HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Aralık 2018 Çarşamba Saat: 09:53

ODÜ'DE “MİLLİ KALKINMA” KONFERANSI

ODÜ’de YİTAL A.Ş. Genel Müdürü Dr. Atakan Peker tarafından “Ar-Ge Teknolojik Gelişme ve Milli Kalkınma” konulu konferans gerçekleştirildi.
ODÜ'DE “MİLLİ KALKINMA” KONFERANSI

ODÜ’de YİTAL A.Ş. Genel Müdürü Dr. Atakan Peker tarafından “Ar-Ge Teknolojik Gelişme ve Milli Kalkınma” konulu konferans gerçekleştirildi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen programa ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Dr. Atakan Peker bilginin serüveni, teknolojinin faydaları ve nasıl kazanıldığı, Ar-Ge metodolojileri ve Ar-Ge’nin yol haritası gibi pek çok konuda dinleyicileri bilgilendirdi. Teknoloji üretimi için patentlemenin önemine değinen Peker, “Patentler yasal olarak güçlü bir korunaktır. Üretim, kullanım ve satış haklarının sadece patent sahibine ait olması, rakiplerin pazara girmesine engel olabilir; patentler teknoloji kabiliyetinin bir göstergesi olması ile birlikte aynı zamanda fikri mülkiyettir.” dedi. Türkiye’nin son 30 yıldaki bilimsel yayın grafiğini dünya ortalamasının 8 katından fazla artırdığını belirten Peker, bu büyümenin dünyanın en hızlı üçüncü büyümesi olduğunu vurgulayarak Türkiye’deki ve dünyadaki AR-Ge harcamalarının istatistiklerini paylaştı.

Teknoloji kazanımının temel taşlarının kalifiye insan gücü, işleyen kurumlar ve finansal kaynak olduğunu ifade eden Peker, bilimden teknolojiye yapılan transferde her aşama için değişik nitelikte insan gücü ve değişik işlerlikte olan kurum yapısının gerekli olduğunu, bunun tek tip kurum ve insan yapısı ile mümkün olmadığını belirtti. Ulusal düzeyde ve kişisel olarak neler yapılabileceği konusunda tavsiyelerde bulunan Peker, “Bilimsel çıktının teknolojik gelişmelere aktarılmasında, insan sermayesinin ve kurumlarının geniş bir yelpazeye ihtiyacı vardır. Buluş ve yenilik için gerçek bir çaba sarf etmek ve hedefleri dikkatle seçmek gerekir.” şeklinde konuştu. Peker’in sunumu profesyonel başarı için gerekli malzemelerin anlatımı ile sona erdi.

Gerçekleştirilen program sonrası ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Dr. Atakan Peker’e teşekkür belgesi takdim etti

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ'DE, “MİLLİ, KALKINMA”, KONFERANSI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız