HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

BEN BİR ASTSUBAYIM,

10 Ocak 2017 Salı Saat: 14:27

Dağ, son kale filimini eşimle birlikte  izledim. Herkesin bu müthiş Türk filimini  izlemesini öneririm. Duygulanmamak mümkün değil. Emekli Jandarma Astsubay olarak bu filimi bir başka gözle takip ettim. Emeği geçenlere helal olsun.

Anılarımız  debreşti. Astsubaylığımla gurur duydum. Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde teröre karşı vermiş olduğumuz mücedeleler gözlerimin önünden tek tek geçti.

Çok acılar çektik çok. Biz sadece Teröristlerle mücadele yapmadık.  Kendi komuta katlarımızın haksız uygulamalarınada direndik. 

Şimdi düşünüyorum da TV lerin başında o zalım havayı solumayanlar ne güzelde ahkam kesiyorlar. FETÖ, PKK,PYD,DEAŞ,ve TİKKO  Emperyalistlerin ürettiği ve ülkemize göndedikleri hain örgütlerdir. Amaçları ülkeyi bölmek, parçalamak ve zayıf düşürmektir. Amaçlarına ulaşmaları zordur ancak biz bir birimize düşersek, birilerinin uşaklığını yaparsak, bu iblis sürüsünün ekmeklerine yağ sürmüş oluruz. 

Dikkat etmeli ve uyanık olmalıyız.

Yaklaşık 30 yıl görev ifa ettim. Filimdeki gibi kahraman bir subay ile görev yapma şansım olmadı. Dere yataklarına bizim timlerimiz girer, emniyet alırız, ağalar emniyetli bir şekilde geçiş yaparlardı. Bazıları ise operasyonlara hiç katılmaz, zırhlı araçlarla emniyetli intikal yaparlardı (Genç subaylar hariç)  Timlerimiz hain bir pusuya düştüğünde  Er ve Erbaşlarımız şehit olduklarında,  Tim Komutanı Astsubay ve uzmanlarımız şehit olmadıklarında amirleri tarafından hakaretlere uğrar aşağılanırlardı. 

Dağ başında bir Jandarma Karakolu, içerisinde bir kaç astsubay ve uzman arkadaşlarımız ile 25-40 arasında  mehmetcik  mevcutları vardı. 6-7 ay karakış ve 5-6 metre kar, erzaklar toptan gelir, taze gıda maddesi bulmak hak getire, İki üç ayda bir dışarıdan bir rütbeli gelsede dünyadan haberimiz olsa diyorduk.  Elektirik yok, kuyu suyu ile idare edilirdi. En yakın köy 3-5 Km uzaklıkta. vay anam vay.

PKK  Jandarma Karakolunu eline geçirmek için denemeler yapar, çatışmalar çıkar, yaralılar, şehitler ve PKK leşleri vay anam vay.

Öyle zamanlar olurdu ki, PKK canımızı alsada kurtulsak derdik, Bu tip yerlerde bir gün değil, 10  gün değil, Astsubaylar 2-3 yıl, uzman Jandarmalarımız 3-5 yıl  Uzman Erbaşlarımız 7 yıl görev yaparlardı. Sürekli şehitler verdiğimiz ve kelle koparttığımız Dağlıca Karakolumuz bu karakollarımıza örnektir.  Karakolların bağlı  oldukları birlik Komutanları 3-5 ayda bir gelir, eften püften sebeplerle personelin moral ve motivasyonunu bozarlar ve çeker giderlerdi. Ne kankası, ne badisi, normal şartlarda subaylar seninle muhatap bile olmaz, hatta aşağılayarak bakar, karşısındaki ast rütbeli arkadaşları kot kafalı olduğunu düşünürlerdi. Operasyonlarda Astsubay ve Uzmanlar PKK iblislerini etkisiz hale getirirler  başarı ve ödül olarak takdirname ile taltif edilirler ama yurt dışı ödüllerini  subaylar kapardı, şim di anlıyorum ki, FETÖ TSK nın içine girmiş, Kahramanlarımızı azarlamış ve adeta sindirme girişimlerinde bulunmuşlardır.  Gerçekte Halkın evladı olan kahraman subayları ayrı tutuyorum. 

Benim arzu ettiğim görüntü, DAĞ filimindeki esintidir. Subayı, Astsubayı, Uzmanı, Erbaş ve Erleri, Hukuk kuralları içerisinde sevgi ve saygıyı elden bırakmadan kanka olmalı, badi olmalı ve Tüm görevlere birlikte gitmelidirler. Dedim ya öleceksek, birlikte, kalacaksak birlikte kalmalıyız.

Güven, sevgi ve saygıya dayalı olmalıdır.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları