HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Ekim 2019 Cuma Saat: 08:28

“EN GÜZEL MİRAS ORGAN BAĞIŞIDIR”

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Organ ve Doku Nakil koordinatörlüğü olarak Ünye’de faaliyet gösteren TSM ve ASM’lerde görevli Organ ve Doku Bağışı Sorumlularımızla toplantı gerçekleştirildi.  Gerçekleştirilen toplantıda geçmiş
“EN GÜZEL MİRAS ORGAN BAĞIŞIDIR”

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Organ ve Doku Nakil koordinatörlüğü olarak Ünye’de faaliyet gösteren TSM ve ASM’lerde görevli Organ ve Doku Bağışı Sorumlularımızla toplantı gerçekleştirildi.  Gerçekleştirilen toplantıda geçmiş çalışmaların değerlendirilmesi yapılarak 2019 yılı içerisinde halkımıza yönelik farkındalığı arttırmak amaçlı yapılan çalışmalar ile bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında önerilerde bulunuldu.

Acil Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Uz.Dr. Ali Altınbaş, “toplantıya ev sahipliği yapan Ünye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Saliha Yeşilduman ve Ünye’de görevli aile hekimlerimize katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

“Unutmamak gerekir ki, her bağış yeni bir hayattır” diyerek Organ Bağışının önemine dikkat çeken Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu’da “Hepimizin çabası organ ve doku bekleyen hastalarımızın bir an önce normal hayatlarına dönmesi. Türkiye organ nakli faaliyetleri için yeterli donanıma, deneyimli nakil ekiplerine ve nakil merkezlerine sahiptir. Aşılması gereken en önemli sorun kadavra bağış oranındaki yetersizliktir” dedi.

Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de organ yetmezliği nedeniyle organ nakli bekleyen hastalar önemli sorun oluşturmaktadır. Ülkemizde maalesef bakanlığımız sisteminde kayıtlı 25 bin hasta, organ beklemekte ve bu listeye her yıl 6 binin üzerinde yeni hasta eklenmektedir.

Bekleyen hastaların da her yıl yaklaşık bin 300'ü organ bulunamadığından hayatını kaybetmektedir. Bu hastaların tek umudu organ bağışıdır. İl Sağlık Müdürlüğü olarak, gerek bu toplantılarımızda, gerekse halkımızı bilinçlendirmek amacıyla açılan stantlar ile vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda bilgilendirmeyi, bilinçlendirmeyi ve farkındalık yaratmayı hedeflemekteyiz.

Herkes organ bağışında bulunmalı, yakınlarını bu konuda bilinçlendirmeli ve ancak bu sayede ihtiyacı olduğunda organ bulabileceğini bilmelidir. Birçok hasta bağışlanmış bir organ için beklerken ölmektedir. Bağışlanmış bir organ, başarılı bir nakilden sonra, gerçek bir yaşam armağanıdır. Sizden sonra geride bırakacağınız en güzel miras; hayatta iken yapacağınız organ bağışıdır” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “EN, GÜZEL, MİRAS, ORGAN, BAĞIŞIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız