HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Temmuz 2020 Cuma Saat: 09:33

GAZİ VURUŞU

BUNLARI BİLİYORMUYDUNUZ
GAZİ VURUŞU

MEB 2020-2021 Eğitim takvimine göre; 

1- Öğretmenlerin Mesleki Çalışmaları 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacak.

 2- Birinci dönem, 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Ocak 2021 Cuma günü sona erecek.

3- Bu kapsamda; a) Öğrencilerin bir önceki eğitim ve öğretim yılına dair eksik konu ve kazanımları ile öğrenme kayıplarına ilişkin ''Eğitim Programı'', 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 18 Eylül 2020 Cuma gününe kadar devam edecektir. b) Öğrencilerin eksik konu ve kazanımları ile öğrenme kayıplarına yönelik olarak Bakanlığımızca hazırlanan ve sarmal yapıdaki konu ve kazanımlardan oluşan ''Eğitim Programı'' ile materyalleri, ekonomik ortamda yayınlanacak. Program ve materyaller doğrultusunda eğitim süreci, zümre öğretmenlerince planlanıp uygulanacak. Ayrıca söz konusu eğitimler, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) içeriklerle de desteklenecek. c) Öğrencilere, eksik konu ve kazanımlarının giderilmesi amacıyla; Eğitim Bilişim Ağı (EBA), EBA TV (İlkokul, Ortaokul, Lise) ile destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu destek verilmeye devam edilecek. ç) Öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik olarak uygulanacak Eğitim Programı, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında devam edecekleri yeni eğitim kurumu ve sınıflarında yapılacak.

4- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-4 Eylül 2020 tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

 5- Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9'uncu sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

 6- COVID-19 kapsamında alınması gereken önlem ve tedbirler doğrultusunda öğrenci, öğretmen ve veliler bilgilendirilecek.

7- Birinci dönem ara tatili, 16 Kasım 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Kasım 2020 Cuma günü sona erecek.

8- Yarıyıl tatili 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 5 Şubat 2021 Cuma günü sona erecek. 9- İkinci dönem, 9 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 18 Haziran 2021 Cuma günü sona erecek.

10- İkinci dönem ara tatili 12 Nisan 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Nisan 2021 Cuma günü sona erecek.

11- 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak.

 

 

CAN SİPER

İNSANIN DİBİ

İnsanın dibi. Kendi sevincine insanları ortak eden ve insanların üzüntüsüne de ortak olma büyüklüğünü gösterendir.

 

 

DEMİŞ DEMESİNEDE

‘Çok para harcayarak değil ortak akılla kaynakları etkin ve verimli kullanarak çok emek harcayarak belediyecilik yapıyoruz. Az maliyetli çok mahiyetli işlere imza atıyoruz” diyen Başkan Tören, “Biz ilk günden bu yana, yaşayan şehir vurgusu yaptık. Biz bu vurguyu yaparken tabiattan yalıtılmış bir öğreti, bir ideoloji, bir dünya görüşünü dile getirmiyoruz. Biz bir taraftan gelişmeye yönelik politikalar oluştururken diğer taraftan çevreyi, insanı ve tüm habitatı içine alan düzenli, hormonsuz, organik bir yaşamı hayatın merkezine oturtmaya çalıştık. Biz şehirle birlikte yaşıyoruz. Bizim bugün atacağımız adımlar, yarının şekillenmesi hayalimizi de belirleyecektir. Bu sebeple her zemin ve şartta şehre karşı sorumluluklarımıza ilişkin güçlü bir muhasebe yapmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Amacımız tek, insanı yaşatan devletin, insana hizmet, doğaya hürmet eden belediyesi olmak. Çok para harcayarak değil, çok emek harcayarak ortak akılla kaynakları etkin ve verimli kullanarak belediyecilik yapıyoruz. Biz, fikrin israf edilemeyeceğini, zamana, paraya, emeğe dair israfın da haram olduğunu bilerek tahayyüllerimizi, tasarruflu bir zeminde, şehirle, insanla buluşturmaya kararlıyız. Etkin belediyeciliğimiz yanına verimli belediye hizmetlerini; kaliteli yönetim anlayışımızın yanına az maliyetli fakat insana hizmet mahiyetli yerel hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz.”

(Aşkın Tören, Altınordu Belediye Başkanı)

 

Anahtar Kelimeler : GAZİ, VURUŞU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız