HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mart 2022 Perşembe Saat: 11:02

KADINLAR LİGİ STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Federasyonu 2021-2022 sezonu öncesi Kadınlar 3.Lig statüsünde değişiklik yaptı.                 TFF Resim İnternet Sitesi’nde yayınlanan ve Ordu’dan Rusumat-4 Gençlik ve Spor ile 52 Yalıköyspor’un da müca
KADINLAR LİGİ STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Federasyonu 2021-2022 sezonu öncesi Kadınlar 3.Lig statüsünde değişiklik yaptı.

                TFF Resim İnternet Sitesi’nde yayınlanan ve Ordu’dan Rusumat-4 Gençlik ve Spor ile 52 Yalıköyspor’un da mücadele edeceği Lig’de katılım koşulları, futbolcuların uygunluğu ve müsabaka sistemi şöyle uygulanacak.

“KATILIM KOŞULLARI

(1) 2021-2022 Kadınlar 3. Ligi’ne katılacak takımların, ilgili sezonun başlamasından önce usulüne uygun olarak lige katılma başvurusunda bulunmaları zorunludur.

(2) Kadınlar 3. Liginde yer almak için başvuru yapan kulüplerin, ligde çıkacağı ilk müsabakada futbolcu uygunluğuna haiz en az 15 tescilli futbolcusunun bulunması zorunludur, bulunmayan kulüplere 2021/2022 sezonunda uygulanmak üzere (-3) puan silme cezası verilir.

(3) 2021-2022 sezonunda Kadınlar 3. Ligi’nde yer alacak takımların, düzenlenmesi halinde 2021-2022 U17, U15 ve U13 Kızlar kategorisinden en az birine katılmaları zorunludur. Bu zorunluluğa uymayan kulüplere 2022–2023 sezonunda bulunacakları ligde uygulanmak üzere (-6) puan silme cezası verilir.

(4) Kulüplerin, TFF tarafından istenen katılım belgelerini ilgili sezonun başlamasından önce www.tff.org internet sitesinden ilan edilecek son başvuru tarihine kadar Futbol Gelişim Direktörlüğü’ne ibraz etmeleri zorunludur.

FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU

(1) Kadınlar 3. Ligi’nde 31.12.2006 tarihi ve öncesinde doğmuş futbolcular oynayabilirler.

(2) Kadınlar 3. Ligi’nde yer alacak takımların listeleri en fazla 30 futbolcudan oluşur.

Futbolcuların bu maddede belirtilen yaş uygunluğuna göre TFF’ye tescilli olması zorunludur.

(3) Kadınlar 3. Ligi’nde yabancı uyruklu futbolcu oynayamaz.

(4) Kadın Ligleri kapsamında yer alan kulüplerin Milli Takımlar organizasyonlarına (Milli müsabakalar, hazırlık kampları, karma organizasyonları, milli takım seçmeleri vs.) en az 5 oyuncu göndermesi durumunda ilgili kulüplerin yazılı başvurusu doğrultusunda, organizasyon tarihlerindeki müsabakaları ileri bir tarihe ertelenebilir.

(5) Okul müsabakalarına denk gelen müsabakaların ertelenebilmesi için ilgili yaş kategorisinden en az 8 oyuncunun okul müsabakalarına davet edilmiş olması gerekir. Okul müsabakaları sebebi ile ertelenme talebinde bulunacak kulüplerin ilgili müsabaka tarihinden en az 7 gün önce öğrenci oyuncuların okul müsabakalarına katılacağını bildiren Valilik onaylı davet yazılarını ve dilekçeleri ile Futbol Gelişim Direktörlüğü’ne başvuruda bulunulması zorunludur. Süresinde yapılmayan başvurular değerlendirmeye alınmaz.

MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) Kadınlar 3. Ligi 2021-2022 sezonunda Kadınlar 3. Ligi’ne başvuru şartlarını yerine getiren takımlardan oluşur. Kadınlar 3. Ligi müsabaka sistemi lige katılım başvurusu yapacak ve lige kabulü gerçekleşen kulüplerin belirlenmesi sonrasında ilan edilir.

(2) Kadınlar 3. Ligi’nde normal sezon ve play-off müsabakaları sonrasında 8 takım 2022- 2023 sezonunda Kadınlar 2. Lig’de yer alma hakkını elde eder.

(3) Kadınlar 3. Ligi’nde düşme yoktur.

(4) Geçerli bir mazeret olmaksızın ligden çekilen, müsabakalara çıkmayan ve müsabakalara çıkmadığı için hükmen mağlubiyet kararı ile ligden çıkarılan takımlar takip eden 2 sezon boyunca Kadınlar 3.Ligi’nde yer alamazlar. İlgili kulüplerin yöneticileri Kadın Ligleri’nde yer alan diğer kulüplerde görev alamaz.”

                Öte yandan müsabakaların 19 – 20 Mart 2022 haftasında başlayacağı Kadınlar 3. Ligi’nde Ordu’dan Rusumat-4 Gençlik ve Spor ile 52 Yalıköysporda yer aldı. Her iki Ordu takımı M grubunda sınav verecek.

               

 

Anahtar Kelimeler : KADINLAR, LİGİ, STATÜSÜNDE, DEĞİŞİKLİK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız