HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Eylül 2018 Pazartesi Saat: 09:46

“FINDIK SÜREKLİ AŞAĞILARA DÜŞÜYOR”

CHP’Lİ ADIGÜZEL’DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR:
“FINDIK SÜREKLİ AŞAĞILARA DÜŞÜYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu basınıyla kahvaltıda bir araya gelerek gündemde ki konular üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Fındıkta ki fiyat ve politikalar sorunuyla sözlerine başlayan Milletvekili Mustafa Adıgüzel, yaptığı açıklamada; “Hükümet maalesef fındığa ve fındık üreticisine bu sene de garanti vermedi. Fındık sürekli aşağılara doğru çekiliyor ve düşüyor. Biz CHP olarak en son fındık maliyetlerinin 12.50 Lira olması üzerinden fiyatında en az 15.00 Lira olması gerektiğini savunmuş ve talep etmiştik. Bir kilo fındık 5 Dolardan 2 Dolarlara kadar düşüşe geçti.

Hükümet, TMO’yu da maalesef devreye sokamadı. Fındıkla ilgili o kadar talihsiz olaylar yaşıyoruz ki, bakınız AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız daha geçen günlerde fındık fiyatının 12-12.50 TL olması için kendisinin teklif verdiğini kendi ağzıyla itiraf ettiler. Neye, kime ve hangi akla hizmet ettiklerini bir türlü anlayamıyoruz. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Üstelik birde iktidar partisinin milletvekilisin.

Fındık, Ordu’nun ve Türkiye’nin can damarı olan ürünlerinden bir tanesidir. Bu yüzden her yerde her ortamda fındığı savunmak ve korumakta bizim görevimizdir. Fındığı savunmanın Ordu’da yeri ve zamanı olmaz. Ortada bir sorun var ise bunu her ortamda dile getirmeye de biz milletvekilleri olarak mecburuz” dedi.

“BİZ KONUŞMALARIMIZI İCAZET İLE YAPMIYORUZ”

Ordu’nun fındıkla beraber bir diğer önemli ürününün de bal olduğuna dikkat çeken Adıgüzel; “Balımızda fındığımız kadar önemli ve değerli bir üründür. Balda Türkiye birincisiyiz. Türkiye’de dünyada ikinci durumdadır. Bu sebeple bal ve bal üreticilerimizin de her zaman yanında olacağımızı herkes bilmelidir.

Geçen gün Arım Balım Peteğim projesinde bana verilen söz hakkında orada bal ile birlikte fındığı da dile getirmiştim. Orada sayın vali bana biraz sitemde bulundu. Fındığı orada niye konuşmuşum gibi sitem etti. Biz milletvekilleri konuşmalarını ve konuşma metinlerini birilerinin icazeti ile yapmıyoruz. Gördüğümüz ve tarafımıza iletilen sorunların çözümü üzerine kamuoyu ile paylaşıyoruz. Paylaşmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“SEÇİLMİŞLERİN SEÇİMLE GİTMESİNDEN YANAYIZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz’ın istifa ettirileceği konusuna da değinen Adıgüzel; “Biz CHP olarak her zaman hak, hukuk ve adaletten yanayız. Seçilmişlerin ve seçimle gelenlerin her zaman seçimle gitmesinden yanayız. Eğer ortada çok önemli bir suç ve bu suça bağlı bir kanıt var ise bunu da hukuk yoluyla çözmeleri gerekmektedir.

Şu ana kadar henüz bir açıklamada olmadı. Sorun her ne olursa olsun ben, Enver Yılmaz ile düğünde, cenazede, bayramda ve törenlerde ancak bir araya gelirim. Diğer sahalarda zaten fikren de, siyaseten de bir arada olmamız söz konusu olamaz. Ancak yine de ortada çok önemli bir mesele yok ise seçimle gitmesini demokratik açıdan arzu ederdik” diye konuştu.

“AĞCA, PAPA’YI VURDU YER YERİNDEN BU KADAR OYNAMADI”

Ordu ve ülke ekonomisi üzerinde de değerlendirmelerde bulunan Adıgüzel; “Ordu ekonomisi geldiğimiz noktada çok kötü durumdadır. Esnafımız, fındık üreticimiz, sanayicimiz, memur, işçi ve emeklilerimizin maalesef yüzü gülmüyor. Zamlar vatandaşın belini öyle bir büktü ki, millet artık geçinmekte bile güçlük çekiyor. Türkiye’nin ekonomisi de hiç iç açıcı ve iyi değil. Döviz ve doların üzerinden ortaya atılan senaryoların inanın hiçbiri doğru değil. Bu bir oyun bir aldatmacadır. Amerika’yı yani papazı bahane ederek birilerine dolar vurgunu yaptırdılar.

Bu ülkede Mehmet Ali Ağca, Papa’yı ölümüne vurdu memleket bu kadar yerinden oynamadı. Ama bakın ki papaz hapishaneden çıkıyor ev hapsine gidiyor, ülkede yer yerinden oynuyor. Katar’dan, İngiltere’den yalvara yalvara para istiyoruz. Türkiye’yi 200 milyon dolar borçla teslim aldılar, şimdi borcumuz 900 milyon dolar. Geldiğimiz durum işte ortada.

“ZAMLARLAR VATANDAŞI İKİ BÜKLÜM ETTİLER”

Zamlarla vatandaşı iki büklüm ettiler. Bunun adına da millilik davası adını taktılar. Vatandaş şimdi ne yapalım bu bir milli meseleymiş, ülkemiz zor durumdaymış, biraz daha katlanalım diyerek kendilerini teselli etmeye çalışıyorlar. Bu ekonomik çöküntüde ki bütün senaryoların hiçbiri gerçekleri yansıtmıyor. Millet artık bunu görmeli ve anlamalıdır” şeklinde konuştu.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE DOKTOR ATAMALARI

Ordu İl Sağlık Müdürlüğünde ki atama, ihale ve bir takım iddialarında yakın merceğinde olduğunu sözlerine ekleyen Adıgüzel; “Doktor arkadaşlarımız sosyal medya hesapları üzerinden bu iddiaları ortaya koyuyorlar. Bana da iletiyorlar. Bu hususu yakın merceğime aldım. Konuların hassasiyetini ve önemini çok iyi bildiğim için bunun üzerine mutlaka düşeceğim.

Bu konuda da başta meslektaşlarım olmak üzere tüm hemşerilerimizin de önümüzde ki süreci iyi takip etmelerini bekliyorum. Ayrıca 149 doktor atamasının yapıldığı ifade edildi. Bu arkadaşlarımızın tamamına yakını pratisyen doktordur. Oysa bizim Ordu’da çok acil Uzman Doktor açığımızı kapatmamız gerekiyor. İlçelerin çoğunda Uzman doktor ya bir tane ya da hiç yok. Uzman Doktor açığımızın bir an önce de kapatılması gerekmektedir” diye de konuştu.

Anahtar Kelimeler : “FINDIK, SÜREKLİ, AŞAĞILARA, DÜŞÜYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız