HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Aralık 2016 Çarşamba Saat: 09:50

GENÇ,YARINLAR ADINA YEŞİL IŞIK YAKTI

Ordu’nun 20 ilçesinde spor yapılabileceği müjdesini veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, yarınlar adına yeşil ışık yaktı.          Genç, Ordu’nun başta Altınordu ilçesi olmak üzere 20 ilçenin tamamı
GENÇ,YARINLAR ADINA YEŞİL IŞIK YAKTI

Ordu’nun 20 ilçesinde spor yapılabileceği müjdesini veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, yarınlar adına yeşil ışık yaktı.

         Genç, Ordu’nun başta Altınordu ilçesi olmak üzere 20 ilçenin tamamında spor yapılabilecek hale gelineceğini söyledi. Genç, gazetemize yaptığı açıklamada, İl Müdürlüğü tarafından ilçelere yapılan yatırımları ve faaliyetleri değerlendirdi.

         İlçelerde ki spor salonları, sentetik çim sahalar ve antrenör eksikliklerinin giderilmesi ile tesislerin yenilenmesi hakkında bilgiler veren Genç; “Birçok ilçemizde hem spor salonu, hem sentetik çim saha yapılmıştı. Bakanlığımız özellikle kapalı spor salonu kullanımına yasak diyor yani spor salonu kapalı olur mu diyor. Ama biz geldik gördük ki, gerçekten ilçelerde yapılan spor salonları kapalıydı. Bunları aşmak gerekiyordu. Bu kapsamda gelen yeni antrenörleri hep ilçelere yönlendirdik.

“BÜTÜN İLÇELERİMİZE DESTEK VERİYORUZ”

İlçelerde başladık göreve, böylelikle bizim 12 ilçemizde antrenörümüz var. Farklı çalışmalarda yapıyoruz. Olmayan ilçelerimizde de, okul sporları aracılığı ile gerek beden eğitimi hocaları olsun, gerek o bölgede bir antrenör olsun, bunlara biz destek oluyoruz. Nasıl destek oluyoruz, işte salonunu yapıyoruz, spor malzemesini veriyoruz, yarışmalara gönderiyoruz, yaz spor okulları açıyoruz, böylelikle onlara bu şekilde destek veriyoruz” dedi.

“SALONLAR KULLANILMAYA KULLANILMAYA ESKİMİŞ”

İlçe spor salonlarımız da kullanılmaya kullanılmaya hepsi aşağı yukarı eskimişti diyen Genç şöyle devam etti; “Çatıları akıyordu, ısınma sistemleri çalışmıyordu. İlk buradan başladık. Çünkü nezih ortam olmayan bir yerde hiç kimse çocuğunu oralarda spora göndermezdi. Isınma ve çatı problemlerini hallettik, şu anda bir çoğunun tadilatı devam ediyor.

“KUMRU, ULUBEY, GÜRGENTEPE, GÖLKÖY, AKKUŞ, ÜNYE’DE RADYAN ISI SİSTEMİNE GEÇİYOR”

Örneğin Kumruspor Salonunun çatısı değişiyor. Radyanlı sistemine geçiliyor. Ulubey Spor Salonunun çatısını biz onardık. Dışını mantoladık, içerisinde yine boru sisteminin hepsini değiştirdik. Şu anda da radyan ısı sistemine geçiliyor. Rüzgardan büyük zarar gören Gürgentepe spor salonunun çatısı onarıldı. Burada bütün mantolamanın yarısı düşmüştü yine, şimdi orası da tamamlandı.

         Yine aynı şekilde Gölköy’de bütün spor tesislerine genel bir bakım uygulaması yaptık. Stadı ile, spor salonuyla beraber ele aldık. Aynı şekilde Akkuş’un iç mekanını da Akkuş Belediyesi ile ortaklaşa yaptık. Şu anda da ihalesini yaptık, yer teslimi de yaptık, çatısı değişecek ve orada da radyan ısı sistemine geçilecek.  

Bunların yanı sıra Ünye ilçemizde de bir çok antrenman salonu oluşturduk. Oraların bakım ve onarımını da yapıyoruz. Şu anda da bir çok bölgenin de mantolama sistemi zaten devam ediyor.

“AYBASTI, VOLEYBOL FABRİKASI OLDU”

Yine Aybastı’da şöyle bir güzellik oldu. Dumlupınar okulunun spor salonu vardı. Okul burayı kullanmayıp, burayı malzeme deposu yapıyorlardı. Orası çocukların ve gençlerin yerleşim yerine çok faal olduğu bir yerdi. Burayı ortak kullanıma aldık. Şu anda hafta 250 öğrenci orada voleybol çalışmaları yapıyor. Aybastı tam bir voleybol fabrikası oldu. Eskiden yüzüne bile bakılmayan salonda şimdi voleybol yarışmalarını da burada yapacağız” diye konuştu.

SENTETİK ÇİM SAHA ÇALIŞMALARI

Sentetik çim saha çalışmalarını da değerlendiren Genç; “Sentetik çim sahalarda ise Çamaş’ın tribünlerini ve koltuklarını yeniledik. Perşembe ilçemizin tribününü boyamıştık, yeniden sel oldu tekrar yaptık. Ulubey’in futbol sahasının soyunma odalarını önümüzde ki yaz yapacağız. Aybastı spor salonunun soyunma odası ve boyası da yine önümüzde ki yaz yapılacak. Çatalpınar’da seyirci tribününe ihtiyaç var. Çamaş’ta ki eksikliklerin tamamını giderdik. Çaybaşı’nda da keza öyle” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN İLÇELER SPOR YAPILABİLİR HALE GELECEK”

İlçelerde ki eksikliklerin de süratle tamamlanacağına dikkat çeken Genç; “Eksikliği olmayan ilçelerimiz var mı? Var. Örneğin Akkuş’ta, Gürgentepe’de sentetik çim sahamız yok. Kabadüz’de de yok ama Kabadüz’de de onu yapacak bir mekan da yok. Yine Kabataş’ta da ihtiyaç var. Çünkü takımları var, fakat mevcut sahanın olduğu yer biraz mahkemelik olduğu için ve orada da bir arazi olmadığı için orası da yatırım programında duruyor.

         Spor salonu ihtiyaçlarında Çamaş’ta, Çatalpınar’da, Mesudiye’de, acil spor salonu ile ilgili zaten Başbakan yardımcımız danışmanları ile birlikte ve milletvekillerimiz yatırım programına alınsın diye bu konuda çalışmaları var. Biz yatırım programı için alt yapılarına destek vermiştik. Böylelikle Ordu’nun bütün ilçelerinde spor yapılabilir bir hale gelecek” ifadelerini kullandı. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : GENÇ, YARINLAR, ADINA, YEŞİL, IŞIK, YAKTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız