HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Ocak 2017 Cuma Saat: 08:39

GÜREŞÇİLER KOZLARINI ORDU’DA PAYLAŞACAK

Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Ordu'da 14-15 Ocak tarihlerinde yapılacak olan Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı ger
GÜREŞÇİLER KOZLARINI ORDU’DA PAYLAŞACAK

Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Ordu'da 14-15 Ocak tarihlerinde yapılacak olan Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Açılış seremonisinde Türkiye’nin Başpehlivanı Recep Kara ile Asya’nın Sumo Şampiyonu Almaz Ergeshov’un kozlarını paylaşacağı şampiyonaya, Rio Olimpiyatları’nda madalya alan Taha Akgül, Selim Yaşar ve Soner Demirtaş da katılacak.

GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANI AYDIN, “2017 YILININ İLK MÜSABAKASI ORDU’DA 

YAPILACAK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Ordu’nun güreşte büyük başarılar elde eden ve bu anlamda iyi sporcular yetiştirmiş bir il olduğuna dikkat çekerek, “Geçen yıl Gençler Türkiye Şampiyonası’nı da Ordu’da düzenlemiş ve oldukça memnun kalmıştık. Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Olimpiyatlardan sonra 2017 yılında yapılacak bu ilk müsabakada şampiyonlarımız, Ordu’da mindere çıkacak. İnşallah Ordu ili, bu başlangıçla bize şans getirir. Sumo Şampiyonu ile Kırkpınar Güreşçimiz Recep Kara’nın yarışacağı bu müsabaka aynı zamanda bir kültür buluşması olacak. Milli Güreşçimiz Recep Kara, 190 kiloluk bir şampiyonla karşı karşıya gelecek. Kendisine güç, kuvvet ve başarı dilerken tüm güreş severleri müsabakaya davet ediyorum” dedi.

BAŞKAN YILMAZ, “ORDU HER AY BİR ŞAMPİYONAYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”

Cumartesi günü başlayacak olan Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nın sporculara, ülkemize ve federasyona hayırlar getirmesini temenni ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Ordu her ay bir şampiyonaya alıştı. Güreş Federasyonumuzun yaptığı bu imtiyazlı ayrımın farkındayız. Recep Kara Spor Salonu'nda 300’e yakın sporcunun katılımıyla düzenlenecek müsabakalarda, Türkiye’de ve uluslararası müsabakalara katılacak güreşçilerimizin de belirleneceği, 57 kg’la başlayıp 125 kg’a kadar 8 siklette yarışmacıların olacağı ve sonunda hemşehrimiz Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara ve Sumo Güreş Asya Şampiyonu Almaz Ergeshov’un yarışacağı bir müsabaka izleyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün bu husustaki taleplerine gözümüz kapalı evet dedik ve demeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

ORDU YAĞLI GÜREŞ YAPAN BELEDİYELERİN OLDUĞU BİRLİĞE KATILACAK

Ordu’da güreş spor dalına verilen önemin oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “Edirne Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Kepez Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyemizin de arasında bulunduğu yağlı güreş yapan Belediyeler Birliğinin kurulmasıyla ilgili federasyonumuz bünyesinde bir çalışma yapılıyor. Biz de o birliğe katılacağız. İki gün süresince hem bu konuda görüşmelerimizi yapacağız hem de ilimiz 300’e yakın güreşçiyi ağırlayacak. Tüm hemşehrilerimizi Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’na davet ederken, ülke sporumuza katkı sunan bir müsabaka olmasını temenni ediyorum” şekline konuştu.

VALİ BALKANLIOĞLU, “BU ŞAMPİYONANIN ORDU’DA 

YAPILMASI GURUR VERİCİ”

Böyle bir şampiyonanın Ordu’da düzenleniyor olmasının son derece gurur verici olduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, “Turizmde iddialı iller arasında olma çabasındayız. Kışın iklim koşulları nedeniyle turizmden en az faydalanan illerdeniz. Dolayısıyla turizmde sürdürülebilir adımlar atmak oldukça önemli. Otellerdeki yatak kapasitelerinin artmasıyla birlikte ilerde Ordu ilimizde kongre ve AB toplantıları yapmayı amaçlıyoruz. Önceliğimiz turizmin altyapısını oluşturan otellerdeki hareketliliği artırmak. Burada antrenör, hakem, idareci ve sporcu olmak üzere 300’ün üzerinde misafirimizi iki gün boyunca Ordu’da ağırlayacağız. Bu konuda ilimizde inanılmaz bir hareketlilik sağlıyoruz. Bunun ata sporumuz olan güreşle ilgili bir hareketlilik olması da ayrıca önemli. İlimiz, güreş sporunda belli bir yere geldi. Recep Kara, 4 kez Kırkpınar’da şampiyon olmuş bir isim. İlimizde buna benzer müsabakaları yapma konusunda altyapımız hazır. Verilen desteklerle Ordumuz kazanıyor” dedi. 

Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda yapılacak şampiyonada, Sumo Güreşi Asya Şampiyonu Almaz Ergeshov ile Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara’nın yapacağı gösteri maçı, 14 Ocak günü açılış seremonisinde saat 10.00’da start alacak. 

(Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız