HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

CUMÂLAR, SEÇİMLER, LİDERLER; KADERLER, KEDERLER, HEDERLER!...

17 Haziran 2023 Cumartesi Saat: 15:24

Dün cumâ idi. Haftalık bayram. Efendimiz SAV in ifâdesiyle, " üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün." Tüm cumâlarımız sonsuz bayramlara erişmemiz için özen gösterdiğimiz, dolayısıyla bereketinden istifâde ettiğimiz madden-mânen karlı günler, gerçek bayramlar olsun.

*** SELÂMLAR, TEBRİKLER, MESAJLAR... ***

Bu niyetle her cumâ tebrikler yapılır, mesajlar yazılır. Bunlar içerisinde ayrıca mesajlar olur. Bugün bunlara örnek sadedinde metinler üzerinden biz de ayrıca mesaj ya da mesajlarımızı arz edeceğiz sizlere. Rabbimiz hepsinden de râzı olsun; hayır duâlarını müstecâp eylesin. Âmîn.

İşte o metinler ve mesajlar; buyrun:

*** KENDİLERİ YETMİYORMUŞ GİBİ!... ***

"Kendileri Kur’an’dan yüz çevirdikleri yetmiyormuş gibi, başkalarını da ondan vazgeçirmeye çalışırlar. Oysa böyle  yapmakla, yalnızca kendilerini felâkete sürüklüyorlar, fakat bunun farkında değiller."

(En'âm Suresi, 26. Ayet)

KUR'AN'A SARILANLARA SELÂM OLSUN! CUM'A BEREKETİYLE...

(Abdullah YILDIZ/namazplatformu)

*** DİYÂNET KUR'AN YOLU TEFSÎRİ'NDEN: (EkremAKBAŞ) ***

"Hepsi Allah’ın huzuruna çıkacaklar; zayıflar, büyüklük taslamış olanlara diyecekler ki: “Biz size uymuştuk, şimdi siz Allah’ın azabından küçücük bir şeyi bizden savabilir misiniz?” Ötekiler şöyle cevap verecekler: “Allah bizi doğru yola iletmiş olsaydı biz de sizi iletirdik. Şimdi sızlansak da katlansak da farketmez. Bizim için artık sığınacak bir yer yok!”

[İbrâhim Sûresi 21.Âyet]

*** BİRBİRLERİNİ SUÇLAYACAKLAR!... ***

Dünyada Allah’ın çağrısına kulak vermeyip O’nun emir ve yasakla­rını dinlemeyenler, bu toplantı gerçekleştiğinde cezalandırılacaklarını anlayınca birbirlerini suçlamaya başlayacaklar.

*** ALDATILMIŞ OLDUKLARINI ANLADIKLARINDA... ***

Özellikle dünyada iradelerini liderlerinin istekleri doğrultusunda kullanmış olan güçsüz kimseler, âhirette gerçeklerle karşılaştıklarında aldatılmış olduklarını anlayacaklar ve dünyada kendilerine uydukları için bu duruma düştüklerini söyleyerek önderlerini kınayacaklar.

*** BUNLAR, KINAMAK İÇİN SORULACAK!... ***

“...Şimdi siz Allah’ın azabından herhangi bir şeyi bizden savabilir misiniz?” şeklindeki soru, önderlerin bunu yapıp yapamayacaklarını öğrenmek için değil, onları kınamak için sorulacaktır (krş. Gāfir 40/47-48). Çünkü tâbi olanlar önderlerin artık Allah’ın azabından kendilerini dahi kurtaramayacaklarını anlamışlardır.

*** TÂBÎLER, LİDERLER; BİTMEZ KEDERLER!... ***

Âhirette tâbilerin kınamasına mâruz kalan liderler, dünyada iken hem kendilerini hem de tâbilerini aldatmış olduklarını anlayınca, “Allah bizi doğru yola iletmiş olsaydı biz de sizi iletirdik” diyerek tâbilerden özür dilemeye çalışacaklardır.

*** MÜFESSİR TABERÎ'NİN YORUMU... ***

Taberî bu cümleyi şöyle yorumlamıştır: Bugün Allah’ın azabını savacak bir şeyi Allah bize açıklamış olsaydı biz de onu size açıklardık, siz de onunla Allah’ın azabından korunurdunuz. Şimdi sızlansak da katlansak da fayda vermez (XIII, 199).

***** LİDER SEÇİM HASSÂSİYETİ... *****

Âyet bilgi, sosyal statü, ekonomik imkân gibi yönlerden güçlü ve etkin durumda bulunanların, bu özelliklerine paralel sorumlulukları da bulunduğunu hatırlatması yanında şartları ve konumları itibariyle zayıf olanların da önder ve rehberlerini seçmekte, onlara uymakta akıllı ve dikkatli hareket etm eleri gerektiği hususunda herkesi uyarmaktadır.

Güçlü olanın kim olduğu, gerçek gücün sahibine kavuşunca anlaşılacak. İnsanlar dünyevi çıkarları için boyun eğdikleri kişilerden kıyamet günü yardım isteyecekler, ancak asla yardım göremeyecekler. İyiki Allahı ve onun kutlu elçisini tanımışız. Elhamdü lillah. Cuma günümüz mübarek olsun...

(Ekrem AKBAŞ/ordu.vâiz)

*** SÜLEYMAN KIRÇİÇEK RAMAZANOĞLU'NDAN: ***

"Allah celle celalühü bütün mü’min kardeşlerimizin Cüma gününü hayirli, bereketli, mübarek ve affına vesile eylesin."

*** YENİDEN EZÂNA HAMDÜSENÂLAR OLSUN... ***

"Bugünkü gazetelerde ifade edildiğine göre 18 yıl kim olduğu ve ne olduğu bilinmeyen tanrının adına okutulan ezanın aslına döndüruldüğü 16.06. 1950 gününün yildönümü.

*** RABBİMİZ TEKRÂRINDAN MUHÂFAZA BUYURSUN!... ***

 Allah celle celalühü tekrarından Ülkemizi ve bütün dünyayı muhafaza eylesin, iktidara gelirsek ezanları Camilerin içinde okutturacağız diyerek ezan seslerini Cami içine hapsetmeyi ezan sesinden rahatsız olanlara va’dedenlere Allah celle celalühü kıyamete kadar o imkanı ve fırsatı vermesin.

*** BİLÂL-İ HABEŞÎ MAKÂMI!... ***

Ezanımızı mozartın zart zurt makamıyla değil,  Bilali Habeşi hazretlerinin makamıyla, İslamın benisediği sâde ve aslına uygun olarak Kıyamete kadar kesintisiz dâim eylesin."

*** PEYGÂMBERİMİZ HER NE İSTEDİYSE... ***

Ey Rabbimiz peygamberimiz hayr  iyilik olarak  neleri  senden işlemişse onları senden isteriz.

Kötülük  şer olarak  nelerden sana sığınmışsa onlardan sana sığınırız.

Cumanın feyzi ve bereketi üzerimize olsun.

Selam ve dua ile

(Hamza ALTINTAŞ)

*** "ÜMMETİMİ ALMADAN GİTMEM!" ***

"Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem" diyen,sevglinin(s.a.v)

ümmeti olmanın hakkını7 verebilmek duası ile CUMA'nın hayrı, bereketi, Lütfü ,fazileti hepimizin üzerine olsun inşaAllah.

(Muzaffer Öz/İst.YİE.79)

*** BİZİ HAYIRLI İŞLERE HİDÂYET VE MUVAFFAK EYLE... ***

[16/6 08:49] Arif KILIÇ: Allahim ! Bana, Anne Babamıza verdiğin nimete şükretmeye ve hoşnut olacağın iyi işler yapmaya bizi muvaffak kıl. Rahmetinle bizi iyi kullarının arasına kat!

 Allah’ım!  Şimdiye kadar yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız, gizlediğimiz ve açığa vurduğumuz, bizden daha iyi bildiğin günahlarımızı affeyle! Âmin.

Cumamız mübarek  olsun.

*** ALLÂH CC ANLAYIŞLILARLA KARŞILAŞTIRSIN... ***

[16/6 09:44] Mehmet KaRaBuLuT: *...Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir...*(Buhârî)

İnsanlar birbirine ihtiyâç duyarlar. Allah anlayışlı insanlarla karşılaştırsın.

Cumanın hayrından ve bereketinden, Allah'ın rahmetinden bol bol nasiplenen bahtiyarlardan olmanızı dilerim Selâmlar

*** MEĞER, SÂDELİK NE GÜZELMİŞ; BURSA'YA SELÂM... ***

[16/6 13:00] (Kemâl ULUDAĞ/emekli müfettiş)

"Kadim dostlar hayırlı Cumalar. Bursa Ulu Camii Şadırvanın serinliği ile Cuma kılmaya niyet eyledim. Allah kabul etsin; ne güzelmiş vatandaş gibi, kimsenin iltifatı olmadan sade bir vatandaş olarak safların arasında yer almak. Neredeyse on yıla yakın ikamet ettiğim Bursa’da Ulu Mabedi yeniden anlamaya çalışıyorum… Boşa geçen yıllara hayıflanmamak ne mümkün . Çok şükür. Selam ve saygılar…

*** BURSA'DAN DÜNYÂYA, SELÂMDAN DUÂYA... ***

Biz de, Bayramın 4. Günü mezunlar programında görüşmek dileğiyle, Bursa başta olmak üzere tüm dostlara selâm ediyor, köşemize misâfir ettiğimiz cümle hocalarımıza duâlarına gönülden âmînlerle  berâber sevgiler-saygılar sunuyor,

***** FÎ EMÂNİLLÂH WES'SELÂM... *****

Rabbimizin hepimizi sevdikleri arasına katıp Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşturması niyâzıyla FÎ EMÂNİLLÂH değerli okurlar, yeniden görüşmek ümidiyle kalın sağlıcakla wes'selâm...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları