HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Ocak 2023 Salı Saat: 11:44

TFF KADIN FUTBOLUNA BAŞ KOYDU!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “En çok üzerine düştüğümüz konuların başında, kadın ve kız çocuklarının futbola kazandırılması geliyor” dedi.
TFF KADIN FUTBOLUNA BAŞ KOYDU!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “En çok üzerine düştüğümüz konuların başında, kadın ve kız çocuklarının futbola kazandırılması geliyor” dedi.

                Başkan Büyükekşi konuya yönelik yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"FIFA'nın hedefi 2026 yılına kadar 60 milyon kadının ve kız çocuğunun futbol oynamasını sağlamak. UEFA'nın araştırmasına göre; Avrupa'da 144 milyon kadın taraftar var. 2033 yılında bu sayının 328 milyon olması bekleniyor. Türkiye'de 5-19 yaş arasında 11 milyon kız çocuğumuz var. Biraz önce açıkladığım strateji çalışmamızla birlikte hem kadınlarımız hem kız çocuklarımız için bir hedef belirleyeceğiz. Yine aynı şekilde; maçların fair play ruhuyla oynanmasını teşvik ederek stadyumlardaki kadın ve kız çocuklarımızın da sayısını artıracağız."

Futbol Akademisi projesiyle futbolumuzun gelişiminin önünü açmış olacağız diyen bu konuda da şunları vurguladı:

“Bazı kulüplerin tesis olarak çok iyi sevideyken bazı kulüplerimizin tesislerinin yeterli değil. Tüm kulüplerimizi tesis olarak birbirine yakın bir seviyeye getirmek istiyoruz. Yetenekli ve başarılı futbolcular yetiştirecek hale getirerek, kendi öz kaynaklarına eğilmelerini amaçlıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda; her yıl hem kulüplerimizin A takımlarına en az iki futbolcu kazandırmayı, hem de milli takımlara her yaş kategorisinde geniş futbolcu havuzu oluşturmayı sağlarsak futbolumuzun gelişiminin önünü açmış olacağız. Futbol Akademisi projesi ile yüksek paralar ödeyerek yapılan yabancı futbolcu transferine bağlı geçici başarılar yerine, kendi yetiştirdiği futbolcusu ile başarılar kazanan ve oyuncuları yüksek katma değer ile yurt dışına transfer ederek büyük ekonomik gelir sağlayan, sürdürülebilir bir futbol modeli oluşturmak istiyoruz. Diğer taraftan, Kulüplerimizin alt yapıya ayırmaları gereken finansman konusu da masamızda. Hem Sayın Bakanımızın hem de Hazine ve Maliye Bakanımızın kıymetli destekleri ile kulüplerimize alt yapı finansmanı konusunda ciddi kolaylıklar sunmayı amaçlıyoruz."

Anahtar Kelimeler : TFF, KADIN, FUTBOLUNA, BAŞ, KOYDU!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız