HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

SEDAT AKKÖSE

SEDAT AKKÖSE

MAKAM VE İNSANLAR..!

12 Ocak 2024 Cuma Saat: 10:27

İnsanları mevki ve makam seçkin kılmaz. Aksine liyakat sahibi insanlar, mevki ve makamı daha etkin, daha önemli yapar. Belirli makamlara gelen insanların Şımarıklık ve Büyüklenme hastalığı aslında bir kişilik bozukluğudur. Görev insanı büyütmez, görevli yerini yüceltir. Önemli olan bir yere gelmek değil, o yere yaraşır olmak ve yaraşırlığını kanıtlamaktır..

Ulaşması olanaksız yerlere oturtulanlar kendilerini “Bir şey” sanarak geçici yer ve unvanlarının gösterisine kapılmışlar ve bolca çiğliklerini sergilemişlerdir. Kişilik yetersizliğini doğrulayan bu tutumlar birer kanıttır. Doyuramadıkları, içlerinde kalan çekememezlik ve karşıtlıklarını böylece bastırmaya çalışmışlardır..

Yıllardır memlekette kimlerin nerelere getirildiklerini ve makam sahibi nicelerinin bir koltuk uğruna kavgalarını, ağır hakaret ve kötü sözlerini, toplumu sizden-bizden diye ayrıştırmalarının ibretlik örneklerini bolca izledik… Ama neye yarar ?

Görev sıfatlarına bakılınca bir şey sanılan kimilerinin ortaya koydukları insanlık boşlukları ürkütücüdür. Unvan, sıfat, mevki, makam, yetki insana bir şey kazandırmaz. Bir insanın niteliği olumsuz olduktan sonra “Ağzıyla kuş tutsa” hiç bir değeri yoktur. Elbette ki, rahmetli gazi İsmet İnönü’nün dediği gibi ‘İktidarda kalmak değil, itibarda kalmak önemlidir..’ Makam ve mevkiler fani, insanlık ise bakidir….!


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları