HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Aralık 2016 Cumartesi Saat: 07:10

KALBİNİZİ SOĞUK HAVALARDAN KORUYUN!

MedicalPark Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Turgay Burucu kış aylarında kalp hastalarının şikayetlerinde artış olabileceğini, bu nedenle soğuk havalarda daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Havaların soğuması ile birlikte ka
KALBİNİZİ SOĞUK HAVALARDAN KORUYUN!

MedicalPark Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Turgay Burucu kış aylarında kalp hastalarının şikayetlerinde artış olabileceğini, bu nedenle soğuk havalarda daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Havaların soğuması ile birlikte kalp hastalarının şikayetlerinde artış olabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Turgay Burucu kış aylarında kalp hastalarının dikkat etmesi gereken konularda önerilerde bulunduğu konuşmasında şunları söyledi: “Soğuk havalar  kalp hastalığı olanlar için sorun oluşturabilmektedir. Soğuk havalarda kalbi besleyen damarlarda büzüşme olmaktadır. Kalp soğuk havalarda vücut ısısının korunması için daha fazla kan pompalamakta ve sonuç olarak daha fazla oksijen ihtiyacı göstermektedir. Bu durum da tansiyonu yükseltmekte ve kalp krizi riskini arttırmaktadır.” dedi.

KALBİNİZİ YORACAK AĞIR SPORLARDAN KAÇININ!

Kış aylarında kalp rahatsızlığı olan kişilerin kalp sağlıklarına daha fazla özen göstererek gerekli önlemleri almaları gerektiğini ifade edenKardiyoloji Uzmanı Dr. Turgay Burucu; “Kalp hastalığı olan çocuk ve yaşlı hastalar soğuğa karşı daha duyarlıdırlar. Kış aylarında koruyucu önlemler almak kalp hastaları için oldukça önemlidir. Yapılacak olan spor faaliyetleri açık havada yapılacaksa; özellikle hava sıcaklığının  düşük hissedildiği  sabah ve akşam saatlerinde değil hava sıcaklığının yükseldiği öğle saatlerinde yapılmaya özen gösterilmelidir. Mümkünse kapalı ortamlarda,fazla  yorulmadan, kalbin iş yükünü artırmayacak şekilde spor yapılmalıdır.”

DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENMEYE ÖZEN GÖSTERİN

 “Soğuk havalarda vücut ısısını korumak için sıkı giyinilmelidir. Isı kaybının en çok olduğu göğüs, eller ve baş soğuktan korunmalıdır. Rüzgarlı, soğuk günlerde daha çok ısı kaybı olacağından bugünlerdeözellikle dikkatli olunmalıdır.” diyen Uzm. Dr. Turgay Burucu “ Kış aylarında kalp hastalarının bilinçli beslenmeleri gerektiğinin de altını çizerek; “ sigara içmek, ağır ve yağ oranı yüksek yemek yemek ve aşırı miktarlarda kahve içmek gibi kalp hızını ve tansiyonu yükseltici alışkanlıklardan uzak durulmalıdır. Bol meyve yemeye ve sıvı almaya özen gösterilmelidir.” şeklinde konuştu.

Grip ve solunum yolu enfeksiyonlarının soğuk havalarda arttığını söyleyen Uzm. Dr. Turgay Burucu; “enfeksiyon kalbin normal fonksiyonunu bozar ve kalp hastaları için risk oluşturur. Kronik kalp hastalarınınenfeksiyondan korunma amaçlı grip aşısı yaptırmalarında fayda vardır.” önerisinde bulundu.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Turgay Burucu son olarak; “kronik kalp hastaları kış döneminde daha dikkatli olmalı, doktorlarının önerilerini dikkate alarak  ilaçlarını düzenli kullanmalıdır. Alınan bütün önlemelere rağmen şikayetlerin oluşması halinde vakit kaybetmeden en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.” diyerek sözlerini sonlandırdı. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : KALBİNİZİ, SOĞUK, HAVALARDAN, KORUYUN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız