HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

MURTAZAOĞLU HOCAYA DÂİR DUYGULAR, DÜŞÜNCELER, YORUMLAR...

20 Temmuz 2023 Perşembe Saat: 09:25

Bugün de merhum Hocamıza dâir vefâtından bu yana sosyâl medyada yer alan haber, yazı ve mâlumâtlara gelen tepkiler, paylaşılan duygu ve düşüncelerle yapılan değerlendirmeleri sunacağız sizlere:

*** TEMELDEN TAVANA; BÜYÜK DEĞERİMİZ... ***

"Ordumuzun büyük değeri yıllarca Ordumuzun halkını İrşad için çalışan ordu I H L temelinden tavanına kadar emeği olan yeri dolduramaz Mehmet hocama Mevla rah eylesin evladı iyaline sabırlar ihsan eylesin amin..."

İbrâhim YÜKSEL (Ordu İHO İlk mezunlarından, okula ait İslâmî İlimler Hizmet Vakfı Başkanı)

*** KIYMETLİ HOCAMIZ, BABA DOSTUMUZ ***

[14/7 09:33] Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun makamı âli olsun kıymetli hocamız baba dostumuz.

Kıymetli ailesine sabrı cemil ihsan eylesin Rabbim...

(Saynur ALTAŞ: Mezunlarımızdan merhum Tahir ALTAŞ'ın refîkası, uzun yıllar Ordu İmam-Hatip Dernek Başkanlığı yapan merhum Osman ALTAŞ'ın gelini)

*** BİR KANDİL DAHA SÖNDÜ DESENİZE!... ***

İnna lillahi ve inna ileyhi râciûn. Bir kandil daha söndü -bir âlim daha göç eyledi bu fani dünyadan desenize...

Allah cc rahmet eylesin mekanı cennet makamı âlî  olsun. Evlatlarına ailesine yakınlarına sevenlerine sabırlar versin...(Celâl ?)

*** ÇOK DEĞERLİ BİR İNSAN... ***

"ALLAH gani gani rahmet eylesin mekani cennet olsun ailesine sabirlar diliyorum cok degerli bir insani kaybetmenin uzuntusunu yasiyoruz"

(Çetin TÜRKMEN)

*** ALLÂH CC CENNETİYLE SEVİNDİRSİN... ***

"Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah amin hocamıza hep yürürken denk gelirdim onu hemen inip aracımın koltuğuna oturttururdum. Rabbim cennetiyle müjdelendirsin inşallah amin"

(Ahmet Avni TÜRKMEN)

*** ÖLMEDEN ÖLENE ÖLÜM BİR ŞÖLEN!... ***

Rahmeti Rahmana kavuşan Hocamızın Yeni mahalledeki evinin önündeki taziye çadırında sabır ve metanet dileklerimizi ileterek tesellide bulunduk…

Kelamını  ve kalbini İslam davasına adayan

"Ölmeden ölene, ölüm bir şölen;

Ölümü öldürür, ölmeden ölen."

dizelerini terennüm ederek ölümü Hakk'a vuslatın aracı olarak gören, Ordu emektar  il vaizi Mehmet Murtezaoğlu Hocamız; dünya sürgününü tamamlayarak "Dâr-ı Fenadan, Dâr-ı Bekaya" irtihal eyledi.

*** UYANDIRICI SOHBETLER, HOŞ SADÂLAR... ***

Merhumdan geriye "Sadaka-i Cariye" olarak "Sohbetlerinden” uyarıcı ve uyandırıcı yüzlerce Baki kalan bu kubbede hoş bir seda kaldı. Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyorum.

Mekânı "Cennetül Firdevs" olsun."

Abdülkadir DEMİR (Emekli İmam-Hatip)

***** BİR TASHİH, BİR TEŞEKKÜR *****

"Babamla alakalı Facebook'ta paylaşım yapmışsınız, teşekkür ediyorum. ALLAH  razı olsun. Babam nüfus cüzdanına göre 1933 doğumlu ama hakikatte 1930 doğumlu.

* İlim, alim ve vefa konularındaki hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum."

(Abdurrahman MURTAZAOĞLU)

*** UZUN YAZILAR OKUNMUYOR!... ***

Abdül Muhammed ÇINAR: "Sosyal medyada çok uzun yazılar maalesef okunmuyor. Gerçek bu. Daha öz anlatmak lazım.x Ben de hayatımı yazsam kitap olur. Gerek yok."

*** SIRADAN BİR HOCA DEĞİL... ***

"Tabi Nuri Hocam. Bende hocam hakkında kısa bir anımı paylaştım. Tabi uzun yazılar biraz sıkıcı oluyor. Ancak siz iyi bir gözlemci,   iyi bir yazar ve şairsiniz. MURTEZAOĞLU HOCAMIZ SIRADAN BİR HOCA DEĞİL...

(Mehmet ARSLANTÜRK: Emekli İmam-Hatip)

*** CEVÂP: KÂBUL, LÂKİN MESELE ŞÖYLE: ***

"Sn. Abdül Muhammed Çınar; Uyarınız ve de kâlbinizi dostâne açtığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Şöyle söyleyip açıklamak isterim ki, herşeyden önce bunun bir köşe yazısı olduğunu bilmenizi isterim. Öyle de olsa yine uzun. Kabul ediyorum. Lâkin biz geleceğe bir not olsun diye yazıyoruz. Sâdece adı geçip hatirlansın diye değil. Belki bir kaç yazı daha yazıp okulumuz adına ya da bu şahsın çocukları adına târihlerine not düşmüş, hayırla anilmasına ve de fâtihalar  okunmasına vesîle olmuş oluruz. Çocukları cedlerini öğrenince kendini daha dikkatli olmaya, onlara halel getirmemeye çalışır. Niyetimiz bu. Yoksa sıradan bir sosyâl medya haber ve angısı değil wes'selâm..."

(Nûri KAHRAMAN)

*** BİR KERE GÖRDÜM; ÇOK SEVDİM... ***

 "Bir kere gördüm, çok sevdim... Allah derecesini âli eylesin."

"Ben gurbet çocuğu olarak nasipdar olamadım; sadece bir kere musafaha ve boynuna sarılmam oldu. Bir kerede çok sevdim, Allah kendisini çok çok sevsin inşallah..."

Hüseyin GÜRLEYİK (Kaptan)

*** İLMİYLE ÂMİL; MÜMTAZ, MÜTEKÂMİL... ***

"Ordu'da vaazlarını öğrencilik yıllarında hep dinlerdik. Ender bulunan insanlardandı. Yürüyüş ve giyinişi örnekti. İlmiyle amil bir mümtaz şahsiyyetti. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

Hacı KAHRAMAN (İskenderun Müftüsü)

*** GÖNÜL ADAMI, DÂVÂ İNSANI; ÖRNEK ŞAHSİYET ***

"Ordumuzun çok büyük değeri, İlim adamı, kanaat önderi, gönül adamı, mütevazi, nasihatlarından müstefit olduğumuz, vaazlarıyle dinleyenler üzerinde etki bırakan, ahlaklı kişiliğiyle örnek alınan, uzun süre kürsülerde vaaz veren, büyüğümüz Murtezaoğlu hocamıza Allahtan rahmet, evlatlarına, sevenlerine, dostlarına, diyanet camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı, ennet olsun." (Sabahattin.ÖZTÜRK)

*** NESLİN NEŞV Ü NEMÂSINDA ROLÜ ÇOK... ***

 "Ordu İmam Hatip Lisesinin yapılması ve yaşatılmasında, İmam Hatip neslinin neşvü nema bulmasında emeği ve hizmeti olan bir hocamızdı. Allah gani gani rahmet eylesin."

Mustafa AKKOZ (Ordu İHL Mezunu ve Eski Müdürlerinden)

*** KENDİMİZE DE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM!... ***

Bütün dostlara selam saygılar evet gerçekten Mümtaz şahsiyet murtazaoğlu hocama evlatlarına yakınlarına hatta kendimize de bir imam hatipli olarak başsağlığı diliyorum çünkü şehrimiz inançlarımız çok önemli şahsiyeti ebedi istirahatgahına yolcu etti makamı Ali mekanı cennet olsun haklarımız helal olsun.... RABBİM ONA BİZLERİN YÜKSEK TONDA ÇOK DUACI OLDUĞUMUZU BİLEREK MUAMELE EYLESİN...

(Mithat ÖZTÜRK)

*** KÖYÜMÜZÜN MEDÂR-I İFTİHÂRI... ***

 "Gerçekten Arpaköyümüzün mümtaz âlim insanını kaybettik. Camilerimiz sessiz kaldı.O uzun uzun ettiği duaların çınlaması kaldı hafızalarımızda. Neler söylesek az kalır. Mekanı cennet bahçesi olsun. Hepimizin büyüğü hepimizin elbet birşeylerini hafızasına kazdığı güzel insandı. Sevenlerine Rabbim sabır versin..."

(Ramazan GÜNAYDIN)

*** TALEBELERİNE DE MÜYESSER OLSUN... ***

 "Allah Teala, merhum Hocamıza gani rahmeti ile muamele eyleyub; mekanı cennet, makamı Ala olsun İnşaallah,,, Güzel örneklikler bıraktığı talebe ve dostlarına da kendisi gibi hayırlı hizmetler nasib müyesser eylesin,,, AMİN"

Ahmet BULUT (Emekli Müftü)

Rabbim Rahmetiyle Merhametiyle şereflendirsin bizlerede güzel örnek şahsiyyetini örnek alabilmeyi nasip eylesin. (Resul.GÜNKAYA)

*** DEĞERLERE DEĞERE TEŞEKKÜRLER... ***

"Kıymetli Nur hocam gerçekten teşekkür yüreğine kalemine sağlık ve teşekkür. Değerlere değer verdiğin için şahsın adına sonsuz şükranlarımı arz ediyorum yi ki varsınız selam olsun"

Hacıbey VAROL (Emekli Din Görevlisi)

*** GÖZÜNÜ BUDAKTAN ESİRGEMEZDİ... ***

"Çok güzel anlatmışsınız hocam ağzınıza kaleminize yüreğinize sağlık. Boyle değerler için köşe yazısı yetmez. İNŞÂLLÂH KİTAP BEKLİYORUZ. Hocamizi ben de 25 yıl önce tanımaya müşerref oldum. Çok mülayim bir insandı vaazini da dinlemek nasip oldu. Gözünü budaktan esirgemeyen biri olarak gördüm. Rabbimden rahmet diliyorum."

Yaşar ZORBA (İmam-Hatip)

*** TEŞEKKÜR ve BİR TALEP BAŞKA YAZIYA... ***

Bilcümle paylaşım sâhiplerine yaptıkları katkıdan dolayı câmiamız adına teşekkür ederken, biz yazanlar ve yazacaklar için bir teşekkür ve talebi olan oğul Abdurrahman MURTAZAOĞLU'nun detaylı paylaşımını bir başka yazıya bırakıyor, tekrar hasbihâl edebilmek dileği ve de Rabbimize sonsuz mutluluk niyâzlarımızla  cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları