HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mayıs 2017 Cumartesi Saat: 11:55

“EĞİTİMDE, HER ŞEY İNSANDA BİTİYOR”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı, Kumru ve Korgan ilçelerinin Okul Aile Birliği Başkanları ile Fatsa’da, Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinin Okul Aile Birliği Başkanları ile de Üny
“EĞİTİMDE, HER ŞEY İNSANDA BİTİYOR”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı, Kumru ve Korgan ilçelerinin Okul Aile Birliği Başkanları ile Fatsa’da, Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinin Okul Aile Birliği Başkanları ile de Ünye ilçesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

 

Fatsa ve Ünye ilçelerinde gerçekleştirilen toplantılara, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nunyanısıra, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, Fatsa, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı, Kumru, Korgan, Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinin İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

 

“Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz, Eğitime Çok Önem Veriyor”

Toplantılarda yapmış olduğu konuşmalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Hükümetin eğitim konusuna özel önem verdiğini dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız veya Bakanlarımız, dönem dönem bizlere video konferans yöntemiyle hitap ediyor. Bu hitaplarında, bizlere çeşitli konularda talimatlar veriyorlar. Bunlardan birisi de okul aile birlikleri ile toplantılar yapmamız yönünde idi. Hükümetimiz, eğitime çok önem veriyor. Biz de daha önce Altınordu ilçemizde gerçekleştirdiğimiz toplantıdan sonra bugün Fatsa ve Ünye ilçelerimizde okul aile birliği başkanlarımızla, karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak ve fikir teatisinde bulunmak üzere toplantı düzenledik” dedi.   

 

“Memleketimizin Geleceği, Eğitimle Direkt Alakalıdır”

Memleketimizin geleceğinin, eğitimle direk ilgili olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Gelecekte biz nasıl bir Türkiye hedefliyorsak, eğitimimizin de ona göre şekillenmesi lazım. Ben şu anda vali olarak burada görev yapıyorsam, beni yetiştiren öğretmenlerin hakkı var üzerimde. Bizlerin her biri aslında öğretmenlerin eserleriyiz. Eğer öğretmenler, eğitim kurumları mükemmel olursa, hedefleri, amaçları, olursa, gayret içinde olurlarsa, memleket çok daha ileri noktalara gidecektir. Ama hiçbir hedefimiz, amacımız yoksa, sadece vakit doldurmaya çalışıp, okullarda oyalarsak, memleketimiz çok daha kötüye gidecektir” diye konuştu.

 

 “Çocuklarımızı Sadece Sınav Kazanan Bireyler Olarak Görmememiz Lazım”

Çocuklara insani değerlerin de öğretilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Çocuklarımıza sağlıklı, kaliteli bir eğitim verebilirsek, ruh kazandırabilirsek, geleceğimiz de maddi ve manevi anlamda kurtulacaktır. Çocukları sadece gece gündüz ders çalışan, sınav kazanan bireyler olarak görmemek lazım. Onlara insani hasletleri, insani vasıfları da yüklemek gerekir. Eğitimin temel amacı, çocukları bilgi sahibi yapmaktır. İleride iyi bir meslek sahibi olabilmesini sağlamakta temel amaçlardandır. Temel amaçları sadece bununla sınırlı tutarsak, istenmeyen davranışlarla da yüzleşmek zorunda kalıyoruz. Çocuklar belki bir yerleri kazanıyor ama, toplumdan kopuk, sosyal ilişkilerden kopuk, değerlerinden kopuk yetişiyorlar. Bundan dolayı hem eğitimcilere, hem sizlere çok görev düşüyor. Veliler, okul yöneticileriyle, öğretmenlerle sürekli iletişim halinde olmaları gerekir. Okul aile birlikleri, hakikaten iyi çalışan, okul yönetimiyle kaynaşan, halktan destek alabilen bir konumdaysa, özel okuldan daha iyi hale gelebiliyor. Hatta özel okuldan daha çok tercih edilen bir okul hale gelebiliyor. Veliler, okul aile birlikleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler kaynaşabilirse, eğitim seviyemiz çok ileri merhalelere gelebilir” şeklinde konuştu.

 

“Eğitimdeki Hedefimiz; Ordu’yu Türkiye’de İlk 10’un İçine Sokabilmektir”

Eğitim alanında çok farklı projeler uygulanacağını dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “Önümüzdeki dönemde çok güzel projeler uygulayacağız. Samsun ve Trabzon gibi bölge illerimizde de uygulanan ve başarılı sonuçlar alınan projeleri yerinde inceledik. Uygulanan bu projeleri çok daha iyi hale getirip, kendimizde bir şeyler katarak, çok daha iyi hale getireceğiz. Eğitimdeki hedefimiz, Ordu’yu Türkiye genelinde ilk 10’un içine sokabilmektir” dedi.

 

“Öğretmenlerin Performanslarını Değerlendirecek Bir Sistem Oluşturacağız”

Çocukların okullarda oyalanmaması gerektiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Okullarımızın sınav başarılarını da göz ardı etmememiz lazım. Büyük fedakarlık yapan ailelerin çocuklarını okullarda biz oyalayamayız. Onlara her gün yeni bir şey kazandırmanın heyecanı içinde okula gelmemiz lazım. O çocuklara bir şeyler verip, sınavlarını kazandırmamız gerekir. Bu gururu ailelere yaşatmamız lazım. Kuracağımız sistem sayesinde her öğretmenin başarısını ölçüp değerlendireceğiz. Bundan sonra başarıyı da, başarısızlığı da daha yakından takip edeceğiz. Öğretmenlerin her gün taze bir heyecan ve şevkle okula gelmelerini sağlayacağız.  Artık monoton bir ders sistemi olmayacak. Eğer öğretmen öğrencilere bir şey veremiyorsa, bunun hesabını soracağız. Ceza, yer değişikliği gibi belli süreçleri işleteceğiz.  Öğretmenlerin geliştireceği ve başarılı olan projeleri ve uygulamaları da alıp yaygınlaştıracağız.”

 

Eğitimde başarıyı yakalayabilmek için veli, okul aile birliği, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilere önemli görevler ve sorumluluklar düştüğünü söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Şimdi okul binaları son derece modern. İçinde her türlü donanım var. Öğretmenler her branştan mevcut.  Bakıyorsunuz yine başarı yok. Ama dağ başındaki bir köy okulu tüm imkansızlıklara rağmen daha başarılı olabiliyor. Dolayısıyla her şey insanda bitiyor. Çocuklarla ilgilenme, itibar etme, başarıyı ödüllendirme, bir şekilde kendini görevli addetme, elde edilen başarılarla gurur duyma, hem çocuklarımıza, hem de öğretmenlerimize bu duyguyu kazandırmamız lazım. Koşullar ne olursa olsun, eğer anneler, babalar çocuklarına sevgiyle yaklaşırlarsa, okulu ve öğretmeni ile de irtibatlı olursa, ilk 10’a değil, birinci bile olabiliriz” diye konuştu.

 

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından, toplantıya katılan Okul Aile Birliği başkanları, okullarında karşılaştıkları sorunları, sıkıntıları ve taleplerini dile getirdiler. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “EĞİTİMDE, HER, ŞEY, İNSANDA, BİTİYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız