HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Kasım 2020 Perşembe Saat: 11:04

GAZİ VURUŞU

CAN SİPER ÜLKEM SİYASİLERİ İŞTE! Ülke siyasileri işte! Çözüm üretmiyor, sorun üretiyor. Sorulara sorularla cevap veriyor. Tartışmaları bile küskünlükle bitiyor.   DEMİŞ DEMESİNEDE “Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vas
GAZİ VURUŞU

CAN SİPER

ÜLKEM SİYASİLERİ İŞTE!

Ülke siyasileri işte! Çözüm üretmiyor, sorun üretiyor. Sorulara sorularla cevap veriyor. Tartışmaları bile küskünlükle bitiyor.

 

DEMİŞ DEMESİNEDE

“Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir liderdir.

                Milletçe, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyanın güçlü bir devleti olarak O'nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz.

                Atatürk, ulusal birliğimizin, bağımsızlığımızın, çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın simgesidir. Atatürk, umutların yok olduğu bir dönemde, tüm vatandaşları aynı ülkü etrafında toplayarak ulusal birliği gerçekleştirmiş, yürüttüğü Kurtuluş Savaşı'yla da tarih önünde büyük bir zafer kazanmıştır.

10 Kasım’ı, Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri, ilke ve inkılâpları, kararlığı ve Türk Milletine olan inancı ile bize emanet ettiği Cumhuriyete, ilelebet sahip çıkacağımızın bilinci ile değerlendiriyoruz. Bize düşen görev; O’nun fikirlerini ve Türk Milletine duyduğu saygıyı, hissî, fikrî ve fiilî olarak, bütün davranış ve hareketlerimizle gelecek nesillere aktarmaktır.

İstiklâl Savaşı için verilen mücadele, Atatürk ve silah arkadaşlarının başarıları Türk gençliği için övünç kaynağıdır. Bu topraklar için can veren tüm şehitlerimize ve Mustafa Kemal Atatürk’e bu görevi borç biliriz.(Tuncay Sonel, Ordu Valisi)

BUNLARI BİLİYORMUYDUNUZ?

x-Koronavirüs salgını nedeniyle bundan böyle, hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 arası sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını, ara tatilinde eğitim yılsonuna kadar eğitim online sürdürüleceğini, 65 yaş üstü çalışanlar hariç  uygulanan belli saatlerde (10:00-16:00) sokağa çıkma uygulamasının 20 yaş altına da uygulanacağını, alışveriş yerleri, berberler, restoranlar saat 10.00 ile 20.00 arası açık kalacaklarını,  sinemaların yıl sonuna kadar kapalı kalacağını, restoranların sadece paket servisi yapacaklarını, kıraathanelere bir süre ara verileceğini,  tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanacağını, şehirlerin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağının süreceğini,

********************************

x-BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının piyasa değerinin altında olacağının duyurulduğunu, ABD ile yapılan anlaşmada bir doz aşının 19,5 dolar yaklaşık olarak 159 TL olacağının ifade edildiğini,  BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen aşının yüzde 90 oranında etkili olduğunun da ifade edildiğini,

*******************************

x-LPG'li araçların alışveriş merkezlerinin (AVM) kapalı otoparklarına girmesine yönelik düzenlemenin yayımlandığını,  yönetmelik değişikliği ile, gerekli şartları sağlayan Alışveriş Merkezleri kapalı otoparklarına mevzuata uygun LPG kullanan araçları alabileceklerini,

*******************************

x-Daha önce bakıma alınan ve 15 Kasım'da tekrar hizmete alınacağı açıklanan teleferiğin açılışının  1 Aralık  2020 Salı gününe ertelendiğini,

*******************************                                                                                                                     

x-ABD'li ilaç şirketi Moderna Inc CEO'su Stephen Hoge’nin, ABD'de birkaç milyon doz koronavirüs aşısının üretildiğini duyurduğunu, bilindiği gibi   Moderna’nın, daha önce  geliştirdiği aşının yüzde 95,4 etkili olduğunu açıkladığını,

********************************

x-Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ederken, İngiltere'de sürpriz bir buluşa imza atıldı. Nottingham Trent Üniversitesi'nde görevli bir bilim insanının, koronavirüsü yüzde 90 öldüren maske geliştirdiğini,

********************************

x-Ordu Ticaret Borsası’nda bu yılın ağustos-eylül arasında 42 bin 500 ton fındığın işlem gördüğünün açıklandığını,

********************************

x-ABD’de yapılan yeni bir çalışma Kovid-19 vakalarının çoğunun sadece birkaç yere yapılan ziyaretlerden kaynaklandığını ortaya koyduğunu,  Stanford Üniversitesi’nin çalışmasına göre vakaların yüze 80’inin yayıldığı restoranlar, spor salonları, gece kulüpleri, kafeler, oteller ve muayenehaneler süper bulaştırıcı olarak tanımlandığını,

********************************

x-Açılışına  sayılı günler kalan yeni otogardaki şehirlerarası ve uluslararası araçların güzergahları ile terminalden yararlanacak firmaların düzenlemeleri belirlendiğini, yapılan düzenleme ile Trabzon istikameti ile Samsun istikametinden gelen şehirler ve uluslararası araçlar çevre yolunu kullanarak otogara giriş çıkış yapacağını,  aynı şekilde ilçelerden gelen araçların da son duraklarının otogar olacağını,

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTOĞRAFLI YORUM

Ordu işte! Beton binalarla büyüdüğü gibi fikir ve düşüncede büyümedi gitti.

 

 

GÜN AKIŞI

BİR MESAJ

ÖZEN KURU TEMİZLEME

Ayhan GÜNDÜZ-Yusuf PALAVAR

Tüm Ordululara sağlık ve mutluluk dolu bir gün dilerler.

ANAHTARCI VE ŞEMSİYECİ

Ordu’nun ve Karadeniz’in tek Şemsiye tamircisi Kaya Işıklı, 35 yıllık tecrübeyle müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Dayı mesleğini (Merhum Aziz Ünal) sürdüren ve anahtar tamirciliğinin de adresi olan Anahtarcı ve Şemsiyeci, Osman paşa caddesi NO: 50 adresinde hizmet veriyor.

                Anahtarcı ve Şemsiyeci Kaya Işıklar’a 214 91 82 ve 0533 415 64 83 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

                Ayni zamanda ithal şemsiye çeşitlerinin de satış adresi olan Anahtarcı ve şemsiyeci sahip ve çalışanlarına bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

ŞAH VİDEO CD MARKET

Şah video CD  Market, yılların tecrübeleri Murat, Ferit ve Mehmet Sahin kardeşlerin önderliğinde  hizmet vermeye devam ediyor.

                Cep telefonları  ve aksesuar çeşitleri ile güncel filmlerin vazgeçilmez adresi Şah Video CD Market, Yeni Mahalle Zübeyde Hanım Caddesi NO: 33-B adresinde hizmet veriyor.

                Gecenin geç saatlerine kadar da hizmet vermesiyle dikkat çeken Şah Video CD Markete, 214 18 15 ve 0544 214 27 98 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

                Ayni zamanda hoş sohbetinde adresi olan Şah Video CD Markete, bol kazançlar diliyoruz.

            BİLGİ

KİTAP VE KIRTASİYE

Sahipliğini Ordu’nun renkli simalarından ve çeyrek asırlık tecrübe Ali Ekrem Aktürk ile  eşi İlkay Aktürk’ün yaptığı Bilgi kitap-kırtasiye  müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

                Spor malzemeleri, büro malzemeleri, düğün davetiyeleri, bando malzemeleri ve kitap satış adresi Bilgi kitap ve kırtasiye Zübeyde Hanım caddesi NO: 19-A adresinde hizmet veriyor.

                Size bir telefon kadar da yakın olan Bilgi kitap ve kırtasiyeye 225 61 25 ve 225 61 31 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

                Bilgi kitap ve kırtasiye sahiplerine hayırlı  kazançlar diliyoruz.

ÇAKMAKLAR KUYUMCU

İşletmeciliğini Ordu’nun renkli simalarından  Onur ve Hasan Çakmak kardeşlerin yaptığı Çakmaklar kuyumcu, hizmet vermeye devam ediyor.

Ayni zamanda müşterilerine her türlü imkanı da sağlayan, Çakmaklar kuyumcu, Şarkiye Mahallesi Osmanpaşa caddesi N0: 33  adresinde hizmet veriyor.

 Size bir telefon kadar yakın olan Çakmaklar kuyumcuya, 214 52 48 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

Çakmaklar kuyumcuya, hayırlı ve bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

 

 

ANLASA DA ANLAMASA DA

Yürekteki acıyı ve gözyaşını sezdirmeden paylaşan ve silenlere; insanlık adına selam durulur be...

 

 

O GÜN BUGÜN

İnsan işte! Geçmişe iç çeke çeke eskileri özlüyor fakat, bir daha yaşayamıyor.

 

 

HARBİDEN

Ne kötüdür insanın aklıyla yüreği arasında çaresiz kalması. Ne kötüdür ona an kadar yakın, bir asır kadar uzak olması!

Anahtar Kelimeler : GAZİ, VURUŞU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız