HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Ağustos 2022 Perşembe Saat: 17:22

IŞIK: GERÇEK ORDUSPORLULAR KİM? BUNDAN SONRA GÖRECEĞİZ…

Orduspor Kayyum Başkanı Hamdi Işık, Orduspor’un yeniden nasıl ayağa kalkabileceği ve yaşatılabileceği yönünde yaklaşık 1,5 yıl süren çalışma takvimi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Işık, düzenlediği basın toplantısında;
IŞIK: GERÇEK ORDUSPORLULAR KİM? BUNDAN SONRA GÖRECEĞİZ…

Orduspor Kayyum Başkanı Hamdi Işık, Orduspor’un yeniden nasıl ayağa kalkabileceği ve yaşatılabileceği yönünde yaklaşık 1,5 yıl süren çalışma takvimi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Işık, düzenlediği basın toplantısında; “Orduspor, bu şehrin en önemli değeri ve markasıdır. 19 ilçemizle birlikte, il dışında yaşayan tüm Orduluların ortak paydasıdır. Bu değerin, bu markanın yaşatılması lazım. Bundan sonra gerçek Ordusporlular kim? Bundan sonra göreceğiz” dedi.

Işık, açıklamasının devamında; “Bugün, 8 Mart 1967 tarihinde kurulan, Kütük Numarası 52-001-193, TFF Sicil Numarası 188 olan Efsane Orduspor Kulübü ile ilgili gelişmeler hakkında sizleri bilgilendirmek amacıyla bir araya geldik. Öncelikle davetimizi kırmayarak, buraya kadar geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Elde ettiği sportif başarılarla, Genç Milli, Ümit Milli ve A Milli Takımımıza kazandırdığı futbolcularla Türk Futbolunun ve Ülkemizin köklü kulüpleri arasında saygın bir yeri olan Orduspor’umuz; hepinizin malumu olduğu üzere yönetimsel hatalar sonucunda sağlıkçı tabiriyle ifade edecek olursak, Entübe durumdadır.

Sporu seven, futbola da ayrı bir ilgi gösteren Valimiz Sayın Tuncay Sonel, ilimizde göreve başladığında Türk Futbolunun Anadolu Efsaneleri arasında yer alan Orduspor’umuzun içinde bulunduğu bu duruma üzülmüş, Entübe durumdaki Orduspor’u tekrar hayata döndürebilmenin çarelerini aramıştır” diye konuştu.

Orduspor’un yeniden ayağa kalkması gerektiğine önemle dikkat çeken Işık, şöyle devam etti; “İçlerinde bir Profesörün de olduğu hukukçular ve profesyonel spor adamlarından oluşan bir ekip, Orduspor’un yeniden nasıl ayağa kalkabileceği ve yaşatılabileceği yönünde yaklaşık 1,5 yıl süren bir çalışma yürütmüşlerdir. Profesyonel ekipçe yürütülen bu çalışma sonucunda; Orduspor’umuzun Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarına göre 180 Milyon TL olan borcu, 8,6 Milyon TL’ye kadar indirilmiş ve borç bu rakamda sabitlenmiştir.

Orduspor’umuzun borçlarından arındırılıp, tekrar sportif faaliyetlerine başlayabilmesi için de bağımsız ve tarafsız bir yönetime ihtiyaç duyulmuştur. Bu yönetimin oluşturulabilmesi için de, Kulüp Üyelerinden Ali Şahin’in başvurusu üzerine Kayyum Heyetinin değiştirilmesi talebiyle 2019 yılında Ordu 1. Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan davanın sonuçlanması beklenmiştir. Bu dava 1 Temmuz 2022 tarihinde sonuçlanmış ve Ordu 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Şahsımı, Şahap Şahin’i ve İzzet Ferit Şahin’i Kayyum Heyeti olarak görevlendirmiştir.

Mahkeme Kararı sonrasında, ORDUSPOR Kulübüne ait birtakım dosyalar, evraklar ve harcama belgeleri; 17 Ağustos 2022 tarihinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Önceki Kayyım Heyeti Başkanı Mahir Akdere’den teslim alınmış ve akabinde tarafımıza teslim edilmiştir” şeklinde konuştu.

Niyetlerinin efsane Orduspor’u yaşatmak olduğunu da sözlerine ekleyen Işık; “Bizim niyetimiz ve amacımız halistir. Tek gayemiz; efsaneyi yaşatabilmektir. Bunun için de Sayın Valimizin himayelerinde var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde 6 Eylül 2022 tarihinde düzenlenecek ve Türkiye 1. Liginde ve Süper Lig’de yer alan takımların temsil edileceği “Türk Futbol Tarihi Sergisi”ne Orduspor Kulübü olarak bizler de davet edildik. Cumhuriyet tarihinde ilk kez düzenlenen böylesi anlamlı sergide Orduspor’umuzu en iyi şekilde temsil edeceğiz.

Orduspor’umuzun şanına, mazisine yakışır bir kulüp binası arayışı içindeyiz. Kulüp binasına kavuştuktan sonra da idari yapılanmamızı tamamlayıp, teknik kadromuzu oluşturacağız. Teknik kadromuzun görüş ve önerileri doğrultusunda da futbol takımımızı kurup, amatör kümeden mücadelemize başlayacağız.

İlimizde faaliyet gösteren tüm amatör ve profesyonel kulüplerimize ve onların emekçilerine sonsuz saygımız var. Ancak, Orduspor, bu şehrin en önemli değeri ve markasıdır. 19 ilçemizle birlikte, il dışında yaşayan tüm Orduluların ortak paydasıdır. Bu değerin, bu markanın yaşatılması lazım. Sayın Valimizin öncülüğünde küllerinden yaşatmaya çalıştığımız Efsane Orduspor’umuza herkesin destek olmasını ve sahip çıkmasını bekliyoruz.

Bu vesileyle, Efsane Orduspor’umuzun yaşatılmasına öncülük yapan Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e, İlimiz adına, spor kamuoyu adına teşekkür ederiz” diye de konuştu.

(Haber: Mehmet KESKİN)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız