HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Mayıs 2016 Pazartesi Saat: 09:00

AK PARTİ’DE ‘YILDIRIM’ DÖNEMİ

AK Parti'nin İkinci Olağanüstü Kongresi dün toplandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun veda konuşması yaptığı kongrede, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Bin 282 delegenin imzasını alarak tek başına aday oldu.
AK PARTİ’DE ‘YILDIRIM’ DÖNEMİ

AK Parti'nin İkinci Olağanüstü Kongresi dün toplandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun veda konuşması yaptığı kongrede, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Bin 282 delegenin imzasını alarak tek başına aday oldu. 

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne Bin 282 delege katıldı. Yıldırım, delegenin ezici çoğunluğunun oyunu alarak AK Partide genel başkan seçildi.

Dün sabahın erken saatlerinden itibaren kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'na gelmeye başlayan partililer tribünleri tıklım tıklım doldurdu. AK Partililerin erken saate rağmen tribünlerdeki coşkulu tezahüratları dikkat çekti. 

Yeni başbakan Binali Yıldırım ise, saat 10.30'da eşiyle birlikte salona giriş yaptı. Salona girişte Semiha Yıldırım'ın dua ettiği gözlendi. Yıldırım ve eşinin ardından ise salona Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu geldi. Yıldırım, Davutoğlu'nu salonun girişinde karşıladı.

Günün öğlen suları 12:30 da ise Kongre Divan Başkanı Bekir BozdağCumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen mesajı okudu. Bozdağ tarafından "Partimizin markası ve önderi olan liderimiz, büyüğümüz, ustaların ustasından gelen bir mesajı arz etmek istiyorum" diye okumaya başladığı kutlama mesajı tüm partililer tarafından ayakta alkışlandı.

İŞTE ERDOĞAN'IN MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı şöyle: "Sizleri muhabbetle, hasretle selamlıyorum. Cumhurbaşkanı yemini ettiğim gün AK Parti ile hukuki bağım kesilmiş olabilir ama sizlerle gönül bağım hiçbir zaman kesilmedi. İnşallah hiçbir zaman da kesilmeyecek. Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları içinde, cumhurla başkanı arasında iklimi olumsuz etkileyen bu çarpık uygulamanın giderileceğine inanıyorum.

Yakın tarihin en önemli siyasi olaylarından biri olarak gördüğüm AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nin başarılı geçmesini diliyorum. Yeni genel başkanı ve parti yönetim organlarında sorumluluk üstlenecek arkadaşlarımı şimdiden tebrik ediyorum. Kaderi ülkenin kaderiyle özdeşleşen AK Parti için hizmet yarışında bir güç ve motivasyon tazelenmesi olarak görüyorum. 2023 hedeflerine ulaşılması için seçilecek genel başkana çok önemli görevler düşüyor. 27 Ağustos 2014 tarihinde genel başkanlık görevini kendisine devrettiğim Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na hizmetleri için teşekkür ediyorum. Kongre salonunda bulunan delegeler ve misafirlere selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum."

MKYK LİSTESİ BELLİ OLDU

Öte yandan dün yapılan AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresinde Merkez Karar Yönetim Kurulu listesi de belli oldu. kongrede açıklanan MKYK listesinde sürpriz isimler de yer aldı. Bir önceki listede olan isimler, yeni MKYK'da kendilerine yer bulamadı.

PARTİNİN AĞIR TOPLARI ÇİZİK YEDİ

AK Parti yeni Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda (MKYK) Yalçın Akdoğan, Ömer Çelik, Faruk Çelik, Süleyman SoyluMehmet Şimşek, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Bülent Gedikli, Recep Akdağ, Mevlüt Çavuşoğlu, Mehmet Özhaseki, Naci Ağbal, Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Öztürk yer almadı. Bir önceki MKYK'da yer alan 20 ismin üstü yeni MKYK'da çizildi.

BOZDAĞ VE ALA LİSTE'DE

Diğer taraftan listede Bekir Bozdağ, Burhan Kuzu, Efkan Ala, Hayati Yazıcı, Galip Ensarioğlu, Mehdi Eker, Markar Esayan, Mehmet Müezzinoğlu, Mustafa Şentop, Nurettin Canikli ve Yasin Aktay bulunuyor.

27 yeni isim listeye girdi. Bunlar arasında Davutoğlu'na yakın olduğu bilinen ve danışmanları arasında da yer almış olan Eskişehir milletvekili Emine Nur Günay da var. Serkan Bayram Erzincan milletvekili ve Binali Yıldırım'a yakın bir isim. Yeni giren isimlerden Ayhan Ogan ise, Milli İrade mitinglerini gerçekleştiren Sivil Dayanışma Platformunun başkanı. Platform, referandum ve cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde aktif olarak çalıştı, şu sıralarda da Başkanlık Sistemiyle ilgili çalışmalar yürütüyor.

ASLAN VE AKTAY’DA, MKYK'DA

Ayrıca Erdoğan döneminde MKYK listesinde olmasına karşın, Davutoğlu MKYK'sında yer almamış bazı isimlerde listede tekrar yer buldu. Bunlar arasında Zeyid Aslan, Yasin Aktay ve Fazilet Dağcı Çığlık var.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ASKERLİK ARKADAŞI LİSTEDE

Yine listede 'Konya' kontenjanından yer bulan isim ise Ahmet Sorgun. Sorgun eski AK Parti Konya İl Başkanı. Kulislerde Sorgun'un daha önce Davutoğlu istemediği için yer bulamadığı konuşuluyor. Sorgun'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askerlik arkadaşı olduğu konuşuluyor.

LİSTEDE YER ALAN İSİMLER

Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Ayhan Ogan, Ayşe Sula Köseoğlu, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Emine Nur Günay, Erol Kaya, F. Seniha Nükhet Hotar, Fatih Şahin, Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Fevzi Şanverdi, Hamza Dağ, Hüseyin Özbakır, Jülide Sarıeroğlu, M. Galip Ensarioğlu, M. Mehdi Eker, Mahmut Kaçar, Markar Esayan, Mehmet Muş, Mehmet Müezzinoğlu, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Özben Y. E. Gökçen, Öznur Çalık, Radiye S. Katırcıoğlu, Ravza Kavakçı Kan, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayram, Şaban Dişli, Vedat Demiröz, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Yaşar Karayel, Zeyid Aslan, Zeynep Alkış

Binali Yıldırım'ın dünkü kongrede AK Parti genel başkanı olmasıyla birlikte, gözlerin Erdoğan'ın da yeni kabine kurulması için Yıldırım'a görev vermesi beklentisine çevrildi. (Haber-ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

Anahtar Kelimeler : AK, PARTİ’DE, ‘YILDIRIM’, DÖNEMİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız