HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ağustos 2017 Perşembe Saat: 09:17

ÜNYE’DE İŞLER YOLUNDA

Ünye Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.
ÜNYE’DE İŞLER YOLUNDA

Ünye Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Oturum öncesi Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar çalışmalar hakkında bilgi verdi.

15TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI İNŞASI BAŞLADI

Ünye’nin ikinci meydanı olma özelliği taşıyan ve eski pazaryerinde yapımına başlanan proje hakkında bile veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Müteahhit firmamız bir haftadan bu yana tam anlamıyla çalışmaya başlamış oldu. Hafriyat çalışmaları ile temel atma çalışmaları eş zamanlı olarak yürütülüyor” dedi.

KÜLTÜR SARAYI VE RESTORASYON İŞLERİ İVME KAZANACAK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’un kabine değişikliği ile Kültür ve Turizm Bakanı olmasının Ünye’ye Kültür yatırımları anlamında katkısı olacağına inandıklarını söyleyen Başkan Çamyar, “15 Temmuz Demokrasi meydanını tamamlayıcı bir proje olan Kültür Sarayı ile ilgili zemin etüt çalışmaları bakanlığa ulaşmış durumda. Ordu Milletvekilimiz ve Kültür ve Turizm Bakanımız Prof.Dr. Sayın Numan Kurtulmuş’un destekleri ile Kültür Sarayı ve Ünye’de ki diğer tarihi eserlere yönelik çalışmaların hızlı bir biçimde ilerleyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

BELEDİYE TİCARET MERKEZİ LANSMANI 5 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

Ünye’de yapımı tamamlanmak üzere olan belediye ticaret merkezi ile ilgili tanıtım toplantısı yapılacağını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Bu tanıtımda iş merkezimizde faaliyet gösterecek olan ulusal firmaların kimler olduğu paylaşılmış olacak. Aynı toplantıda net açılış tarihini de vermiş olacağız. Ancak açılış tarihini 27 Ekim ya da 9 Kasım tarihinde açılışını yapmayı planlıyoruz” dedi.

SARAY HAMAMINDA SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR

Ünye’nin 200 yıllık tarihi ile önemli simgelerinden biri olan Saray Hamamı restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Saray Hamamı da 15-20 güne kadar bitmiş olacak. Şu an son rötuşları yapılıyor. Peşinden hemen bir ay içerisinde bir açılış takvimi belirleyeceğiz” diye konuştu.

ÜNYE KALESİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI

15 bin yıllık tarihi ile bölgemizde önemli bir tarihi eser niteliği taşıyan ve yıllardır restorasyon çalışmalarına başlanamayan Ünye Kalesi ile ilgili Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın 3 yıl süren hukuki mücadelesi tamamlandı. Mülkiyetinin tamamının Ünye Belediyesine geçmesi ile birlikte çalışmalara start verdiklerini kaydeden Başkan Çamyar, “Ünye Kalesi ile ilgili anıtlar kurulundan onay alındı. Şu anda ihale şartnamesini hazırlıyoruz. Kazıyı yapacak olan ekiple toplantımızı gerçekleştirdik. Hukuki anlamda hiçbir engelimiz kalmadı” dedi.

KEFELİ HAN İHALESİ YAKINDA YAPILACAK

Ünye Belediyesinin Kültür yolu projesi içerisinde yer alan bir başka eser olan Kefeli Han’ın restorasyon projesi ile ilgili de bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Kefeli Han’ın anıtlar kurulundan onayı tamamlandı. Şu an statiği hesaplanıyor ve projesi bitmek üzere. Aynı şekilde ardından o projemizin de ihalesini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

BELEDİYE KONUK EVİNİN İHALESİ YAPILDI

Ünye Belediyesi konuk evi olarak planlanan tarihi Fazile Hanım konağının restorasyon ihalesinin gerçekleştirildiğini kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yüklenici firmanın ahşap temini gerçekleştirdiğini ve ardından restorasyon çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacağını söyledi.

ÜNYE’DE YENİ TARİHİ SOKAKLAR ARAŞTIRILIYOR

Ünye’nin yeni tarihi sokaklara kavuşması için ciddi bir araştırma sürecine girdiklerinin altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye’de yeni yeni Kadılar Yokuşu ve bakırcılar arastası tarzı mekânlar ortaya çıkarmak için ekiplerimiz bölgesel bir çalışma yürütüyor. Başta kadılar yokuşundan başlayarak pazaryeri havzasına kadar uzanan o geniş bölgenin bir envanterini oluşturuyoruz. Bu çalışmanın içerisinde çifte hamam ve meydanda bulunan hamamın kamulaştırma süreci de yer alıyor. Bu kapsamda rakamsal boyutunda Kültür ve Turizm Bakanlığını ne kadar dahil edebiliriz konusunun çalışmalarını da yürütüyoruz. Ünye’nin turizm kenti olma noktasında emin adımlar ilerliyoruz” dedi.

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ünye’de doğalgaz çalışmalarının hızlı bir biçimde devam ettiğini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Doğalgaz çalışmalarına şu anda oldukça hız verildi. Ünye’nin muhtelif yerlerinde çalışmalar devam ediyor. Şu anda doğalgaz basın düşürme istasyonunun yedek istasyon devrede ve gaz kullanılabilir halde. Ekim ayı gibi ana istasyon bitmiş olacak” diye konuştu.

KİRALIK MÜLK SAYISI AZALDI ANCAK KİRA GELİRLERİ 3 KAT ARTTI

Ünye Belediyesinin kendi görev sürelerinden önce mülk sayısına göre kira gelirlerinin oldukça az olduğuna dikkat çeken Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Biz göreve geldiğimizde Ünye Belediyesinin 413 adet kiralık mülkü vardı ve bu mülklerden ortalama kira geliri 1 milyon 200 bin civarındaydı. Şu an itibariyle belediyenin altının boşaltılması pazaryerinin yıkılması, belediye kültür sarayının yıkılmasıyla beraber 413 olan kiralık mülk sayısı 90’a kadar düştü. Yeni kapalı çarşıyı inşa etmemizle beraber 246 işyeri eklenmesiyle bu sayı 330’lar civarına çıktı. Kira gelirimizin işyeri sayısının 413’ten aşağı inmesiyle eski gelir olan 1 milyon 300 binden oldukça aşağı düşmesi gerekirken, şu an itibariyle 3 milyon liraya çıkmış durumda. 15 Temmuz Demokrasi meydanında planlanan alışveriş alanlarını da ekleyince kira gelirlerimizi yıllık 6 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

ÇAMLIK BUNGALOV EV PROJESİ YENİDEN İNCELENECEK

Ordu Büyükşehir belediyesi tarafından Çamlıkta yapılması planlanan projenin içinde yer alacağı söylenen bungalov evler ile ilgili de bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, büyükşehir ile yapılan görüşmeler neticesinde bungalov evlerle ilgili projenin yeniden değerlendirilebileceği bilgisinin verildiğini söyledi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE KAMULAŞTIRMA İLE İLGİLİ HUKUKİ SÜREÇ BAŞLIYOR

Ünye Organize Sanayi Bölgesi projesinde kamulaştırma ile ilgili sıkıntılar yaşandığını dile getiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Organize sanayi bölgesi ile ilgili değer tespitlerimiz yaptık ve tebligatları gönderdik.  Ancak hiçbir arazi sahibi ile uzlaşamadık. Bundan sonraki aşama kamulaştırma davasının açılmasıdır. Bir hafta içerisinde bütün davalar açılacak. Değerler tespit edilecek ve o değerlerin yatırılması için bizlere süre verilecek. Biz de bakanlıktan ilgili miktarı talep edeceğiz ve 2018’in ortalarına doğru kamulaştırma işlemlerini tamamlamayı hedefliyoruz. Kamuya ait arazilerle ilgili de 120 dönümlük bir alanı da bedelsiz olarak Organize Sanayi bölgesine kazandırmış olacağız. Bu da oraya yatırım yapacak firmalara daha uygun şartlarda yer verme imkânını sağlayacak” diye konuştu. 

 

Anahtar Kelimeler : ÜNYE’DE, İŞLER, YOLUNDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız