HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Semra GENÇOSMANOĞLU

Semra GENÇOSMANOĞLU

FINDIKTA EZBER BOZALIM!

11 Temmuz 2020 Cumartesi Saat: 09:55

Ordu’da nihayet “Gelin fındığın OSB’ni birlikte kuralım” denilmeye başlandı. Fındık Organize Sanayi Bölgesi (FOSB) kurulması için kanaat önderlerinin bu konuyu ivedilikle değerlendirmeye almalarını dört gözle bekleyeceğim.

Fındık politikalarında istikrarın sağlanması için fındığın OSB’sinin kurulmasının kaçınılmaz olduğunun gerçeğini hepimiz biliyoruz. Gerek sanayici ve tüccarımız için gerekse fındığın hak ettiği değerinin karşılığını bulabilmesi için canla başla mücadele etmeye ve bu konuda bir ortak akıl oluşturarak fındıkta bazı ezberleri bozmamız lazım.

Bu konuda haksızda sayılmam değil mi?, 50 yıldır aynı şeyleri, aynı sorunları konuşup tartışıyoruz ancak bir arpa boyu yol mesafe kat edemiyoruz. Bütün samimiyetimle söylüyor ve diyorum ki, fındığın siyaseti olmaz. Gelin ortak bir akılda birleşelim.

Kanaat önderlerinin de dediği gibi Ordu ile Giresun illerimizin tam orta yerinde bir yerinde Fındığın OSB’sini kuralım. Hem üretici, hem sanayici hem de hükümetimiz rahat etsin. Böylece üretici bile artık ne rekolte endişesi ne de fiyat endişesi yaşamış olacak. Sanayiciye de güven gelecek basireti artacak. Böylece bütün taraflar memnun kalacağını düşünüyorum.

Ürün İhtisas Borsası da Ordu’da hayata geçerse fındığın sanayileşmesi daha da kolay olacak. Yine bu konuda yıllardır konuşuluyordu. Bu kez Ürün İhtisas Borsası içinde umutlarım yeşerdi.

Bir dönemler Lisanslı depoculukla birlikte Ürün İhtisas Borsasının kurulması da gündeme gelmişti. Dönemin Borsa Başkanı Necdet Gürsoy’un o gün ki görüşlerini hatırladım birden. O da aynı fikirde idi.

Kesinlikle Ürün İhtisas Borsası ile birlikte sanayileşmemiz daha da kolay olacaktır. O yüzden kavgayı, gürültüyü, patırdıyı bir kenara bırakarak gelin birlik olalım, destek olalım ve gelin fındığın OSB’ni birlikte kuralım. Ne dersiniz?


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları