HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Mart 2019 Pazartesi Saat: 10:02

YILDIZLAR SSS HOLDİNG’DEN İSTİHDAMA BÜYÜK DESTEK

Yıldızlar SSS Holding Meteal Konsantre Yatırım Ve Üretim Genel Müdürü Mehmet Baki Ocak, Yıldızlar SSS Holding bünyesinde faaliyet gösteren NESKO Maden İşletmelerinin, Ordu’da yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacak bir yatırıma imza
YILDIZLAR SSS HOLDİNG’DEN İSTİHDAMA BÜYÜK DESTEK

Yıldızlar SSS Holding Meteal Konsantre Yatırım Ve Üretim Genel Müdürü Mehmet Baki Ocak, Yıldızlar SSS Holding bünyesinde faaliyet gösteren NESKO Maden İşletmelerinin, Ordu’da yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacak bir yatırıma imza atacağını duyurdu.

Ordu’nun Kabadüz ilçesine yapılacak olan yatırımın ayrıntılarını holding yetkilileri NESKO Maden İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Baki Ocak ve Zamantı İşletmeleri Genel Müdürü Erhan Güney ile birlikte yaptıkları basın toplantısıyla açıkladı. 

Ordu İli, Kabadüz İlçesi, Akgüney Köyü sınırları içerisinde Zamantı Madencilik ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan “Cevher (Kurşun-Çinko-Bakır) Zenginleştirme Tesisi Kapasite Artışı ve Ek Atık Depolama Alanı ” projesi çerçevesinde NESKO Maden İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Baki Ocak, yatırımın detaylarını açıkladı.

 “HOLDİNGİMİZ TAMAMEN YERLİ SERMAYELİ”

Toplantıda NESKO Genel Müdürü Mehmet Baki Ocak, Yıldızlar SSS Holding hakkında genel bir bilgilendirme konuşması yaptı. Ocak; “Ülkemizdeki yer altı zenginliklerini ülke ekonomisine kazandırmak ve bulunduğumuz ülkede yer altı zenginliklerini ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla çalışan ve bunun için çaba gösteren bir firmayız. Holdingimiz tamamen yerli sermaye olup herhangi bir ortağı yoktur. Yıldızlar SSS Holding olarak Türkiye’de çeşitli illerde madencilik faaliyetleri üzerine kurulan bir şirketiz. Ordu’da da Kabadüz ilçemizde Zamantı İşletmeleri adı altında ki tesisimiz ile çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Türkiye’nin birçok ilinde madencilik faaliyetleri sürdürmekteyiz. Ülkemizdeki tek gümüş üreticisi konumundayız. Karadeniz’de ise Gümüşhane de altın, Ordu, Giresun, Trabzon gibi illerimizde çinko, bakır, kurşun üzerine çalışmaktayız. Türkiye genelinde şu anda Yaklaşık 5 bin civarında personel istihdam ediyoruz. Bütün tesislerimiz şu anda faal durumda çalışmaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum malum, dışarıdan çok ciddi baskılar var ülkeye. En temel amaçlarımızdan biri de bunları bertaraf edip hep birlikte bu ülke ekonomisine katkı sağlamak” dedi.

“TÜRKİYE’YE İNANILMAZ BİR KATMA DEĞER SAĞLAYACAK”

Zamantı İşletmeleri Genel Müdürü Erhan Güney ise yaptığı konuşmada; “Burada ülkeye ciddi bir katma değer sağlayacağız. Bu proje gerçekleştiği zaman, projenin 15 yıllık bir ömrü var. Amacımız bunu daha uzun bir vadeye yaymaktır. Bu proje için düşündüğümüz lokasyonlardan en önemlisi Ordu’ya iyi bir istihdam ve bu alanda Karadeniz’de Ordu’yu söz sahibi yapabilmektir.

Allah nasip ederse bu proje gerçekleştiğinde ocaklarda çalışan personelle minimum 2 bin kişiye istihdam sağlamayı düşünüyoruz. Çok ciddi bir katma değer yaratacağız. 30 yılsonunda milyar dolarlık bir katma değer yaratacağız. Ordu’da ki bu yatırım aynı zamanda Türkiye’ye inanılmaz bir katma değer sağlayacak. Çok faydalı bir proje olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız