HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Aralık 2019 Çarşamba Saat: 08:34

ORMAN YANGINLARI SÖNDÜRÜLDÜ

Ordu’nun 11 ilçesinde 22 ayrı noktada çıkan yangınlar ekiplerin etkin ve hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Ünye ilçesine bağlı Kadılar, Yiğitler ve 
ORMAN YANGINLARI SÖNDÜRÜLDÜ

Ordu’nun 11 ilçesinde 22 ayrı noktada çıkan yangınlar ekiplerin etkin ve hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.

Ünye ilçesine bağlı KadılarYiğitler ve Üçpınar mahallelerindeki fındık arazisi ile ormanda çıkan yangınlar söndürülürken, 100 hektarlık alan zarar gördü.

Ünye, Gürgentepe, Fatsa, Korgan, Kumru, Çamaş, Çatalpınar, Gölköy, Çaybaşı, Akkuş ve Kabadüz ilçelerinde çıkan yangınlar sonrası oluşturulan kriz masası koordinasyonu sağlanarak yangının büyümesine engel olundu.

Yangın ihbarının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı acil kriz masası oluşturdu. Afet koordinasyon merkezinde oluşturulan kriz masasında gerekli koordinasyon sağlanarak, İtfaiye, OSKİ, ilçe belediye ekipleri, orman işletme ve kolluk kuvvetleri ile organize çalışma yürütüldü.

YANGINLAR TAMAMEN SÖNDÜRÜLDÜ

11 ilçede 22 ayrı noktada çıkan yangınlar ekiplerin etkin ve hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ünye ilçesinde 4, Gürgentepe’de 1, Fatsa’da 4, Korgan’da 2, Kumru’da 3, Çamaş’ta 1, Çatalpınar’da 2, Gölköy’de 2, Çaybaşı’nda 1, Akkuş ve Kabadüz’de 1’er olmak üzere 22 ayrı noktada çıkan yangın tamamen söndürüldü.

ORDU VALİLİĞİ: HİÇ BİR VATANDAŞIMIZ ZARAR GÖRMEDİ

Öte yandan Ordu Valiliği çıkan yangınlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada “Alınan meteorolojik veriler doğrultusunda, ilimiz genelinde etkili olacağı belirtilen şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle meydana gelecek olumsuzluklara karşı Valiliğimizce ilçe kaymakamlıkları, belediyeler, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımız, gerekli önlemleri ve tedbirleri almaları konusunda uyarılmıştır.

 23.12.2019 Pazartesi günü, ilimiz genelinde sabah saatlerinde başlayan aşırı rüzgar ve fırtına nedeni ile bir çok noktada (11 ilçede, 22 farklı noktada) örtü ve orman yangını meydana gelmiş, meydana gelen örtü ve orman yangınları, Valiliğimizin koordinasyonunda yürütülen müdahale ve söndürme çalışmaları neticesinde yerleşim yerlerine sıçramadan ve vatandaşlarımız zarar görmeden söndürülmesi sağlanmıştır. İlimiz genelinde halihazırda devam eden örtü veya orman yangını yoktur.

Meydana gelen örtü ve orman yangınları, olumsuz hava koşullarında vatandaşlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olması gerekliliği bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Valimiz Sayın Seddar Yavuz tarafından Whatsapp’ta oluşturulan ’Afet Haberleşme Grubu’ndan anlık bilgi paylaşımı yapılmakta, verilen emir ve talimatlarla kısa sürede olaylara müdahale edilmektedir” denildi.

3 İLDE DAHA YANGIN ÇIKTI

Bu arada Trabzon, Giresun ve Artvin'de 69 orman ve örtü yangını yaşandı. Trabzon'da 37, Giresun'da 8 ve Artvin'de 1 alanda yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle yayılarak yerleşim yerleri ve tarım arazilerine sıçradı. Can kaybının yaşanmadığı yangınlarda sabotaj olduğuna dair bir bulguya ise rastlanmadı.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ORMAN, YANGINLARI, SÖNDÜRÜLDÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız