HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

KRİSTOF KOLOMBUN GÜNLÜĞÜ; MUHÂLİF SİYÂSETİN H(Â)İNLİĞİ!...

22 Mayıs 2023 Pazartesi Saat: 09:49

 

Bugün de seçmelerle yola devam ediyoruz. Rabbimiz tüm seçme, seçilme, seçim ve tercihlerimizi hayırlı olandan yana yapıp hep hayırlılarla karşılaşmayı nasîp eylesin cümlemize.

Rabbinin kendisine güzel insanları sevdirdiği, iyilerle berâber olmayı, doğrulara muhabbet beslemeyi nasîp ettiği insanlar ne bahtlı insanlardır. 

Böyleleri bu mazhariyetin karşılık ve şükrünü ödeyemezler. Zîrâ, Efendimiz SAV in buyurduğu gibi öbür dünyâda KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERÂBERDİR. 

Dolayısıyla bunun kadri bilinmeli, böylelerinin dostluğu sürdürülmelidir. 

 

İYİLERİN KADRİ, KÖTÜLERİN KADERİ!...

 

Aksine olanlar, kötülere takılanlar, kötü arkadaş ateşine yakılanlar; sâdece bu dünyâ ile kalsa; öbür dünyâda da kötülerle berâber, kötülere lâyık, onlar için hazırlanan yerlere gidecekler; Allâh CC korusun. 

Rabbimiz böylelerden olmaktan koruduğu gibi, bu konuda bahtsızlığa dûçâr olanları da kurtarıp, Kur'ân’ın emrettiği şekliyle DOĞRULARLA BERÂBER OLUNUZ emr-i ilâhîsine ittibâ ile kötülerin sürüklediği izbe, karanlık, bataklık yollardan kurtarıp hayırlıların aydınlık iklîmine hidâyet eylesin... Âmîn...

 

YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE; TÜRKİYE YÜZYILI...

 

Gelelim; geçmişten bugüne, Amerika keşfinden Türkiye YÜZYILI'na doğru duygu, düşünce, algı ve olgu serüvenine.

Önce; YENİDEN REFAH'ın baba ERBAKAN'ın YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE ideâlinin gerçekleşmesi yolunda gerekli birliktelik adımını attıktan sonra verilen mutluluk fotoğrafı üzerine paylaşılan güzel, geleceğimize dâir güzel cümleler; buyrun:

 

FEHMİ YAĞLI, FÂTİH ERBAKAN; REİS ERDOĞAN...

 

Fehmi YAĞLI; Recep Tayyip ERDOĞAN ve Fâtih ERBAKAN ile birlikte yer aldığı fotoğrafının altına şu ifâdeleri koymuş:

 

SİYASİ MÜCADELEMİZ ULUSAL VE KÜRESEL ŞEYTANÎ ZİHNİYETLEDİR!

 

"İnsanlığın kurtuluşu; Dünya düzeninin haksız ve hakikatsizlikten kurtulmasına bağlı olduğu için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan siyasi mücadelesini hem ulusal hem de küresel boyutta sürdürmektedir!

Liderimizin başkanlığındaki bizim mücadelemiz aslâ kişilerle değil, haklının ve hakikatın hâkimiyeti için dünyayı idare eden batıl ve haksız düzenin şeytanî zihniyetiyledir!"

 

KOLOMB'DAN TRAMP'A DEĞİŞMEYEN GERÇEK...

 

"Kristof Kolomb, gemilerin zorunlu tamiratı için Jamaika'ya uğrar. Oradaki yerliler tamirata yardımcı olur, gemi tayfasına yiyecek içecek verir. Ancak tamirat aylarca bitmez. Üstelik gemi tayfası, yerlilerin yiyeceklerini yağmalar. Bu duruma kızan yerliler, yardımı ve yiyeceği keser. Çaresiz durumdaki Kolomb, gemilerde bulunan takvimi karıştırırken, ertesi gün Ay tutulması olduğunu öğrenir ve hemen yerlilerin şefine gider.

Şefe, Tanrı ile haberleştiğini ve Tanrı'nın yardımın kesilmesine çok kızdığını, bu kızgınlığını da Ay'ı kan kırmızıya çevirerek göstereceğini söyler.

Ertesi gün akşam Ay tutulması başlar ve Ay'ın rengi tutulmadan dolayı kızıla döner. Kolomb'un oğlu, o anı günlüğüne şöyle yazmış:

"İnleme ve feryatlarla birlikte, her yerden gemilere doğru geldiler, yiyecek ve içecekler getirdiler, Tanrı'ya onları affetmesini söylemesi için amirale yalvardılar.”

Kolomb kum saatine bakar, 48 dakika süren tutulma bitmek üzeredir.

Onlara Tanrı'nın kendilerini affettiğini ve Ay'ı birazdan normal rengine çevireceğini söyler.

Tutulma biter, Tanrı tarafından affedilen yerliler de mutludur, evrenin işleyişini bilen Kolomb tek bir not düşer seyir defterine:

"Cehalet, her zaman köleliği getirir." Haziran 1503

(Gâlip AKIN'dan muktebes)

 

GELELİM BUGÜNE; İŞTE HABER, İŞTE TEBER!...

***   ***   ***   ***   ***

"Hulki CEVİZOĞLU İstanbul'da protesto edildi!"

***   ***   ***   ***   ***

Adam kendi hür iradesi ile  bir partiden aday olmuş.. milletten de silah zoruyla değil meşru yollarla oy almış.. Abi bunların ki neyin kafası... sonra neden kaybettik diyorlar... muhalefette iken bile bu kadar tahammülsüz ve saldırgan olmanız bizi ürkütüyor.. iktidar olsanız acaba içinizden  neler yapmak geçer...

 

SİYÂSET DEĞİL; KLİNİK VAK'A!

 

Muhalefetin siyasete bakışı modern tıp öncesi ruh hastalarını tedavi şekline benziyor... o zamanlarda şizofreni vb hastalığa düçar olanların zihnine şeytan vb  görünmeyen bazı mini varlıkların girdiğine inanılır; çekiç vb yöntemler ile çıkarılmaya çalışılırdı... muhalefet milletin hasta olduğuna; zihinlerine de şeytan olarak Erdoğanın girdiğine inanıyor...

 

ŞEYTAN DIŞARDA MI Kİ ARIYORLAR?

 

 kafalarına vura vura güya şeytanı çıkaracaklar... Ama bilmedikleri şey şu ne millet hasta ne Erdoğan şeytan... millet önüne konulan seçeneklerden kendince en iyisi olmasa bile en kötüsü olmayanı seçmeye çalışıyor...  

 

İŞTE OLAN BİTENİN ÖZETİ BU!

 

Yani mevcuda göre bir irade ortaya koyuyor.. demek ki milletin önüne daha iyi bir seçenek çıkaramamışsınız... millet aramaya devam ediyor. o zamana kadar da idare ediyor; olan biten bu....

( Ali ATEŞ, Ünye; 21.5.23)

 

YENİDEN FETİH ASRI, TÜRKİYE YÜZYILI...

 

Sözün özü; millet artık herşeyin daha da bir farkında. Amerikasını, Avrupasını, kimin ne peşinde olduğunu görüyor. Zâten Allâh vergisi, ecdad görgüsü bir irfânı da var. Dünyâ bundan böyle artık tekrar onu izleyecek. Kirli siyâset dışı normal, mazlum batılı ya da doğulu halklar da TÜRKİYE YÜZYILI'nı ilgiyle izliyor; ümitle bekleyecekler. 

 

DIŞ SÖMÜRGENLER, İÇ SEMİRGENLER!...

 

Dış kemirgenlerin kiralık uşakları ve onlara omuz çıkan yerli sömürgenler artık sizler için deniz bitti. Bu milletin çelik duvarını aşamayacağınızı bilmelisiniz.

 

RÜZGÂR GÜLÜ; FETİH YÜZYILI...

 

Rüzgâr artık Türkiye'den yana. Ne yapsanız da bu aziz ve asil milleti durduramazsınız artık. Rabbimizden niyâzımız gerek içte gerekse dıştaki tüm dünyâ mazlumlarına ümit olma yürüyüşünde işimizi kolaylaştirması, dâhilî, hâricî kötülere fırsat tanımamasıdır.

 

FETİHTEN ÖNCEKİ SON HAFTA...

 

Bu duâ ve bu minvâlde duygu ve düşüncelerle berâber sözü bağlarken cümleye sevgiler-saygılar sunuyor; maddî-mânevî  fetihlerle dolu hayırlı haftalar, bereketli, kolay mesâiler diliyoruz wes'selâm...

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları