HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Mayıs 2017 Cuma Saat: 10:39

KADINLARDAKİ AŞIRI TÜYLENME ERKEK TİPİ KILLANMADIR

 Özel Ordu Sevgi Hastanesi Estetik BirimindeDr. Berrin Alptekin Gönül, Kadınlardaki aşırı tüylenme hakkında bilgilendirmede bulundu. Dr. Berrin Alptekin Gönül yaptığı açıklamada; Kadınlardaki aşırı tüylen
KADINLARDAKİ AŞIRI TÜYLENME ERKEK TİPİ KILLANMADIR

 Özel Ordu Sevgi Hastanesi Estetik BirimindeDr. Berrin Alptekin Gönül, Kadınlardaki aşırı tüylenme hakkında bilgilendirmede bulundu.

Dr. Berrin Alptekin Gönül yaptığı açıklamada; Kadınlardaki aşırı tüylenme erkek tipi kıllanmadır. Yani, yüz,çene, göğüs, karın, sırt ve bacak aralarında çıkan siyah ve kalın kıllardır.

Genelde hormon bozukluğundan kaynaklanır. Kadınlarda, erkeklik hormonu olan androjen, fazla çalışırsa, aşırı tüylenmeye yol açar. Androjen, ince, zayıf ve kısa olan tüylerin sert, uzun kıllara dönüşmesine neden olur.

Kadınlarda görülen aşırı tüylenme ve kıllanma, kendilerinin ciddi anlamda yaşam kalitesini bozar. Strese girer,  ikili ilişkilerden kaçınırlar.

Aşırı Tüylenme veya Kıllanmanın Nedeni Nasıl Belirlenir?

Yapılan hormon testleri ile kandaki androjen ve diğer hormonların seviyeleri belirlenir. Ayrıca, yapılan ultrason incelemesi ve özel radyolojik incelemeler ile yumurtalık veya böbrek üstü bezlerinde ki, problemler  tespit edilebilir.

Kadınlardaki Aşırı Tüylenme ve Kıllanmanın Tedavileri:

* Kozmetik Tedavi : Tüy dökücü kimyasalların kullanımı, ağda, traşvs gibi yöntemler ile geçici olarak bu kıllardan kurtulmak mümkündür. Eski bir yöntem olan iğneli epilasyon ile ince iğnelerle kıl köküne hafif elektirik akımı verilerek kalıcı epilasyon sağlanabilir.Ancak bu çok ağrılı bir yöntemdir.Modern teknoloji ile hayatımıza giren lazer epilasyon sistemi şu anda mevcut olan en sağlıklı, hızlı ve konforlu çözümü  sunmaktadır.

* Tıbbi Tedavi : Aşırı kıllanmanın tedavisinde en sık kullanılan ilaçlar doğum kontrol haplarıdır.  Diğer bir ilaç olan Spiranolaktonandrojenlerin ciltteki etkisini engeller. Son yıllarda GnRHanologları denilen bir grup ilaç ile yumurtalıklardan androjen salınımı engellenerek aşırı kıllanma tedavi edilmektedir.

* Hormon Tedavisi : Bu tedavi ile yeni kıl çıkması engellenir. Önceden çıkan kıllar hormon tedavisi ile dökülmez, tedavinin bitiminden en az altı ay sonra epilasyon uygulanarak yok edilebilir. Hormon tedavisine başlandıktan ortalama bir ila iki yıl sonra ilacın dozu azaltılarak kıllanmanın tekrarlayıp tekrarlamadığı tespit edilir ve gerekirse ilaca daha uzun süre devam edilir.

* Lazer Epilasyon : Lazer teknolojisi ışığın kontrollü olarak yoğunlaştırılması güçlendirilmesi ve hedef seçerek ısı enerjisine dönüştürülmesidir. Bu teknolojinin başarısı ve etkin sonuçları son 20 yılda Dünya da kanıtlanmıştır.

Işık farklı dalga boylarına sahiptir. Epilasyonda kullanılan dalga boyu kılın kalınlığına, rengine, kılın vücutta yer aldığı anatomik bölgeye ten renginin açık veya koyu olmasına göre tercih edilir. Genellikle kısa dalga boyu açık ten rengin tercih edilirken koyu renk tende ve bronzlaşmış tende leke riskini ortadan kaldırmak için uzun dalga boyu  tercih edilir. Tedavinin başarısı hekimlerin deneyimlerine bağlı olduğu kadar alet seçeneklerinin çok olmasıyla da doğru orantılıdır.Uygun hasta seçimi ,seansların düzenli yapılması halinde vücut alanlarında genellikle 6-8 seans yeterli olmaktadır.Günümüz modern teknolojisiyle;lazerikompact soğuyucuyla birleştiren cihazlar son derece güvenli ve acısız tedavi seçeneklerini de beraberinde getirmiştir.Bizde Estetik Birimimizde böyle bir cihazı tercih ediyoruz. Böylece daha koyu ten renginde ve daha açık renk tüylerde bile yanıt alınabilmektedir. Ancak unutmamak gerekirki; altta yatan ana sorun tedavi edildikten sonra ,uygun cihazlar ve muhakkak  hekim kontrolünde yapılan lazer epilasyon işlemleriyle kesin tedavi mümkün olmaktadır.” Dedi. (Ordu Yeni Haber)A

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız