HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

SELÇUK KAMPÜSTEN ORDU YALIYA...

23 Ocak 2023 Pazartesi Saat: 09:44

 

Cumâ günü namazı Hazîret DURMUŞ Hocamızın, hadi bizim orda kılalım teklîfi ve delâletiyle berâber Konya Selçuk Üniversitesi Kampüs Câmii'nde kıldık. 

MİNÂRELERİMİZ adlı grupta paylaşma düşüncesiyle, çoğu yerde yaptığımız gibi dışarıdan bir kaç açı fotoğraflama yaptık. Câmi mâşâllâh Selâtin Câmii boyutunda devâsâ bir eser; orta yerde, kampüsün merkezinde. 4 minâre, arkadaki ikisinin daha yeni olduğu renk tonundan belli. Nitekim, levhada da yazdığı şekliyle ana câmi kısmı 1996'da yapılmış. Üniversitenin gelişmesi ve de konjoktürel elveriye  paralel olarak 20 yıl sonra bir 2.kısim daha ilâve edilmiş. Burası daha çok kütüphane, gençlik merkezi gibi sosyâl, kültürel birimlerden oluşuyor. Yalnız zemin kat câmiin devâmı şeklinde düzenlenmiş. Daha girerken cemaatin küçümsenmeyecek bir bölümünün oraya girdiğini gördük. 

Câmi 3-4 bin kişilik cesâmette. Sonradan yapılan bölümle 6-7 bin kişiye hizmet verebiliyor.

Belki ne gerek var denilebilir ama, 60-70 bin talebesi olan bir üniversiteden söz ediyoruz ve de burası Konya. O gün, talebinin çoğu  dağılma sürecinde olduğu hâlde câmi doluydu. Arkadaki 2.kismin durumunu bilmiyorum.

Daha câmiye girerken Hazîret Hoca çıkışta müstakil bir binâ olarak şekilli yapılmış Şadırvanın önünde buluşuruz dedi. Ben de zaten girişte ayrılıp müezzinlik bölümüne geçtim. Vaiz Ali Ekinci hocaymış, o konuşuyordu. Mâruf, münker konusunda münkeri bizim bildiğimiz kötülük anlamından öte BİLİNMEYEN şey olarak açıkladı ki ilginçti. Çünkü gerçekten öyleydi. Nitekim Arapçada MÂRİFE bilinen demek, NEKRE de bilinmeyen. Demek ki Müslüman ne olduğunu bilmediği, dinde net karşılığı olmayan hiç bir şeyin ardına düşmeyecek, meselâ haram mı helâl mi netleştiremediği, açıkça bilmediği şeyi yapmayacak. 

 

VAAZ, SOHBET, YAĞMUR DUASI 

 

Vâiz Hocamız sohbetin sonunda yağmur duası da yaptı. Daha önceki yazılarımızda buralarda kurağın ekine zararlarından söz etmiştik. Cemaat olarak hep birlikte âmin dedik.

Her neyse; müezzinlikteki arkadaş Ahmet Hoca imiş; bugün görev diğer imam-hatipteymiş.

 

-İÇ EZAN, DIŞ MUHABBET-

 

 Kendimi tanıttım. Müezzinlikten bir bölüme talebimi bildirdim. Sağolsunlar, gönüllerini açtılar. İç Ezanı okuduk. Tesbîhâtı da verdiler. Üstelik teşekkürle berâber tebrik te ettiler. Biz de, asıl teşekkür bizden deyip vedâlaştık.

 

-ALİ OSMAN ÜNLÜ, TACEDDİN SEVİNÇ-

 

Namaz sonrası tanıştığımız, müezzin mahfilinde arka sıradaki Ali Osman ÜNLÜ bizi dâiresine götürdü. Hazîret hocamla berâber çayını içtik. Ordu Emekli Müftümüz Taceddin SEVİNÇ Hocamızı birlikte görev yaptıkları Bilecik'ten tanıyormuş. Telefonu teyidi için bakarken aynı olduğunu gördük. Telefonu o açtı bize verdi ama Hocamız sedimizden hemen tanıdı, biraz hasbihâl ettik. Sonra Ali Osman Bey de bir süre hasret giderdiler. Ayrıca Taceddin Bey Hocamıza refîkasının vefatı münâsebetiyle tâziyede bulundular.

Hazîret Bey Hocamıza, bu güzellikleri yaşamamıza vesîle olduğu için çok teşekkür ediyorum. Allâh CC râzı olsun. Namazdan sonra o da dışarda akademik unvanlar elde etmiş, eski talebeleriyle karşılaştı. Gördüğü sevgi ve saygı hocamızın şahsiyet ve muhabbet noktasındaki enginliğinin göstergesiydi. İmrenerek tâkip ettim. Rabbimiz böyle şahsiyetli, vakûr hocalarımız ve de hürmetli, muhabbetli, geleceğimizin ümîdi talebelerimizin sayısını çoğaltsın... Âmin...

Bugün ayrıca, geçen yılın son cumâsını kıldığımız Konya'dan ayrılış günüydü.

Eve gelince torun ve annesi okuldan geldiler. Nilüfer karneden ayri olarak, burada 3 ayların başlaması vesîlesiyle onu karşılamak, çocuklara da sevdirmek adına ŞİVLİLİK etkinlikleri yapılıyor. Bu sene tatile denk geldi katılamadık. Şu kadarını soyleyelimki çok önem veriliyor. Nilüfer bir de ŞİVLİLİK paketiyle feldi. Konya Büyük Şehir Belediyesi ilkten liseye her öğrenciye vermiş bunu. İçinde kitap bile var. Ayrıca söz edeceğiz inşâllâh. 

 

YOLCULUK BAŞLIYOR

 

Her neyse, Akşamın peşinden yatsı okunurken tren garına girdik. Torunum ve kızımla berâber 2 saate kalmadan Ankara'daki, oradan Bel-Ko'yla Esenboğa; 20 dakika rötarla berâber 01 gibi 1 ay ayrılığa 5 kala Ordu-Giresun havalimanına indik çok şükür. Yatsıyı edâ da burada nasîp oldu.

Cumartesi ilk işimiz torunlarla berâber annemizi ziyâret etmek oldu. 

 

-ORDU'YA SELÂTİN CÂMİİ MÜJDESİ-

 

Sonra şöyle bir çarşı uğraması. İshak BİLGİN (Baba İSHAK) arkadaşımız Prof. Dr.  Numan KURTULMUŞ Bey'in Boztepe'de STK'larla yaptığı toplantıda Ordu'ya bir SELÂTİN CÂMİİ yapılması prensip kararı alınmış. Bizzat takip edileceği ikrarı olmuş. İnşâllâh; çünkü olması gereken bu. İşte Konya’nın bir Üniversitesi bile bunu yapabiliyor da Ordu sonuçta bir büyük şehir. Yakışan bu. Rabbimiz görmeyi nasılsın. Âmin...

 

-İSVEÇ ATEŞLE OYNUYOR-

 

Bütün ülkemizin İsveç'e tepkisi ve tel'in bağlamında yapılan tercih gereği Pazar sabahı Yalı Câmii'ndeydik. Telkin metnini TÜGVA  Başkanımız Ahmet GÜLER Bey okudu.

İşin özü İkizce'den Sıtkı SİYAMBAŞ'ın paylaşımıyla;

"Deden bile söndüremedi

İslam'ın nurunu ;

Sen mi söndüreceksin Ebu

Cehilin torunu...! diyor. 

İsveç'i ve de tüm İslam düşmanlarını kınıyoruz. Kutsal kitabımıza hakarete duyarsız kalamazdık, kalmıyoruz, kalmayacağız.

Şâir ne demişti:

Ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın ;

Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lâzimsın...

Necip Fazıl KISAKÜREK 

Düşman bizden korksun. Korkuyor. Korkmakta da haklı. Korkacağı yeri de biliyor. 

 

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK!

 

 Lânet olayı nerde yaptığı önemli. Ne mutlu bize. Demek ki küfrün karşısında set olan biziz; kale biziz, Allâh CC davasının ordusu biziz. Rabbimiz bu şerefe layık olmaya bizleri muvaffak kilsin diye niyâz ediyor cümleye bu dâvânın kutlu birer neferi olma bahtiyarlığını nasîp etmesi dileğiyle 7den 77'ye ehl-îmân herkese sevgiler saygılar sunuyorum wes'selâm...

 

 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları