HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Nisan 2018 Çarşamba Saat: 06:57

“TÜRKEŞ, TARİHE YÖN VERMİŞ BİR ŞAHSİYETTİR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Altınordu İlçe Başkanı Erol Bayram, MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in ölümünün 21. Yılı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Bayram’ın yayınladığı mesajda ise şu ifadelere yer
“TÜRKEŞ, TARİHE YÖN VERMİŞ BİR ŞAHSİYETTİR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Altınordu İlçe Başkanı Erol Bayram, MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in ölümünün 21. Yılı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Bayram’ın yayınladığı mesajda ise şu ifadelere yer verildi; “Bu sene Alparslan Türkeş’in ebediyete intikalinin 21. yıldönümündeyiz. Alparslan Türkeş; Türk tarihi açısından 21.asrın ikinci yarısının en önemli simasıdır. Aynı şekilde Türk tarihi açısından oynamış olduğu rol dünya tarihine de şekil vermiş ve kendisi “Başbuğ” ünvanıyla Türk ve dünya siyaset tarihinde önemli bir mevki almıştır.

Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i kurarak ,Türk devletinin kuruluş felsefesi olan Türk Milliyetçiliği’ni Atatürk’ten sonra toplumsal alanlar da yeniden görünür kılması onun siyasi özelliğini ortaya koyarken, hala devam eden doktrinler çağında kapitalist ve Marksist sistemlere alternatif olarak kurguladığı 9 Işık Doktrini’yle de fikir adamlığı yönünü ön plana çıkarmıştır.

80 yıllık ömrünü “Her şey Türk İçin, Türk’e göre, Türk tarafından” şiarı doğrultusunda Türklüğe vakfeden ve bu uğurda önüne çıkan her engeli üstün azim ve kararlılığıyla aşmasını bilmiş olan Alparslan Türkeş rasyonalizm ile idealizmin kesiştiği yerde tarihe yön vermiş ulu bir şahsiyettir.

Alparslan Türkeş , Türk devleti ve Türk milleti için her türlü fedakarlığı yapmayı göze almış Milliyetçi-Ülkücü kadroların yetişmesini sağlayarak Türklüğün payidarlığı noktasında üzerine düşenleri fazlasıyla yaparak 4 Nisan 1997 günü tarihsel sorumluluğunu yerine getirmenin gururu ile hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Milliyetçi-Ülkücü kadrolar O’ndan aldığı ilham ile Türklüğün yüceliş bayrağını Devlet Bahçeli liderliğinde daha yukarılara taşıma iradesinden zerre taviz vermeden yürüyüşlerine devam etmektedir. Bu vesileyle Başbuğ Alparslan Türkeş’i 21. Vefat yıldönümü vesilesiyle rahmet ve minnet ile anıyor , ebedi hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız