HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Aralık 2020 Pazartesi Saat: 09:28

“MESLEK SEÇİMİNDE KARİYER ÇOK ÖNEMLİ!”

Her şeyin insanlığın mutluluğu ve huzuru için olduğunu ve ancak biz istersek mutlu ve huzurlu olabileceğimizi unutmayalım sözünden hareketle meslek seçiminin önemini ele aldık. Ordu Barosu Avukatlarından ve Kent Konseyi eski Başkanlarında
“MESLEK SEÇİMİNDE KARİYER ÇOK ÖNEMLİ!”

Her şeyin insanlığın mutluluğu ve huzuru için olduğunu ve ancak biz istersek mutlu ve huzurlu olabileceğimizi unutmayalım sözünden hareketle meslek seçiminin önemini ele aldık. Ordu Barosu Avukatlarından ve Kent Konseyi eski Başkanlarından Av. Atilla Tatar, Mert Can Ersoy’a verdiği röportajda meslek seçiminin gerçekten çok önemli olduğunu söyledi.

İleride hayatımıza yön vermemizde olumlu etki yaratan meslek seçimini gençlerimizin dikkate alması gerektiğine dikkat çeken Tatar, önemli açıklamalarda bulundu.

Mertcan ERSOY: Sayın Tatar, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Bugün sizinle önemli bir meslek seçiminin önemini konuşacağız. Ama kısaca biraz kendinizden bahseder misiniz. Atilla Tatar kimdir?

Atilla TATAR: Halen Ordu ilinde serbest avukat olarak görev ifa etmekteyim. Ordu doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Ordu’da tamamladıktan sonra 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Aynı yıl Ordu Barosunda avukatlık stajı ile meslek hayatıma başlamış oldum.

Ordu Barosu Yönetim Kurulu üyeliği ve Büyükşehir Kent Konseyi Başkanlığı görevlerinde bulundum. Tarih öğretmeni Elif hanımla evliyim. Diş Hekimliği Fakültesi 2. Sınıfta eğitim hayatına devam eden Bersu isimli bir kızım ve 11. Sınıfta Başar isimli bir oğlum var. Halen Ordu ilinde serbest avukat olarak görev ifa etmekteyim

Mertcan ERSOY: Sizin mesleğinizi örnek alacak olursak Avukat olmak sadece bir mesleği icra etmek değil, aynı zamanda bir yaşam tarzıdır. Hukukçu kimliğinin önemini genç meslektaşlarınıza nasıl izah edebilirsiniz?

Atilla TATAR: Meslek seçiminin kariyer için çok önemli olduğunu burada iyi analiz etmek gerekir. Elbette avukatlık kutsal bir meslek ancak avukatlık mesleğinden önce hukukçu kimliğimizin çok daha önemli olduğunu vurgulamak isterim.

Yeni avukat olan ya da ideali avukatlık mesleği olan genç arkadaşlara hukukun üstünlüğü ve adaletin tecellisini sağlama yolunda nefer olduklarını unutmadan donanımlı birer hukukçu olmaya çalışmalarını tavsiye ederim.

Takip ettiğimiz dava dosyalarında görevimiz gereği müvekkillerimizin hak ve menfaatlerini savunurken hukukun evrensel ilkelerinden ve adalet kavramından ayrılmamalıyız. Zira, avukat olmak sadece bir mesleği icra etmek değil, aynı zamanda bir yaşam tarzıdır. Kamusal ve sosyal alanda sorumluluklar içermekte, bilgi birikim ve donanım gerektirmektedir.

Tam da bu nokta da, meslek seçimi ile ilgili kişilerin yetenek ve kapasitelerine uygun sevdikleri alanlarda meslek seçiminin mutlu, huzurlu bir hayat ve başarılı bir meslek kariyeri için çok önemli olduğunu, gençlerimize hatırlatmakta fayda görüyorum.”şeklinde konuştu.

Mertcan ERSOY: Dünyaya yeniden gelseniz veya hayalinizde başka bir meslek var mıydı? Yine yeniden avukatlık mesleğini seçer miydiniz?

Atilla TATAR: Mesleğini benimsiyorum ve çok memnunum. Esas itibarıyla icra etmekte olduğum mesleğimden memnun olup olmadığım ya da yaşadığım tecrübeler sonrasında hayalimde başka bir meslek var mı? Şeklinde yorumladığım sorunuza cevaben; genel anlamlarıyla yaklaşık 30 yıldır ifa ettiğim avukatlık mesleğimi sevdiğimi ve benimsediğimi söyleyebilirim.

Elbette bütün mesleklerde olduğu gibi hatta daha fazla içerisinde barındırdığı sorumluluk yükü sebebi ile mesleğimizin zor tarafları bulunmakta. Ancak kendinden bir şeyler katabildiğim, hayata dokunabildiğim, umutlara ışık olabildiğim dosyalar ve bu dosyalardaki müvekkillerim, mesleğimin olumlu taraflarını görmemi sağladı.

Aslında sevdiğim tarafı biraz önce açıkladığım ve bir anlamda mesleğimizin üst kimliği olan hukukçu vasfımız. Bu vasıf içerisinde hangi meslek olursa olsun yeniden ve yeniden severek yapacağımı düşünüyorum.”şeklinde konuştu.

Mertcan ERSOY: Yapay zeka ve robotlar gittikçe artarak ve gelişerek insan yaşamının her alanında var olmaya başladı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Atilla TATAR: Meslek seçiminin bilinçli bir şekilde yapılması çok önemlidir. Gençlere tavsiyelerim var elbette. Yaklaşık 50 yıllık ömrün ve 30 yıllık meslek hayatının tecrübe ve birikimlerinden tavsiye çıkmaması mümkün değil. Ancak biliyorum ki, anlatmak yerine yaşamak daha öğretici ve akılda kalıcı oluyor.

Yine de en azından durum tespiti yapmak adına, içinde bulunduğumuz zaman diliminin insanlık tarihi açısından önemli değişim ve dönüşüm noktası olduğunu, yaşam tarzları, meslek seçimlerinin mutlaka bu gerçeklikler bilinci ile ve gelecek öngörüsü ile yapılması gerektiğini vurgulamak isterim. Hızla gelişen bilim ve teknoloji hayatımıza bir çok yeni kavramlar ve yaşam koşulları dahil etti. Sonrasında neler yaşayabileceğimizi hayal bile edemiyoruz.

Yapay zeka ve robotlar gittikçe artarak ve gelişerek insan yaşamının her alanında var olmaya başladı. Dolayısıyla meslekleri de doğrudan etkiliyor. Genç arkadaşlara geçmişi öğrenerek, çağa ayak uydurarak, geleceği öngörmeye çalışarak kendilerine bir yol haritası çizmelerini tavsiye ediyorum. Her şeyin insanlığın mutluluğu ve huzuru için olduğunu ve ancak biz istersek mutlu ve huzurlu olabileceğimizi unutmayalım.

Mertcan ERSOY: Sayın Tatar, bu önemli konuda bizleri ve okuyucularımızı aydınlattığınız ve yaptığınız değerlendirmeler için teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Atilla TATAR: Bende başta şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine bana bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

Anahtar Kelimeler : “MESLEK, SEÇİMİNDE, KARİYER, ÇOK, ÖNEMLİ!”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız