HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mart 2014 Salı Saat: 17:54

EKMEĞİN GREKMEĞİN GRAMAJI

300 gram ekmeği 1 TL ödeyerek alan Ordulular, ekmeğin gramajının 50 gram azalmasıyla birlikte 250 gram ekmeğe bir TL ödeyerek almaya başladı.
EKMEĞİN GREKMEĞİN GRAMAJI

300 gram ekmeği 1 TL ödeyerek alan Ordulular, ekmeğin gramajının 50 gram azalmasıyla birlikte 250 gram ekmeğe bir TL ödeyerek almaya başladı.

300 gram ekmeği 1 TL ödeyerek alan Ordulular, ekmeğin gramajının 50 gram azalmasıyla birlikte 250 gram ekmeğe 1 TL ödeyerek almaya başladı. Gramajın düşürülmesinin sebebi artan maliyet olarak gösterilirken tüketiciler ekmeğe zammı yedikten sonra fark etti. Ordu'da ekmeğe zam geldi. Ekmek fiyat olarak artmadı ancak gramaj olarak düştü. Ordulular bir ekmek için aynı fiyatı ödeyecek ama gramajı daha az olan ekmek yiyecekler. İl genelinde 300 gram ekmek 1 TL’ye satılırken, Ordu Fırıncılar Odası’nın aldığı karar sonucunda ekmeğin gramajı 50 gram azaldı fiyat ise aynı kaldı. Yani Ordulular bugüne kadar 300 gramını bir liraya aldığı ekmeği, bundan sonra 250 gram olarak fırınlardan 1 TL ödeyerek alıyor. Zammın nedeninin ise artan un, işçilik ve diğer giderlerin artmasından kaynaklandığını söyleyen fırıncı esnafı Derya Kılıçkaya, ekmek giderlerinin arttığını ifade etti.

 

Komşu illere baktığımızda zam henüz oralara uğramamış. Giresun’da 300 gram ekmek 1TL’den satılırken; Samsun da ise 250 gram ekmek 75 kuruştan satılıyor. Samsun’da ayrıca halk ekmek tarafından üretilen 250 gram ekmek 60 kuruştan satılıyor. Samsun ve Giresun’da ekmek fiyatları artmazken Ordu’da yapılan yaklaşık yüzde 17’lik artış vatandaşlarında tepkisini çekti. Ekmek alan vatandaşlar ekmeğin küçüldüğünü sofralarında fark etti.

 

Fırıncıların bir bölümünün üyesi olduğu Ordu Esnaf Odaları Birlik Başkanı Aydın Bostancıoğlu; ise Ticaret Borsasında gramaj için bir görüşme olduğunu ancak kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini ifade etti.

 

Öte yandan özellikle Samsun ve Giresun’da ekmek fiyatlarının Ordu’ya göre ucuz olmasına anlam veremeyen vatandaşlar bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odalarından bir açıklama beklediklerini de dile getirdiler. 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız