HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Aralık 2017 Çarşamba Saat: 08:10

ARALIK AYI KÜLTÜR SANAT TAKVİMİ HAZIR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Aralık ayı programını oluşturdu.
ARALIK AYI KÜLTÜR SANAT TAKVİMİ HAZIR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Aralık ayı programını oluşturdu.

 

Aralık 2017 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri programında Haremeyn, Hac-Mukaddese Yolculuk Sergisi ile Onun Arabası Fotoğraf ve Envanter Sergisi, Oyunun Adı Kül Kedisi ve Misafir adlı tiyatro oyunları ile Beklenen Müjdeci adlı konferans ve söyleşi bulunuyor. Ordu ilinde sinemanın bulunmadığı ilçeleri sinemayla tanıştırmak amacıyla yapılacak Evliya Çelebi, Ölümsüzlük Suyu ve Dağ 2 filmlerinin gösterimi de yer alıyor. 

Başkan Enver Yılmaz, “Aralık 2017 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri” kitapçığının ön sözünde şu görüşlere yer verdi:

 

Doğuştan güzelliğini özgün ve modern projelerle tamamlayan şehrimiz, bölgemizin lideri olma yolunda önemli ölçüde ivme kazanmayı sürdürüyor. Her biri bir diğerinden özel ilçelerimizde hayata geçirdiğimiz ve planladığımız yatırımlarımız, göz doldurduğu gibi kıymetli hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştırma konusunda da amacına ulaşıyor.

 

Artık yerinde saymayan ve her geçen gün marka değeri yükselen kentimizde sunduğumuz hizmetler kapsamında organize ettiğimiz kültür sanat etkinliklerimiz dâhilinde yeni sezonda sahnelemeye başladığımız yepyeni tiyatro oyunlarımıza halkımızın göstermiş olduğu ilgiden son derece memnunuz. Gerek yetişkinlerimiz gerekse çocuklarımızı önemseyen ve onlar için farklı projeler üretmeye çaba sarf eden Büyükşehir Belediyemiz Karadeniz Tiyatrosu, önümüzdeki süreçte de özgün temalarla birçok oyunu vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edecektir.

 

Aralık ayında, Büyükşehir Belediyemiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile büyük bir projeye imza atarak, Osmanlı Dönemi'nde yapılan hac yolculuğunu ve bu yolculuğun ne kadar mukaddes ve zorlu olduğunu anlatan el çizimleri ya da çeşitli baskı araç gereçleri ile hazırlanmış haritalar, afiş ve kartpostallar, Kâbe örtüleri, resimler ve hilye-i şerifler ile bu yolculuğa atıfta bulunan sanat çalışmalarının yer alacağı “Haremeyn, Hac-Mukaddese Yolculuk” adlı sergiyi hemşehrilerimizle buluşturarak çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapmış olacağız.

 

Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 81. yıl dönümü münasebetiyle “Safahat” tiyatro oyununu bir kez daha ağırlayacağımız ilimizde “Yeni Dünya Düzeninde Güçlü Türkiye”, “Beklenen Müjdeci” ve “Geleceğe Gülümse” başlıklı konferanslarımız ile insanımızın sosyal yaşamını diri tutmaya devam edeceğiz. Kentimizin sanatsal ve toplumsal yönünü geliştirme hususunda önemli bir misyonu olan sanat galerimizde, birbirinden özel sergiler ile sanatsever dostlarımızı buluşturmayı sürdüreceğiz.

 

19 ilçesiyle birlikte hizmet alanı çok geniş olan Büyükşehir Belediyemizin yürüttüğü tüm çalışmalar doğrultusunda, vatandaşlarımızın taleplerine artı yönde cevap vererek isabetli yatırımlar gerçekleştirdiğimizi görmenin mutluluğunu yaşıyor, herkese sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.

Anahtar Kelimeler : ARALIK, AYI, KÜLTÜR, SANAT, TAKVİMİ, HAZIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız