HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Ufuk ERSOY

Ufuk ERSOY

“BİZE BİR ŞEY OLMAZ.”

10 Nisan 2020 Cuma Saat: 07:43

Korona Çin'de ortaya çıktı. Dünyayı etkisi altına aldı. Ama korkmuyoruz.

Çünkü; “Biz Türk’üz, bize bir şey olmaz.”

Çünkü; vatandaşlar, sosyal hayatlarında da virüsten korunmak için tüm tedbirleri almış durumda. Bursa'nın İznik ilçesinde kahvehanede okey oynayan vatandaşlar, ıstaka ve okey taşlarına dokunmamak için eldiven giydi.

20 yaşın altındaki gençlere sokağa çıkma yasağının geldiğini açıklamasının ardından Aleyna Tilki “Yaşım yetmediği için kendi konserime çıkamadığım günleri hatırlayınca, dışarıya çıkmaya yaşımın yetmemesi beni çok üzmedi şu an.   Ben zaten dışarıya çıkmıyordum ki, bana bir şey olmadı şu an.” İfadelerini kullandı. ???????????

 

Türkiye'de korona virüs vakasının görülmesinin ardından vatandaşlar kolonya ve maske ürünlerine resmen akın etti. Kolonya almak isteyenler yaklaşık 40 metrelik kuyruk oluşturdu. Elazığ'daki, eczanelerde ise 20 liraya satılan maske fiyatı, korona virüsün Türkiye'de de ortaya çıktığının açıklanmasının ardından 200 liraya yükseldi.

Vatandaşın korona virüs tedirginliğini fırsatçılar paraya çevirdi. Sanal alışveriş siteleri gıda ürünlerine fahiş zam yaptı. 3 liralık makarnanın fiyatı 15 TL'ye çıktı. Daha önce 10-15 TL arasında satılan kolonyaya 100 TL'lik etiket koydular. Dezenfektan ürünleri yüzde 4 bin zamlandı. Daha önce 42 liraya satılan 1 litrelik ürünün 50 mililitresi 90 TL'ye çıktı. Fiyatlar neredeyse saatlik değişiyor. 

Twitter'da hızlı bir şekilde yayılan video izleyenlere 'Yok artık' dedirtti. Görüntülerde bir grup magandanın yaşlı adamın yanına giderek "Virüsün birini bulduk" diyerek yüzüne zorla maske taktıkları ve başına kolonya döktükleri görüldü.

 

Sokakta gezen vatandaşların sosyal mesafelerini korumaları konusunda vatandaş sık sık uyarlırken, kent merkezinde yapılan trafik uygulamasında kalabalık olarak yolculuk yapanlara da cezai işlem uygulanıyor.

Elazığ'da polis, sepetli motosikletle hurda ve geri dönüşüm malzemesi toplayan bir kişiye 3 bin 150 TL'si "Koronavirüs" tedbirlerini ihlal ettiği gerekçesiyle, toplam 5 bin 606 TL ceza kesti.

Şanlıurfa ve Bitlis'te kavgaya karışan 15 kişiye 'sosyal mesafeyi ihlal' ettikleri için 3 bin 150'şer TL para cezası verildi. 

Kaçak tıraş’a baskın yapıldı. Berber ve müşterisi polise yakalandı. Ceza verildi. Tıraş malzemelerine el koyuldu.

Memleketin birkaç sokağını kapatmışlar, işi olmayan giremiyor. Başlarında polis, bekçi. Kalabalığı önleyeceklermiş. Sosyal mesafeyi sağlıyorlar. Böylece virüs yayılmayacakmış. Oysa kapattıkları caddelerin ara sokaklarından içeri giriş çıkış yapabiliyorsun.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 Virüsü önlemleri kapsamında evlerinde kalan Ordulu vatandaşlar için “Psikolojik Destek Hattı” kurdu. Aradım, “kayınvalidem halen virüse yakalanmadı, ne yapabilirim?” diye sordum. Telefonda konuşan uzman psikolog kayışı kopardı hissettim.

Evdeyiz şimdilik. Olan biteni tribünde oturmuş izliyoruz. Can sıkıntısından gebermiyor değiliz. Gülüyoruz kimi zaman, ağlanacak halimize.

Lakin yine de şükür ediyorum. İyi ki bu ülkede doğmuşum. Çünkü başka bir memlekette yaşamam mümkün değil…

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları