HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Mayıs 2017 Salı Saat: 09:51

İDRAR KAÇIRMADA LAZER TEDAVİSİ

İDRAR KAÇIRMADA LAZER TEDAVİSİ

 Özel Ordu Sevgi Hastanesi Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Halil Alagöz idrar kaçırma tedavisi hakkında bilgi verdi.

Uzmanı Op.Dr. Halil Alagöz yaptığı açıklama da şu görüşlere yer verdi: “ Ameliyat, anestezi, kesi ve dikiş olmadan idrar kaçırma probleminiz çözülebilir.

Hasta memnuniyeti yüksek olan ve yaşam kalitesini büyük ölçüde iyileştiren bu tedavi sırasında kanama olmadığı ve dikiş gerekmediği için işlem sırasında veya  sonrasında acı duymazsınız ve iyileşme süreciniz çok kısadır. İşlem herhangi bir anesteziye gerek duymadan yapılır ve iyileşme sürecinde ağrı kesici ve antibiyotik kullanmanız gerekmez. İşlem öncesi herhangi bir hazırlık yapmanıza da lüzum yoktur. Normal yaşantınıza ve işinize hemen dönebilirsiniz.

25 dakika gibi kısa bir sürede, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorumuz tarafından uygulanan tedavi 3-4 hafta arayla iki kez yapılmaktadır. Uygulamanın yapıldığı tüm ülkelerde hasta memnuniyeti ile ilgili yapılan araştırmalar 2 seans olarak yapılan uygulamaların daha başarılı olduğunu göstermektedir.

Tedaviye uygun olan hastaların %70'i 120 gün içinde tamamıyla iyileşmekte, %94'ü tedaviden 120 gün sonra büyük ölçüde iyileşme olduğunu ve % 68'i idrar kaçırma belirtilerinin tamamıyla yok olduğunu ifade etmektedir.

Araştırmalar doğurganlık çağındaki kadınların %20–46'sının, menopozdaki kadınların ise %40–69'nun idrar kaçırma sorunu yaşadıklarını gösteriyor. Pek çok kadın idrar kaçırma sorununu ped kullanmak, evden çıkmamak gibi yöntemlerle kendi çabaları ile çözmeye çalışıyor. Oysa uzun vadede fiziksel rahatsızlıklar gibi psikolojik sorunlara da yol açabilen idrar kaçırma artık lazerle  kolayca tedavi edilebiliyor.

İdrar kaçırma (bilimsel adıyla üriner inkontinans) idrarın tutulamaması ve istemsiz olarak serbest bırakılmasıdır. Kadınlar öksürdüklerinde, güldüklerinde, hapşırdıklarında veya egzersiz yaparken az da olsa idrar kaçırıyorlarsa veya idrara çıkmak istediklerinde tuvalete yetişemiyorlarsa bu sorunla karşı karşıya oldukları söylenebilir.

Bazen, zorlayıcı hareketler esnasında ufak miktarda bir sızıntıyla başlayan idrar kaçırma problemi, tedavi edilmediği takdirde kronik ve şiddetli bir hastalık haline gelerek kadının yaşantısını çok olumsuz etkileyebilir.

Gevşeme ve zayıflıkların en önemli nedenleri geçirilen hamilelikler, yapılmış olan normal doğumlar, uzun süren kabızlık, kilo, kronik öksürüğe yol açan hastalıklar, menopoz ve yaştır. Pelvik kaslardaki gevşemeler sonucu mesane sarkması (sistosel), rektum sarkması (rektosel), rahimin vajinaya doğru sarkması ve idrar tutamama (üriner inkontinans) görülebilir.lazer teknolojisi sayesinde üretral bölgede ve idrar kesesi ön duvarında fototermal gerilim ve sıkılaştırma sağlanır.

Formun Üstü

Anahtar Kelimeler : İDRAR, KAÇIRMADA, LAZER, TEDAVİSİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız