HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Ekim 2018 Çarşamba Saat: 10:47

ÖDÜNÇ KİTAP SAYISI ARTIYOR

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, okullara giderek kütüphaneyi tanıtıcı çalışmalar yürüttüklerini, bu doğrultuda da üye ve ödünç kitap sayısında her yıl artış olduğunu söyledi.
ÖDÜNÇ KİTAP SAYISI ARTIYOR

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, okullara giderek kütüphaneyi tanıtıcı çalışmalar yürüttüklerini, bu doğrultuda da üye ve ödünç kitap sayısında her yıl artış olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, “Döner Çeşme Meydanı’nda hizmet verdiğimiz binanın 4. katında, yani üst katlarda olmamıza rağmen bu kadar okuyucuyu kütüphaneye getirmek de başarı ve kazanç." dedi.

Ünye Halk Kütüphanesi'nde hem kitap sayısı, hem okuyucu sayısı her geçen yıl artıyor. Çocuk kitaplarından, yetişkin kitaplarına, ansiklopedi, psikoloji, sosyoloji, siyaset, felsefe, edebiyat, sanat, spor, ekonomi, ticaret, ev ekonomisi, yemek kültürü, spor, şiir ve  her türlü içerikte zengin arşiviyle kütüphane hizmet veriyor. 

Kütüphane Müdürü Erol Kocaoğlu, kütüphanede verdikleri hizmetlere ilişkin, "Kütüphaneye gelen her birey  satranç oynayabilir, internetten yararlanabilir. Çocuklar genelde okul ödevlerini yapmak için gelirken, yetişkinlerde internet ve diğer hizmetlerden yararlanıyor. E-devlet, SGK işi, bakanlık istekleri, devlet kurumlarından şikayetlerini bildirebilecekleri, isteklerini internet  ortamından yararlanarak başvurabiliyor."

Kocaoğlu, raflarda kitapların okuyucularını beklediklerini ifade ederek, şu açıklamayı yaptı:

"Aklınıza ne geliyorsa avcılıktan, doğadan, sanattan, edebiyattan, dini dergilerden, çocuk dergilerinden, yemek dergilerinden, avcılık dergilerinden, bilgisayar, spor, arkeoloji ve sanat, magazin dergilerimiz var. Dergilerden bilgi edinebilir, fotokopilerini çekebilirler.Bu imkanları sunuyoruz. Öğrenciler derslerini çalışabiliyor, ödevlerini yapıyor, kitaplardan araştırmalar yapabiliyor. Kütüphaneye girdikten sonra, kütüphanenin bütün hizmetlerinden yararlandığında, bürolarını, ödünç kitap verme servislerini tek tek gezdiğinde bütün günü dolu dolu geçmiş olur."

Yaptıkları tanıtım çalışmalarıyla üye sayılarının her yıl arttığını ifade eden Erol Kocaoğlu, “Üye sayımız her geçen yıl artıyor. Çünkü okullarla, halkla diyalog içerisindeyiz. Kütüphane tanıtım amaçlı gidiyoruz ve insanlara kütüphaneyi anlatmayı çalışıyoruz. Üye sayımız ve ödünç kitap verme sayımız artıyor. Hizmet verdiğimiz binanın 4. katında, yani üst katlarda olmamıza rağmen bu kadar okuyucuyu kütüphaneye getirmek de başarı ve kazanç." dedi.

 Erol Kocaoğlu, Dönerçeşme Meydanı'nda Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait hizmet binasının 4. katında verdikleri kütüphanecilik hizmetinin, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapılması beklenen Kültür Merkezi'yle birlikte üst seviyelere çıkacağını sözlerine ekledi.

Ünye KENT Haber

 

Anahtar Kelimeler : ÖDÜNÇ, KİTAP, SAYISI, ARTIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız