HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Ufuk ERSOY

Ufuk ERSOY

“HARCAYIN BEYLER…”

4 Mayıs 2020 Pazartesi Saat: 12:53

Biz evlerimizdeyken memlekette hayat devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi yaptığı iki projeyle gündemde yine.

VARAN 1) Perşembe ilçesinde tarihi kilisenin de bulundu yarımada konumunda olan Yason Burnu’na Ordu Büyükşehir Belediyesi hazırladığı proje ile yeni eklemeler yapıyor.

Burası Ordu için çok önemli yer. Memleketin dört bir yanından Ordu’ya gelip de uğramayan hiç kimse yok. Ziyaretçilerin daha rahat etmesi adına Kafe, tuvalet gibi yerlere gereksinim duyulduğu biliniyor.

Proje içerisinde çim alan üzerinde yapılan taş yol çalışması var. İşte tam burada  yapılacak olan bu yolun doğal yapıyı bozduğu yönünde itirazlar var. Projenin bu bölümünün durdurulması yönünde yoğun talep var. Yolu bırakın, doğal çim kalsın deniliyor.

VARAN 2) Her belediye seçimlerinden sonra olağan hale gelen yıkım yapım faaliyeti yine gerçekleştirilecek. Yine Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından halen vatandaşların dinlenip, bir araya gelerek sohbet ettiği, Altınordu ilçesinin önemli destinasyonlarından biri olan Tahıl Pazarı’nda yeni bir proje düşünülüyor.

Özellikle geçmişin izlerini günümüz modern koşulları ile harmanlayarak peyzaj ve çevre düzenleme çalışması planlanıyormuş. Tahıl Pazarı ile Sanat Sokağı Peyzaj ve Çevre Düzenleme Projesi kapsamında ihale yapıldı. Heykeller, yeşil alan ve çevre düzenlemesi ile meydan farklı bir yüze kavuşacak yine.

 

Yine diyoruz. 1977 yılında Ordu’ya geldim. Tahıl Pazarının o zamanlardaki halini hatırlıyorum. Orada yirmili yaşlarda, tam merkezde  uzun zaman bir lokantada bulaşık yıkadım.

 

Sabahın beşinde tüm dükkânlar kapalıyken yüzlerce güvercinin ortasından geçip lokantaya ulaşıyordum. Hele Çarşamba günleri ana baba günüydü. Sanki tüm ordulular oradaydı. Mahşer yeri gibi kalabalık ve nostaljik bir ortam yaşatılıyordu herkes tarafından. O haliyle bir başkaydı.

 

Sonra bir başka belediye iktidarında yıkıldı orası. Acayip bir projeydi. Yeni bir şehir mezarlığı yapılmış gibi derin çukura gömdüler tahıl pazarını. Ardından yağmurlu günlerde olimpik havuz olarak kullandık.

 

Belediyenin başka bir döneminde yıktılar o ucube projeyi.  Şimdiki halini yaptılar.  Bundan sonra tahıl pazarının yeni yüzünü merak ediyorum ama o gün bu gün hep düşünürüm. Bu memleket neler çekti ufuksuzlardan…

 

Ve bugün.  Yine, yeniden bir proje düşünülüyor.

Harcayın beyler. Daha önce yapılan/yıkılan projelerin parası Ordululardan çıkmıştı. Varsın bu seferkinin de parasını biz ödeyelim.

Harcayın beyler. Yarın nasıl olsa yenisini yapacaklar. Onu da biz öderiz.

 

Harcayın beyler. Nasıl olsa bizde para çok.  Düşünmeyin.

 

“Sahip olan değil, bağışlayan zengindir. “


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları