HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Ocak 2023 Pazar Saat: 14:09

TÜRKİYE, 6 BİN 127 MADALYA KAZANDI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk sporcuların uluslararası organizasyonlarda 2022 yılında  51 branşta 6 bin 127 madalya kazandığını söyledi. Türkiyenin eskiden temsilci bile gönderemediği branşlarda artık zirvede
TÜRKİYE, 6 BİN 127 MADALYA KAZANDI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk sporcuların uluslararası organizasyonlarda 2022 yılında  51 branşta 6 bin 127 madalya kazandığını söyledi.

Türkiye'nin eskiden temsilci bile gönderemediği branşlarda artık zirvede yer aldığını ifade eden Kasapoğlu, şunları kaydetti:

 "Türkiye bu yıl  51 branşta madalya kazandı. Daha önce bu bir elin parmaklarını geçmiyordu. Türkiye'nin uluslararası organizasyonlarda son 4 yılda 20 binden fazla madalya kazandı. Türk sporcular 2022 yılında 6 bin 127 uluslararası madalya kazanma başarısını gösterdi.”

Basketbolda da önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bakan Kasapoğlu, "10 bin pota hedefini gerçekleştirdik" diyerek önümüzdeki yıllarda sokak basketbolunun olumlu etkisini görüleceğini ifade etti.

Bakan Kasapoğlu, engelli bireylerin spora erişimini güçlendirecek adımlar atıldığını belirtti. Engelli branşlardaki başarının altını çizen Kasapoğlu, "Hiç bir başarı tesadüf değildir." değerlendirmesinde bulunarak engelli branşlarına yapılan yatırımlara vurgu yaptı.

Her yıl 1 milyon 300 bin gencin genel tarama yapılarak spora yatkınlığının ölçüldüğü ve kapsamlı testler sonrasında bu taramaları başarıyla geçen gençlerin branşlara yönlendirildiğini kaydeden Bakan Kasapoğlu, 8 bin sporcunun olacağı bir sporcu havuzu oluşturma hedefi olduğunun da altını çizdi.

Öte yandan Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi’nde de yayınlanan açıklamasında,  Türkiye'nin2022 yılında, 180 uluslararası organizasyon gerçekleştirdikleri de sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler : TÜRKİYE, 6, BİN, 127, MADALYA, KAZANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız