HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Haziran 2020 Pazartesi Saat: 09:59

MİNİK BILDIRCIN KORUMA ALTINDA

Ordunun Ünye ilçesinde  duyarlı bir vatandaş Hasan Ballı  tarafından yaralı halde bulunan sülüngiller (Phasianidae) familyasından Bayağı bıldırcın (Coturnix coturnix), 
MİNİK BILDIRCIN  KORUMA ALTINDA

Ordunun Ünye ilçesinde  duyarlı bir vatandaş Hasan Ballı  tarafından yaralı halde bulunan sülüngiller (Phasianidae) familyasından Bayağı bıldırcın (Coturnix coturnix),   kuşu Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye  Şefliğince koruma altına  alındı.

         Ordunun Ünye İlçesi Aydıntepe Mahallesindeki Köy evinin harman alanında  gezerken  yaralı bıldırcın kuşu  bulan Hasan Ballı adlı duyarlı vatandaş, yaralı kuşu T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü  Doğa Koruma ve Milli Parklarlar Ordu Şube, Ünye Şefliğine  teslim etti.

         Yaralı Bıldırcın Daha Sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım  tarafından  İlk Müdahalesinin yapılması  İçin Ünye ilçesinde hizmet veren Özel Deva Veteriner Kliniğine götürüldü. Burada Veteriner Hekim Hüseyin Bozkurt tarafından ilk müdahale ve muayenesi yapılan bıldırcının ,genel sağlık durumunun iyi , Sağ kanadının kırık , Hafif diyaresinin mevcut olduğu tespit edildi. Veteriner Hekim Hüseyin Bozkurt tarafından bıldırcının kırık kanadının bandajla yerine Fikzasyonu sağlandı. Enfeksiyoz kaynaklı diyare nedeniyle antibiyotik ,vitamin ve sıvı tedavisi uygulandı.

         İlk Müdahalesi Yapılan yaralı bıldırcın  Ordunun Ulubey ilçesindeki Doğa Koruma Ve Milli Parklara ait bakım merkezine götürüldü. Yaralı Bıldırcın Bakım Merkezindeki   tedavi rehabilitasyon sürecinin tamamlanıp tamamen iyileştikten sonra tekrar doğal ortamına bırakılacak.

Anahtar Kelimeler : MİNİK, BILDIRCIN, KORUMA, ALTINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız