HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Nisan 2018 Perşembe Saat: 09:30

YENİ DEPREM YÖNETMELİĞİ KONUŞULDU

ODÜ Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği ve Üniversite içerisindeki mevcut binaların yönetmeliğe uygunluğu konularında bir sunum gerçekleştirildi.
YENİ DEPREM YÖNETMELİĞİ KONUŞULDU

ODÜ Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği ve Üniversite içerisindeki mevcut binaların yönetmeliğe uygunluğu konularında bir sunum gerçekleştirildi.

Mevcut deprem yönetmeliği ile yeni deprem yönetmeliğinin arasındaki farklılıklar ve benzerliklerin konu edildiği toplantıda mevcut yönetmeliğin uzun yıllardır kullanımı sonucu oluşan geri bildirimleriyle tespit edilmiş olan olumsuzluk ve eksikliklerinin yeni yönetmelikte nasıl ele alındığı konuşuldu. Toplantıda yeni yönetmelikle uygulamaya giren Türkiye Sismik Tehlike Haritalarının ne anlama geldiği ve yeni yönetmelikte yer alan yeni deprem hesap yöntemleri ve eski yöntemlerden farklılıkları gibi teknik konular ele alındı.

Bununla birlikte ODÜ’deki eğitim binaları ile idari binaların geçerli mevzuata uygun olarak inşa edildikleri, binalarda kullanılan malzeme kalitesinin ise yüksek standartta olduğu bilgisi aktarılırken ODÜ’ye tahsis edilecek ya da bağış yoluyla hibe edilmek istenen binalarda aranması gereken Deprem Güvenliği standardının ne olması gerektiği hakkında bilgi verildi. Ayrıca can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için Deprem Yönetmeliğinin devreye sokulması, buna ek olarak yangın, engelli ve sığınak yönetmeliklerinin mevzuat açısından da değerlendirilmesi gerektiğinin üzerinde duruldu.

Konu ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bilimsel, sosyal ve kültürel gelişiminin yanı sıra idari ve eğitim alanlarının fiziki alt yapısını güçlendirerek Üniversitemizin sosyal ve kültürel alanlarını geliştirme hedeflerini gerçekleştirmeyi sürdürmekteyiz. Hızla gelişmekte ve büyümekte olan Üniversitemizin giderek artan fiziki alan gereksinimlerini zamanında ve doğru çözümler üreterek karşılamak, kaliteden ödün vermeden maliyetleri düşürmek, teknolojisi yüksek çağdaş mekânlar oluşturarak Üniversitemizin hizmetine sunmak asıl amacımızı teşkil etmektedir. Eğitim alanında koyduğumuz her bir tuğla, ülkemizin geleceğini yapılandıracak; uluslararası standartlarda vereceğimiz eğitim ve araştırma faaliyetlerimize ayrıca çağın gereksinimlerini karşılayacak bilgi ile donatılmış, evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmemize fayda sağlayacaktır. Bütün bunların yanı sıra Türkiye'de ve dünyada sürekli artan nitelikli, güvenilir ve dayanıklı yapı ihtiyacından hareketle bütün eğitim birimlerimizde kaliteyi birinci plana alarak oluşturduğumuz yüksek standartlardaki deprem yönetmeliklerine uygun hizmet binalarımızla her yerleşkemizde eğitim öğretim faaliyetlerimiz devam etmektedir.  Üniversitemiz, her geçen gün daha fazla gelişen fiziki imkânları, artan eğitim-öğretim kalitesi, güçlenen Ar-Ge altyapısı, yürüttüğü projeleri, gerçekleştirdiği bilimsel ve kültürel etkinlikleri, öğrenci odaklı eğitim anlayışı ve katılımcı yönetim biçimi ile uluslararası bir üniversite olma yolunda kararlı adımlarla ilerlemektedir.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : YENİ, DEPREM, YÖNETMELİĞİ, KONUŞULDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız