yöneticileri için 12.500 TL’den 37.500 TL’ye kadar para cezası verilir.

Anahtar Kelimeler : COVİD-19, TALİMATINDA, DEĞİŞİKLİK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız