HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

ORDU İLİNDE TRAFİK SORUNU

24 Ocak 2017 Salı Saat: 09:18

Beş yaşındaki torunumu yanıma alarak yürüyüşe çıkmıştım. Büyük Şehir Belediyesinin yapmış olduğu yeni üst geçitin yanında batı istikametine doğru ilerlerken, bir otomobilin önündeki kamyonete hızla çarptığını gördüm. Otomobilin içerisinde iki bayan bir genç erkek ve bir de bebek vardı. Bebeğe ve otomobildeki insanlara zarar gelip gelmediğini öğrenmek için hemen otomobilin yanına koştum .Allah'tan olay sadece maddi hasar ile son buldu. Belediye binasının önündeki kırmızı ışık yandığı için kamyonet durmuş, otomobil ise dikkatsiz ve tedbirsiz bir şekilde seyir halindeyken önündeki araca çarparak kazaya sebebiyet vermiştir. Trafik çok yoğundu, Giresun, Ordu, Samsun kara yolunun şehir merkezin de tabiri caiz ise iğne atsan yere düşecek gibi değildi.

Peki sorun neydi, mesai saatlerinin başlangıç ve bitiş saatlerin de bu trafik yoğunluğunun asıl nedeni nedir. İlimizde Trafik komisyonu diye bir komisyon vardır. Bu komisyon neden bu yoğunluğa çare olamamaktadır.

İşte size küçük bir öneride bulunuyorum. Umarım yetkililer sesimizi duyarlar. Aksi taktirde hataları sadece sürücülerde arayıp, cezaları döşemek sorunları çözmez kanaatindeyim.

Şöyle bir düşünelim, Samsun-Trabzon karayolunda yolun güneyinde ve ya kuzeyinde bulunan araçlar karşı istikametlere gidecek olsalar nereden geçecekler. Tabiki Samsun-Trabzon karayolunu kullanacaklar. Oysa şehir merkezimizin bir kaç yerin de araçlar için alt geçit olsa, karayolu bu kadar kalabalık olur mu. Hem yolun bu denli kalabalık olmasını önleriz hem de kazaların önüne geçmiş oluruz.

Ordu- Giresun çevre yolu trafiği rahatlatacağı muhakkaktır, ama bir de öneri olarak sunduğum alt geçitler yapılırsa yayalar ve araçlar rahat eder.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları