HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ağustos 2022 Çarşamba Saat: 11:37

REZERV LİG STATÜSÜ YAYINLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 sezonu yeni heyecanı Rezerv Lig Statüsünü yayınlandı.                 Rezerv Lig Statüsünde seyircileri ilgilendiren lig oluşumu ve katılım şartları, futbolcuların uygunluğu, müsabaka s
REZERV LİG STATÜSÜ YAYINLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 sezonu yeni heyecanı Rezerv Lig Statüsünü yayınlandı.

                Rezerv Lig Statüsünde seyircileri ilgilendiren lig oluşumu ve katılım şartları, futbolcuların uygunluğu, müsabaka sistemi, teknik adamların uygunluğu, takım kadroları ve oyuncu değişiklikleri ve kupa, madalya ile ödüller şöyle uygulanacak:

LİGİN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI

(1) Rezerv Lig, Süper Ligde yer alan kulüplerin işbu statüde belirtilen esaslar ve oyuncu uygunlukları doğrultusunda oluşturacakları rezerv takımların katılımı ile oynanır.

(2) 2022 – 2023 sezonunda Süper Lig’de yer alan kulüplerin Rezerv Lig’e katılması zorunludur.

FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU

(1) Kulüplerin 35 kişilik A Takım Listesinde bulunan yerli ve yabancı tüm futbolcular, Rezerv Lig müsabakalarında oynayabilirler. A Takım Listesine yazılmayan yabancı uyruklu futbolcular Rezerv Lig müsabakalarında oynayamazlar.

(2) Kulüplerin A Takım Listesine yazılmayan T.C. vatandaşı profesyonel futbolcuları, Rezerv Lig müsabakalarında oynayabilir.

(3) Kulüplerin Gelişim Liglerinde tescilli yerli ve yabancı tüm amatör veya profesyonel futbolcuları, Rezerv Lig müsabakalarında oynayabilirler.

MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) Rezerv Lig, Süper Ligde yer alan 19 takımın katılımı ile çift devreli lig usulüne göre oynanır.

(2) Müsabakalar Süper Lig fikstürü ile paralel olarak, Süper Lig müsabakalarından bir gün sonra oynanır.

(3) Müsabakalara ilişkin programlar TFF tarafından ilgililere ve kulüplere bildirilir.

(4) Müsabakalar sonunda kulüpler Futbol Müsabaka Talimatı'nın puan ve averaj usulüne göre sıralanırlar. Ligi ilk sırada tamamlayan kulüp o sezonun şampiyonu ilan edilir.

TEKNİK ADAMLARIN UYGUNLUĞU

Kulüpler; A Takım Teknik Sorumlusunu veya A Takım Yardımcı Antrenörlerinden birini, bunların olmaması halinde en az UEFA A lisansına sahip bir antrenörü Teknik Sorumlu sıfatı ile Rezerv Lig müsabakalarında bulundurmak zorundadırlar.

TAKIM KADROLARI VE OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ

(1) A Takım ile Rezerv Takım arasında sezon içerisinde futbolcu geçişi bakımından Futbolcu uygunlukları ve Lig Statüsünde belirlenen diğer koşullara uygun hareket edilmesi kaydı ile herhangi bir yasak veya sınırlama olmayacaktır.

(2) Rezerv Lig müsabakalarında, takım kadrosunda bulunan futbolcuların isimlerini ve forma numaralarını içeren tek tip müsabaka isim listesi, sahaya girme yetkisine sahip yönetici, olmadığı takdirde teknik sorumlu, yoksa antrenör veya 18 yaşını doldurmuş olması kaydıyla takım kaptanı tarafından imzalanarak, en geç müsabakanın başlamasından 45 dakika önce müsabaka hakemine teslim edilir.

(3) Müsabaka isim listeleri en fazla 21 kişiden oluşur.

(4) Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir.

KUPA, MADALYA ve ÖDÜLLER

(1) Rezerv Lig’de şampiyon olan takıma, şampiyonluk kupası ile birlikte 50 adet madalya verilir.

(2) Rezerv Lig’de TFF tarafından kulüplere her galibiyet için 100.000 TL, her beraberlik için ise 50.000 TL para ödülü verilir.

(3) Rezerv Lig müsabakalarını şampiyon olarak tamamlayan takıma 1.000.000 TL, lig ikincisine 500.000 TL, lig üçüncüsüne 300.000 TL para ödülü verilir.

                Öte yandan 2022-2023 sezonu ile birlikte Spor Toto Süper Lig kulüplerinin katılımı ile düzenlenecek olan Rezerv Lig'de ilk hafta maçları 6 Ağustos 2022 Cumartesi günü start alacak. Spor Toto Süper Lig fikstürü ile paralel olarak ve A Takım müsabakalarından bir gün sonra oynanacak.

 

Anahtar Kelimeler : REZERV, LİG, STATÜSÜ, YAYINLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız