HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Ocak 2017 Salı Saat: 08:53

ERKEKLERİN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ ESTETİK OPERASYON SAÇ EKİMİ

Erkeklerde görülen en can sıkıcı sorunlardan birinin saç dökülmesi (kellik) olduğunu söyleyen MedicalPark Ordu Hastanesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hilal KURUL, saç dökülmesinin nedenleri ve saç ekimi operas
ERKEKLERİN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ ESTETİK OPERASYON SAÇ EKİMİ

Erkeklerde görülen en can sıkıcı sorunlardan birinin saç dökülmesi (kellik) olduğunu söyleyen MedicalPark Ordu Hastanesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hilal KURUL, saç dökülmesinin nedenleri ve saç ekimi operasyonları hakkında bilgiler verdi.

 

SAÇ DÖKÜLMESİNDEKİ EN ÖNEMLİ FAKTÖR ERKEKLER İÇİN GENETİK YATKINLIK  

 

Saç dökülmesinin sebeplerinin başında yaşın ilerlemesi, genetik faktörler, stres,  beslenme alışkanlıkları… vb sebeplerin geldiğini söyleyen Op. Dr. Hilal KURUL, erkeklerdeki saç dökülmesi genellikle saç çizgisinin geriye giderek seyrelmesi ile başlar ve saçın üst bölgesi dökülür. Ekeklerdeki saç dökülmelerinin %95’i bu tiptir. Kadınlarda ki dökülme ise her bölgede aynı anda başlar. Kadınlarda saç dökülmesinin büyük sebepleri ise demir eksikliği, kansızlık, kronik hastalıklar.. vb sebeplerdir.

 Erkeklerdeki saç dökülmesi büyük olasılıkla genetik faktörlerle olduğu için engellenmesi genellikle mümkün olmamakta ve çözüm olarak genellikle saç ekimi önerilmektedir.

 

 

SAÇ EKİMİ OPERASYONU NASIL YAPILIR?

Op. Dr. Hilal KURUL ; “Saç ekimi operasyonunun lokal anestezi altında 6-8 saat arasında süren bir operasyon ile sadece 1 günlük bir işlem olduğunu belirtti. Saç ekiminde en etkili yöntem FUE yöntemidir. Bu yöntem ile ilk önce sağlıklı saç kökleri uygun olan alanlardan toplanır. Toplanmış olan bu kökleri yerleştirmek için dökülme olan bölgeye özel cihazlar ile kişiye uygun kanallar açılır. Doğal görünüm için kanalların yönü ve sayısı önem taşır. Son olarak köklerin tek tek ekim işlemi gerçekleştirilir. İşlem sırasında ortalama 3.000-6.000 adet saç teli kullanılır. Genetik olarak dökülmemek üzere kodlanmş bu kökler ekildiği yerde ömür boyu kalıcı olur.

 

 

SAÇ DÖKÜLMESİ ÖZGÜVEN DUYGUSUNA ZARAR VERMEKTEDİR…

Saç dökülmesinin kişilerin görünümlerini etkileyen bir sorun olduğunu söyleyen Op. Dr. Hilal Kurul, ‘’Saç dökülmesi erkeklerde erken yaşlanma hissine sebep olduğundan kişinin kendine güven duygusunu kaybettirmektedir ve estetik kaygı yaratmaktadır. Estetik problemler kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de kişileri mutsuz eden bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Erkek tipi saç dökülmesi 20’li yaşlarda başlamaktadır ve her 10 erkekten 7’sinde saç dökülmesi problem görülmektedir. Kelliğin en etkili tedavisi ise uzman kişiler tarafından hastane gibi hijyenik ortamlarda yapılan FUE tekniği ile saç ekimidir.’’ dedi.

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız