HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Ocak 2017 Pazar Saat: 11:03

9 TAKIM BAL LİG’İNE DÜŞECEK

2016-2017 sezonu sonunda 9 takım Bölgesel Amatör Lig’e düşecek.          İşte 3.lig statüsü:          (1)Spor Toto 3. Ligi, Türkiye’nin en alt profesyonel futbol ligidir. Lig’in isimlendirilmesi yetkisi münhasıran TFF Y
9 TAKIM BAL LİG’İNE DÜŞECEK

2016-2017 sezonu sonunda 9 takım Bölgesel Amatör Lig’e düşecek.

         İşte 3.lig statüsü:

         (1)Spor Toto 3. Ligi, Türkiye’nin en alt profesyonel futbol ligidir. Lig’in isimlendirilmesi yetkisi münhasıran TFF Yönetim Kurulu’na aittir.

 (2) Spor Toto 3. Ligi, bir önceki sezonun sonunda Spor Toto 2. Lig’den düşen 6 takım ile Bölgesel Amatör Lig müsabakaları sonucunda Spor Toto 3. Lige yükselen 9 takım ve Spor Toto 3. Ligi’nde yer alan 39 takımın katılımı ile toplam 54 takımdan oluşur.

 (3) Lig’e katılacak olan kulüpler, “Spor Toto 3. Lig Katılım Formu” nu süresi içerisinde TFF’ye göndermek zorundadırlar. Söz konusu formları TFF’ ye göndermeyen, TFF talimat ve düzenlemelerine aykırı hareket eden kulüpler, lig müsabakalarına katılamazlar.

(4) Kulüpler, her sezon başında TFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenen tescil ve aidat ücretlerini ödemek zorundadırlar. (5) Kulüpler, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri dışında, profesyonel yönetim şekline sahip olmak ve müsabakaların düzenli şekilde oynanmasını sağlamak amacıyla; - Genel Müdür veya Kulüp Müdürü - Stadyum Müdürü - Akreditasyon Sorumlusu (Extranet Sorumlusu) görevlendirmek ve bu görevlilere ilişkin bilgileri süresi içerisinde TFF’ye vermek zorundadırlar. Bu kişilerin TFF tarafından düzenlenen eğitim ve seminerlere katılarak sertifika almaları şarttır.

FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU

(1) 2012-2013 sezonundan itibaren Spor Toto 3.Ligi kulüpleri ancak 01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular ile sözleşme imzalayabilirler ve müsabakalarda bu futbolcuları oynatabilirler.   

(2) Spor Toto 3.Ligi kulüpleri ayrıca 31.12.1987 ile 31.12.1982 tarihleri arasında doğmuş en fazla 6 futbolcu ile sözleşme imzalayabilirler. Geçmiş sezonlardan sözleşmesi devam eden 31.12.1987 ile 31.12.1982 tarihleri arasında doğmuş olan futbolcular bu kontenjan dâhilinde kabul edilir.

(3) Kulüpler, müsabakalarda söz konusu 6 futbolcunun tamamını 18 kişilik müsabaka isim listesine yazabilirler. Ancak kulüpler müsabakalarda bu madde kapsamındaki 6 futbolcudan en fazla 4 tanesini aynı anda oynatabilirler.

 (4) Spor Toto 3. Liginde yabancı uyruklu futbolcu oynayamaz.

MADDE 3 - MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) Spor Toto 3. Lig 18’er takımlı üç grupta çift devreli lig usulüne göre oynanır.

(2) Spor Toto 3. Lig’de çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarda 16., 17. ve 18. sıraları alan 3 takım olmak üzere toplam 9 takım Bölgesel Amatör Lig’e düşerler. 

(3) Spor Toto 3. Lig çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarda 1. sırayı alan takımlar Spor Toto 2. Lig’e yükselirler. Bu müsabakalar sonunda gruplarda 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar, Spor Toto 2. Lig’ yükselecek son 3 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak takımları oluştururlar.

 (4) Play-Off’larda, her grupta grubunu 2., 3., 4. ve 5. sırada tamamlayan takımlar kura ile birbirleri ile eşleşirler.

(5) Bu maddenin 4. fıkrasında belirtilen müsabakalarda kazanan takımlar final müsabakası oynarlar. Her grupta ayrı ayrı oynanan play-off müsabakaları sonunda finalde kazanan takımlar (toplam 3 takım) Spor Toto 2. Ligine yükselirler.

(6) Play-Off müsabakaları TFF tarafından belirlenecek tarafsız saha veya sahalarda, tek maç eleme usulü ile oynanır.

(7) Müsabakaların normal süreleri berabere sonuçlandığı takdirde, on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devresinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir.

(8) 2012-2013 Sezonu Bölgesel Amatör Lig müsabakaları sonunda 11 takım profesyonellik kriterlerini karşılamaları şartıyla Spor Toto 3.Lig’e yükselir.(Ordu Yeni Haber)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : 9, TAKIM, BAL, LİG’İNE, DÜŞECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız