HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Kasım 2019 Perşembe Saat: 09:24

YASAL TAKİP BORÇLULARI SİCİL AFFI BEKLİYOR!

ÖZEL HABER
YASAL TAKİP BORÇLULARI SİCİL AFFI BEKLİYOR!

Ordu’da yasal takip ve icralık olan memur, işçi, emekli ve esnaflar borçlarından kurtulmak için, bir defaya mahsus hükümetin sicil affı çıkararak, alacakları yeni kredilerle borçlarından kurtulmak istediklerini söylediler.

Özellikle emekli, memur ve çalışan işçi kesiminin yasal takip ve icralık durumda oldukları zaman aldıkları aylıklardan maaş avansı dahi kullanamadıklarını dile getiren vatandaşlar, bankaların bu konu da çok katı ve duyarsız davrandıklarını dile getirdiler. Emekli maaşlarından hiçbir şekilde icra kesintisi yapılmasa da, borcu olan emeklilerin bu affın çıkarıldığı taktirde alacakları yeni kredilerle borçlarından kurtulup, diğer işlerini de böylece düzene koyabileceklerini ifade ettiler.

Hükümete bir öneri de şu şekilde sunan Ordulu vatandaşlar; “Hükümet 10 bin TL’nin altında kalan bütün yasal takip borçlularına bir defaya mahsusen Merkez Bankası kanalıyla sicil affı çıkartmalı. Ve bu borçlulara 15 ila 20 bin TL arasına kadar yeni bir kredi alma olanağı sunarsa hem milyonlarca insan rahat bir nefes alır. Hem de bankalar ile icra daireleri bu külfetten kurtulur.

İnsanlar sırf bu borçları yüzünden ay içerisinde hakları olduğu halde maaş avansı bile kullanamıyorlar. Oysa maaş avansı deyip geçmemek lazım diye düşünüyoruz. Elektrik faturamız, telefon, doğalgaz, su vb gibi faturaları gününde bu avansla yatırabiliyorduk. Ama şimdi maalesef bu hakkı da kaybetmiş olduk.

Faturalarda bir gün gecikme dahi olsa hemen sicilimiz bozuluyor veya bankalarda puanımız düşüyor. O yüzden hükümetten bu konuyu ciddiye alıp, duyarlılık ve hassasiyet göstermesini ayrıca sorunun çözümü için de bir an önce düğmeye basmasını bekliyoruz” diyerek beklentilerini ortaya koydular.

(HABER: ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

 

Anahtar Kelimeler : YASAL, TAKİP, BORÇLULARI, SİCİL, AFFI, BEKLİYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız