HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Soner MAĞDEN

Soner MAĞDEN

TABAN BİRLİKLERİ NEREDE?

12 Mayıs 2016 Perşembe Saat: 08:26

Ülke sporunun gelişmesi yalnız devlet desteğiyle mümkün olmaz. İllerde de sadece gençlik ve spor il müdürlüğünün gayreti ve çabası il sporunun kalkınması ve gelişmesi için yeterli değildir. Bir ilde sporda başarıdan söz etmek için amatör spor klüpleri federasyonunun(ASKF), antrenörler derneğinin(TÜFAT), il temsilcileri ve buna bağlı olarak il hakem kurullarının gayret ve çaba içerisinde olmaları gerekir.

Spor klüplerinin, antrenörlerin, hakemlerin eğitimlerinin yapılacak seminerlerle geliştirilmesi spor seviyesinin üst noktalara taşınmasında önemli bir rol oynamaktadır. Yıl içerisinde eğitime yönelik kurs ve seminerlerin yapılması spor elemanlarının başarılarında önemlidir. Yukarıda isimlerini söylediğim taban birliklerinin daha aktif rol üstlenmesi, seslerinin biraz daha yüksek çıkması gerekir. Hepimizin bildiği gibi ilimizde üst liglerde görev yapan antrenörlerimiz, hakemlerimiz yok denecek kadar azdır. Bu sayıların artırılması için çalışma ve faaliyetlerin daha yoğun olması gerekmektedir. Şahsım olarak üst liglerde takımlarımızın, hakemlerimizin, antrenörlerimizin olmamasına üzülüyorum. Bu eksikliğin temel sebeplerinin başında eğitim çalışmalarındaki yetersizlik olduğunu düşünüyorum. Amatör takımlarımızda eşofman giymeden takım çalıştıranları görüyorum bu zamanda bilim ve teknoloji çağında bu tür görüntülerin hiç şık olmadığını söylemek istiyorum.

Tüm bu eğitim çalışmalarını planlayan, organize edecek olan ilimizdeki taban birlikleridir. Kağıt üzerinde seçilerek o görevde bulunanları daha aktif rol alarak il sporunun kalitesinin yükselmesine katkı sağlamalarını bekliyorum. Eğitim olmadan hiçbir şeyde başarılı olmaktan bahsetmek söz konusu olamaz. Eğitimin spordaki yeri her geçen gün daha önem arz etmektedir. İlimizin spor alanında antrenörleri, spor klüpleri, sporcuları, hakemleriyle başarılı olması o ilin kalkınmışlığında önemli bir yer alacaktır. Spor KENTİ olmanın yolu eğitim çalışmalarıyla başarılacak ve kazanılacaktır.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları