HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Eylül 2022 Perşembe Saat: 12:58

TÜRKİYE KUPASI STATÜSÜ YAYINLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 yılı Ziraat Türkiye Kupası Statüsünü yayınladı.                 Statüde seyircileri ilgilendiren, müsabaka sistemi, kupa ve madalyalar, video yardımcı hakem ve oyuncu değişikliği şöyl
TÜRKİYE KUPASI STATÜSÜ YAYINLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 yılı Ziraat Türkiye Kupası Statüsünü yayınladı.

                Statüde seyircileri ilgilendiren, müsabaka sistemi, kupa ve madalyalar, video yardımcı hakem ve oyuncu değişikliği şöyle uygulanacak:

MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) Kupa müsabakaları, eleme ve final aşamalarından oluşur.

(2) Yarı final hariç Kupa müsabakaları tek maç eleme usulüne göre oynanır. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak müsabakaların normal süresi sonunda eşitliğin bozulmaması halinde on beşer dakikalık iki devre halinde uzatma oynanır. Uzatmada da eşitliğin bozulmaması halinde tur atlayan takım, penaltı vuruşları sonucunda belirlenir.

(3) Çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan yarı final müsabakalarında iki maç sonunda galibiyet veya beraberlik sayılarının eşit olması halinde, toplamda daha fazla gol atan takım tur atlar. Atılan gollerin eşit olması halinde ise ikinci müsabaka sonunda on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinde de eşitliğin bozulmaması durumunda kazanan takım penaltı vuruşları sonucunda belirlenir.

KUPA VE MADALYALAR

(1) Türkiye Kupası Final müsabakasını kazanan kulübe müsabaka sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası ve madalya, diğer takıma ise madalya verilir.

(2) Kupanın nasıl tasarlanacağına ve ne şekilde üretileceğine TFF tarafından karar verilir.

(3) Kupa seremonisi organizasyonu TFF tarafından yapılır. Kulüpler, organizasyon kurallarına uymak, kupa ve madalya seremonisine katılmak zorundadırlar.

(4) Kupa ve madalya seremonisi saha içerisinde TFF tarafından hazırlanacak platformda gerçekleştirilir.

(5) Kupa seremonisinde öncelikle müsabakayı yöneten hakemlere plaket takdimi yapılır. Ardından basın mensupları tarafından seçilen maçın oyuncusuna ödülü takdim edilir.

(6) Kulüpler, kupa ve madalya seremonisine, kulüp başkanı, teknik heyet, müsabaka isim listesinde yer alan futbolcular, kadroya giremeyen diğer futbolcular ve yedek kulübesinde bulunma hakkı olan görevliler olmak üzere en fazla 40 kişi ile katılır. Kupa ve madalya seremonisine futbolcuların tescilli formaları ile katılmaları zorunludur.

(7) Final müsabakası oynayan kulüpteki bu maddenin 6. fıkrasında yer alan kişiler, TFF Başkanı veya TFF Başkanı tarafından görevlendirilen Başkan Vekili ve/veya Yönetim Kurulu Üyesinden madalyalarını aldıktan sonra platformdan ayrılırlar.

(8) Final müsabakasını kazanarak şampiyon olan kulüpteki, bu maddenin 6. fıkrasında yer alan kişiler, TFF Başkanı veya TFF Başkanı tarafından görevlendirilen Başkan Vekili ve/veya Yönetim Kurulu Üyesinden madalyalarını aldıktan sonra platformda kendileri için ayrılan bölüme geçerler. Son olarak takım kaptanı platforma gelerek madalyasını aldıktan sonra kendisine kupa takdim edilir.

(9) Seremoni sonrasında, diğer yönetici ve görevlilerine dağıtılmak üzere, TFF tarafından 35’er adet madalya daha kulüplere teslim edilir.

 

VİDEO YARDIMCI HAKEM

Türkiye Kupası Son 16 Turu, Çeyrek Final, Yarı Final ve Final müsabakalarında, Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrim içi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ

Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir. Müsabakalarda uzatma devreleri oynanması halinde, takımlar uzatma devrelerinde ilave 1 oyuncu (oyuncu değişiklik hakkının tamamının kullanılmış olup olmadığına bakılmaksızın) değişikliği yapabilirler.

 

 

Anahtar Kelimeler : TÜRKİYE, KUPASI, STATÜSÜ, YAYINLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız