HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

GÖZLER ŞİMDİ PARTİLERDE

30 Eylül 2018 Pazar Saat: 15:26

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerde yerel seçimler için düğmeye basıldı. 2019 yılının 31 Mart’ında yapılacak olan seçimler için partiler artık kamplara, hazırlıklara ve aday belirleme çalışmalarına hız verdi. Gözler şimdi partilerde.

Yerel seçimlerde partiden ziyade adayın çok önemli olduğu bilincinde olan siyasi partiler bir yandan da seçilecek olan adaylar üzerinde partilerinin ve ilkelerinin doğrultusunda hareket edebilecek isimleri tercih edecekleri gözleniyor.

2019 yılının Mart ayında yapılacak olan seçimlerine özellikle AK Parti ayrı bir önem veriyor. Bu önem üzerine yine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile yapılacak olan ittifak ağırlık kazanınca diğer muhalefette ki siyasi partilerde de ittifak birlikteliği öne çıkmaya başladı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, aday kriterlerini nasıl belirleyeceklerini ve adaylardan neler beklediklerini önceki gün kamuoyuna şu sözlerle duyurmuştu; “Bu dönemde hemşehrilerimizin de gayretleriyle en iyi adayları, en güçlü adayları bularak halkın önüne çıkmak mecburiyetindeyiz. Artık partiyi ve Tayyip Erdoğan'ın siyasi istikametini taşıyacak insanlarla bu yolu yürüyebiliriz.

Partinin sırtına binerek, Tayyip Erdoğan'ın liderliğinin gölgesine sığınarak siyaset yapma dönemi geride kalmıştır. Sadece belediye başkan adaylarımız için söylemiyorum, belediye meclis adaylarımızda da bu özelliklerin olması lazım."

Yerel seçimlerin, Türkiye'nin gidişatını ve istikametini belirlemesi bakımından önemli olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, verdiği bu mesajda artık partinin sırtına binme ve liderler gölgesine sığınma döneminin geride kaldığının altını çizdi.

Bundan sonra gözler elbette Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İYİ Partide olacak. Mecliste grubu bulunan muhalefetteki partilerin bakalım önümüzde ki Kasım ayına kadar nasıl bir yol haritası ortaya koyacakları da şimdiden çok merak konusu oldu. Süreci elbette birlikte takip edeceğiz.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları