HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Ocak 2017 Cumartesi Saat: 09:02

KEMAL: PARLEMENTER SİSTEM ASKIYA ALINMASIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal, terör olaylarına dikkat çekerek parlementer sistemin askıya alınmaması gerektiğini savundu. Kemal yaptığı açıklamada; “Ülkemiz içeride ve dışarıda terör ile büy
KEMAL: PARLEMENTER SİSTEM ASKIYA ALINMASIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal, terör olaylarına dikkat çekerek parlementer sistemin askıya alınmaması gerektiğini savundu.

Kemal yaptığı açıklamada; “Ülkemiz içeride ve dışarıda terör ile büyük mücadele içerisindedir. Her an hain bir saldırı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Günahsız yere canlar kaybediyoruz. Güvenlik güçlerimiz Ülke güvenliği için çetin ve aynı zamanda yarınlarımız adına canla başla mücadele ediyor. Kısacacı Türkiye’mizin yarınları için her şeyini ortaya koyuyor. Bu mücadelenin yanında her zaman yer alıyoruz, alacağız.

Bunların yanında hep gündemde tutulan ve gerginliğe yol açan bir Başkanlık Sistemi dayatması önümüzde duruyor. Kısaca sistem değişikliği anlamına gelen gereksiz bir konu halkımız arasında sıkıntıya neden olmaktadır. En iyi idare şeklinin demokrasinin tam olarak uygulanması olduğunu bilerek hareket etmemiz gerekiyor. Parlamenter sistemi askıya almanın hiçbir anlamı yoktur” dedi.

Seçilecek Milletvekillerinin bu günkü gibi görev yapma yetkileri olmayacaktır diyen Kemal şöyle devam etti; “Sadece adlarının önünde MV. Unvanı olacak bir durum ortaya çıkabilecektir. Ülke yönetimi bir kişinin üzerinde olacaktır. Bu kişi bu gün başka biri yarın daha başka biri olabilir, bunun hiçbir önemi yoktur. Önemli olan Türkiye’nin geleceğinin ne olacağıdır.

Her göreve gelen kişi bu Ülkeyi kendi yorumladığı şekilde yönetmeye kalkıştığında ki kargaşayı düşünmemiz gerekiyor. Bu Ülke hepimizin, bu ülkede hepimiz barış, huzur, kardeşlik ve adaletin herkese eşit uygulandığı bir ortamda yaşamak istiyoruz. Gerginlikten, ayrışmadan, sistem değişikliğinden, tek adam yönetiminden ve güvensizlikten yana değiliz. Bunlar olmasın istiyoruz. Vatandaşın her anı endişeli bekleyiş olmasın, herkes eşit Vatandaş olduğunu hissetmelidir” diye konuştu.

Kemal daha sonra şunları kaydetti; “Bunun bir yolu da Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Anayasa değişikliği ile ilgili oylamada 330 MV. Sayısına ulaşılamamasından da geçmektedir. O nedenle hiçbir parti ayırt etmeden hepimize düşen görev kendi Milletvekillerimizi telefonlarla arayarak ya da bire bir görüşerek hayır oyları vermelerini teşvik etmektir. Bunu başarabilirsek Ülkemize büyük bir iyilik yapmış olacağımıza inanıyoruz. Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde birde sistem değişikliği sıkıntısı ile Millet huzursuz edilmemelidir diye düşünüyoruz.  Önümüzdeki günlerde mecliste yapılacak oylamada 330 oyun çıkmaması adına Vatandaşlarımızın kendi vekilleri üzerinde baskı kurmaları hususunda duyarlı olacaklarına samimiyetle inanıyoruz, çünkü halkımız her zaman yarınlarına sahip çıkmıştır.” (Ordu Yeni Haber)

                                                                                                                                    

 

Anahtar Kelimeler : KEMAL:, PARLEMENTER, SİSTEM, ASKIYA, ALINMASIN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız