HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Temmuz 2017 Salı Saat: 04:07

TÜRK SAĞLIK SEN’DE TALEPLERİNİ SIRALADI

SENDİKALARDA TOPLU SÖZLEŞME HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR:
TÜRK SAĞLIK SEN’DE TALEPLERİNİ SIRALADI

Türk sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Ağustos ayında yapılacak olan 4.donem toplu sözleşme görüşmesi öncesi yaptığı basın açıklamasıyla birlikte sendika olarak taleplerini belirtti

Zengin, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “2017 Ağustos ayında 2018-2019 yılları İçin Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 4. Dönem Toplu Sözleşmesi yapılacaktır. Toplu sözleşme görüşmelerinde hizmet kolumuzla ilgili taleplerimiz:

Üniversitelere bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan personele de mazeretleri nedeni ile atama imkanının verilmesi gerekmektedir. 657 sayılı DMK’nın 1 sayılı cetvelin 2-Teknik Hizmetler Sınıfı b bendinde sayılan unvanlar dışında Teknik Yüksek Öğretmen Okulu mezunlarına unvanlarını almadan verilen ek gösterge hakkının bu sınıfa atanabilecek tüm lisansiyerlere de ilgili unvanı alıp almadığına bakılmadan bu ek gösterge hakkının verilmesi gerekmektedir.

Eşi özelde çalışan stratejik personele de eş durumu mazereti konusunda diğer sağlık personellerinde olduğu gibi hak tanınması. Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi mevzuatına göre uzman olmuş uzman tabip, uzman (TUTG), tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı unvanındaki personeli olarak tanımlanan Stratejik personelin özelde çalışan eşi nedeni ile eş durumu ve eğitim mazereti tayin hakkı kısıtlamasının kaldırılması.

Daha önce eğitim durumu mazereti ile tayin olan personelin daha sonra YÖK den gelen görüşe göre sağlıkla ilgili bir alan almadığı gerekçe gösterilerek iptal edilmemesi gerekmektedir. Tüm sağlık personeli ve diğer personelin görev tanımlarına uygun çalıştırılması, bunun dışında görev verilmemesi gerekmektedir.  

Lisans tamamlama programının tüm ön lisans personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi. Vergi dilimlerinin yeniden güncellenmesi. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Ek Ödeme Yönetmeliği ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ek Ödeme Yönetmeliğinde belirlenen Kadro-Unvan katsayılarının artırılması.

TKH’munda görevli Teknisyen/Teknikerlerin kadro unvan katsayılarının Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarında görevli Teknisyen/Teknikerlerin kadro unvan katsayılarına paralel bir düzenleme yapılması. Kurumlarda kreş yetersizliği.” (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : TÜRK, SAĞLIK, SEN’DE, TALEPLERİNİ, SIRALADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız