HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Ufuk ERSOY

Ufuk ERSOY

DELİKANLI OLMAK…

8 Nisan 2020 Çarşamba Saat: 11:57

Eve lazım olan camiye haramdır derler ama gelin görün ki, yerli ve milli imkânlarla üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, İtalya ve İspanya'ya gönderildi.

 

 Sandıklarının üzerinde İspanyolca ve İtalyanca Hazreti Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." mesajı vardı.

Salgını devam ederken, Avrupa Birliği'nin (AB) 4 ülkesi İsveç, Fransa, İtalya ve İspanya arasında maske krizi patlak verdi.

Ülkeler gerçek yüzlerini gösterdiler. Birbirlerine karşı takındıkları maskeler düştü. Almanya’nın maskelerine ABD'nin el koydu. Çin'deki maskeler için ABD'li alıcılar, Fransa'nın ödediğinden üç kat daha fazla nakit ödenerek satın aldı. İsveç Çin'den İspanya ve İtalya'ya gönderilmek üzere ithal ettikleri milyonlarca yüz maskesi ve eldivene Fransa'nın el koyduğunu bildirdi.

***

Ve bizde, toplu alanlarda maske takma zorunluluğunun getirildi. Büyükşehir belediyelerinin maske kullanmadan toplu taşıma araçlarına binilmesini yasakladı.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yurttaşlara belirli noktalarda maske satışı yapılacağını açıkladı. Vatandaş tepki gösterdi.  Maskenin satılması garip. Şirket mantığı.

 

CHP'li belediyeler ücretsiz maske dağıtacağını açıkladı. İktidarda PTT üzerinden ücretsiz maske dağıtımını duyurdu.

Yani, zorunlu maske kullanımı getirdikten sonra, maskeleri ücret karşılığı satacaklarını söylemişlerdi ama CHP’li belediyelerin ücretsiz dağıtıma başlaması üzerine, PTT üzerinden ücretsiz maske dağıtımı yapılacağı duyurdu.

***

Bir süre sonra geçecek bu günler. Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle maskeyle yaşamaya alışacağız.  Zamanla o maskeleri çıkarıp atacağız.

Ya taktığımız diğer maskelerimiz?  "Ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün" demiş Mevlana.

Maske/maskeler takıyoruz yüzümüze. Üstelik sadece bir tane de değil; yerine, duruma, zamana, mekâna, koşullara göre uygun/uydurulmuş birden çok maske var cebimizde. 

Her birimiz yüzümüze geçirdiğimiz maskelerimizin arkasına gizleniyoruz. Vatandaş olarak, yüzümüze uygun maskeler bulmakta hiç zorlanmıyoruz nedense. Çünkü herkes de bir maske merakı var.  Ve kimsenin kendi olmaya cesareti yok maalesef.

Duygu ve düşüncede açık olmak; kandırmadan, kıvırmadan, korkmadan ifade edebilmek,  kısacası kendin olmak önemli.

 

Halk dilinde “delikanlıca davranma” durumu yani.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları