HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Mayıs 2022 Pazar Saat: 15:43

“BAKIMINIZI YAPIN, GÜBRENİZİ ATIN”

Fındık bahçelerinde bakım ve gübre atma çalışmalarının sürdüğü bu günlerde Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’dan da önemli uyarı ve tavsiyeler geldi.
“BAKIMINIZI YAPIN, GÜBRENİZİ ATIN”

Fındık bahçelerinde bakım ve gübre atma çalışmalarının sürdüğü bu günlerde Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’dan da önemli uyarı ve tavsiyeler geldi.

Gübrede ki maliyetlere dikkat çeken Başkan Akça, bahçe bakımının önemine değindi.

Akça, yaptığı açıklamada; “Verimli ve kaliteli fındık mahsulü için fındık bahçelerinde bakıma önem veriyoruz. İlaç ve gübre atmazsak, bahçelerimize iyi bakmazsak hedefimize ulaşamayız. Artan maliyetler için hala çoğu üreticilerimiz bahçelerine gübre atamadı. Oysa biz ısrarla şartlar ne olursa olsun, üreticilerimizin bahçelerine gübre atmalarını tavsiye ediyoruz. İmkanlarımızı sonuna kadar kullanarak bu bakım ve beslemeyi yapmak zorundayız” dedi.

Her zaman çiftçinin yanında olduklarını da sözlerine ekleyen Akça, çözüm önerilerini de şöyle dile getirdi; “Biz her zaman çiftçimizin yanındayız. Fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için çiftçimiz ile birlikte sürdürmeye devam edeceğiz. Elimizden gelen bütün çabayı sürdürüyoruz.

İmkanlarımızı çiftçimizin lehine sunmaya çalışıyoruz. Hala gübresini atamamış çiftçilerimiz var ise Ziraat Odalarımıza gelerek yapraktan atılan bakımlı besleme ekipmanlarını alarak bahçelerine uygulayabilirler. Bu da bir çözümdür.

Üreticilerimiz fındık dallarında bir zayıflama görürlerse mutlaka azotlu gübreyi de kullanmaları gerekmektedir. Verimin azaldığı ve düşük olduğu bahçelerde azotlu gübre kullanımı da çok önemlidir. Üreticilerimiz koşulları ne olursa olsun verim adına bakım ve gübreyi özellikle bu ayda ihmal etmemelidir. Biz bütün imkanlarımızla üreticilerimizin yanındayız. Beklentilerini ve taleplerini Odalarımıza başvurarak giderebilirler” diye konuştu. (Haber: Mehmet KESKİN)

 

Anahtar Kelimeler : “BAKIMINIZI, YAPIN, GÜBRENİZİ, ATIN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız